DUIC filmt de eerste etappe van de Tour de France 2015; kijk hier en fiets mee! | De Utrechtse Internet Courant DUIC filmt de eerste etappe van de Tour de France 2015; kijk hier en fiets mee! | De Utrechtse Internet Courant

DUIC filmt de eerste etappe van de Tour de France 2015; kijk hier en fiets mee!

DUIC filmt de eerste etappe van de Tour de France 2015; kijk hier en fiets mee!
Utrecht is de komende zomer het toneel van de Grand Départ op 4 en 5 juli. Zeker de eerste tijdrit, waarbij elke renner het parcours van 13,7 kilometer alleen af moet leggen, is het de hele dag feest in de stad. In het onderstaande filmpje wordt de route alvast gereden vanuit het perspectief van de renner en kunnen alle liefhebbers meeliften en vast een plekje uitzoeken voor bij de etappe.

Utrecht is de komende zomer het toneel van de Grand Départ op 4 en 5 juli. Zeker de eerste tijdrit, waarbij elke renner het parcours van 13,7 kilometer alleen af moet leggen, is het de hele dag feest in de stad. In het onderstaande filmpje wordt de route alvast gereden vanuit het perspectief van de renner en kunnen alle liefhebbers meeliften en vast een plekje uitzoeken voor bij de etappe.

De tijdrit begint en eindigt bij de Jaarbeurs Utrecht. De renners gaan via de Overste den Oudenlaan en Balijelaan naar de Albatrosstraat. Daar zal een bocht naar rechts worden gemaakt en over de Rubenslaan langs de Galgenwaard en Kromhoutkazerne naar het Utrechts Science park worden gekoerst. Dan via de Archimedeslaan de Waterlinieweg op, waar bij de Berekuil richting de Biltstraat wordt gefietst. Op de Kruisstraat wordt de Maliesingel opgedraaid en zullen de deelnemers via de Catharijnesingel weer dezelfde weg terug vervolgen over de Balijelaan en wordt gefinisht aan de andere kant van de Jaarbeurs.

De eerste renner zal vertrekken achter de Jaarbeurs om 14:00, waarna elke 2 tot 3 minuten een nieuwe renner zal vertrekken. Om 12:00 zal de reclamekaravaan de 13,7 kilometer als eerste afleggen.

De sponsoren van het filmpje bedrijvencentrum Vondelparc, ontwikkelaar/verhuurder Jebber en studentenhuisvesting SSH zitten allen langs de route en worden met extra beelden nog eens belicht. Verder rijdt het filmpje precies de etappe zoals die op 4 juli zal worden gereden.

In de tweede etappe zal het peloton vanaf de Croeselaan geneutraliseerd onder de Domtoren, langs de Neude en de Maliebaan fietsen, waarna de koers wordt vrijgegeven rond 13:45 uur op ‘t Goylaan. Rond 17:21 uur is de finish van de renners in Zeeland.

Vondelparc

Vondelparc/Rudolf Magnus (2:00) – Vondelparc biedt betaalbare, flexibele kantoorruimte op een centrale, historische plaats in Utrecht. Een imposant gebouw met karakteristieke kantoren voorzien van alle benodigde faciliteiten.

Jebber

Trip (2:10) – Dit voormalige bedrijventerrein transformeert Jebber tot een levendig gebied met 255 startersappartementen en bedrijfsruimten voor horeca en creatieve ondernemers, als verlengstuk van de binnenstad.

KPN Terrein (3:20) – Vanaf 2016 tovert de SSH samen met dochteronderneming Jebber het KPN-terrein naast het IBB om tot KPN-campus: hier worden 800 studenten- en starterswoningen gerealiseerd.

SSH

IBB (3:12) – Het SSH-complex waar al meer dan 50 jaar studenten lief en leed delen en vrienden voor het leven maken. 1.300 studenten wonen in dit gezellige studentencomplex.

Johanna (5:23) – Vanaf deze zomer wonen 655 studenten in de wolken met SSH’s nieuwste studentencomplex Johanna. De gevel van dit markante studentencomplex in Utrecht Science Park is bekleed met blauw-witte Makkumer tegels.

Casa Confetti (5:14) – Het studentencomplex Casa Confetti is het meest opvallende gebouw van Utrecht Science park en dankt zijn naam aan de vele kleurrijke panelen op de gevel. Hier wonen 377 studenten in zelfstandige woningen of kamers.

Cambridgelaan (5:21) – In 1999 bouwde de SSH het eerste wooncomplex in Utrecht Science Park. Dit studentencomplex biedt ruimte aan meer dan 1.000 kamers en woningen.

De Sterren (6:34) – De SSH transformeerde het provinciehuis in studentencomplex De Sterren. In dit voormalige kantoor wonen nu 700 Nederlandse en internationale studenten.

10 Reacties

Reageren
  1. Jan

    Eindelijk! Wat een briljante actie om de complete route filmen, DANK!

  2. Lourens

    Cool! Komt precies langs m’n huis. Kom maar op met de Tour! Can’t wait for it!!!

  3. Frans van Overeem

    Kijk, nu weet ik het. Even mijn deur uit en dan zie ik ze.

  4. Mart Vd Rad

    Topactie!!!!

  5. Ton

    Ziet er fantastisch uit!
    Prachtig gedaan.

  6. Roy

    Waar ligt de albatroslaan? Zo jammer!

  7. jos stelling

    Geweldig DUIC. Wat een goed idee. De zon en de blaadjes aan de bomen komen verder vanzelf.

  8. Herman

    Leuk zo’n filmpje, maakt heel veel duidelijker dan veel woorden!

    Wat opvalt is ten eerste dat overal waar de Tour komt de weg al is of wordt opgeknapt en ten tweede dat het eerlijk gezegd allemaal wat saai is wat je ziet.

    Alleen het stuk langs de Singel is mooi en uniek. De rest van het parcours kan iedere willekeurige stad zijn. Snap best dat een proloog over de Kromme Nieuwe gracht en onder de Dom wellicht niet handig is, maar dat zijn wel de unieke mooie plaatjes van Utrecht. Hopelijk krijgen we die wel veel vanuit de helikopter te zien.

  9. Kuch!

    Laten we niet op ieder artikel gaan zeiken,

    maar met het oog op stadspromotie en aanwakkeren van toerisme, was het idd logischer geweest om meer via de historische delen stad te rijden en stuk Amelisweerd tussen Utrecht en Zeist op te nemen in parcours. Dan verder door buurten als Wittevrouwen, Oudwijk, Vogelenbuurt, etc.. en meer door centrum dan nu het geval is.

    Het eerste deel parcours gaat nogal via de lelijke en saaie delen.

    Als je meer bezoekers gaat trekken, gaat het niet op basis van deze beelden zijn. Een start onder de dromtoren zou natuurlijk vanwege het plaatje helemaal geweldig zijn. Podium vanwaar de renners gaan.

    Maar eerlijk, is eerlijk, we kennen de eisen van de tour niet en die hebben een gigantisch leeg terrein geëist, vandaar start achter jaarbeurs. In mijn optiek was de Uithof ook prima geweest, dan zou je route eerst door Amelisweerd gaan, mooiere plaatjes iig.

    Het valt me vaak op dat het bij wielerwedstijrden in Nederland zo gaat, terwijl men in Frankrijk wel over en langs de mooiste plekjes gaat. Dat is iig opvallend.

  10. Reaguurder

    De dag daarop gaat men echter wel door de binnenstad heen. Geneutraliseerd, via Mariaplaats, Zadalstraat onder de Dom door! Mooie plaatjes genoeg.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).