Duic.nl is vernieuwd. En verbeterd vinden wij. Wat vindt u? | De Utrechtse Internet Courant Duic.nl is vernieuwd. En verbeterd vinden wij. Wat vindt u? | De Utrechtse Internet Courant

Duic.nl is vernieuwd. En verbeterd vinden wij. Wat vindt u?

Duic.nl is vernieuwd. En verbeterd vinden wij. Wat vindt u?

DUIC ziet er vanaf vandaag anders uit. Beter vinden wij en u waarschijnlijk ook. Na de vele inhoudelijke ontwikkelingen die we na de start hebben doorgemaakt, vonden we het tijd de website onder de loep te nemen.

Met suggesties van lezers als basis heeft webdesigner Tom Dalenberg kritisch naar het bestaande gekeken en kwam hij tot deze vernieuwde site. Het ontwerp is rustiger geworden en daardoor prettiger om naar te kijken. De site is sneller en werkt beter op de computer, tablet en telefoon. Wij zijn enthousiast maar het gaat om u. Daarom hebben we de betaversie van deze site naar 1000 lezers gestuurd en om hun commentaar gevraagd. Veel reacties die we daarop kregen hebben we meegenomen in de definitieve versie die u vandaag onder ogen krijgt. Is de site af? Dat bepaalt u. We blijven benieuwd naar uw mening. Stuur uw opmerkingen (kritische maar instemmende natuurlijk ook) naar Tom@duic.nl.

13 Reacties

Reageren
  1. Chris

    ik vind het gebruikte font niet zo mooi

  2. Ineke

    DUIC was voor mij altijd al een voorbeeld van goede internet/email kranten. Dat het nog beter kan, daarvoor heb ik veel bewondering. Nu is ook nog de home page zo overzichtelijk en visueel prettig geworden, dat ik zin heb om af en toe een uurtje te besteden aan al die Utrechts nieuws onderwerpen.

  3. Rogier

    De site is een stuk rustiger dan de vorige wat ik als fijn ervaar.

    Ik mis toch een in 1 oogopslag de categorieën, moet nu meer handelingen verrichten op op de gewenste locatie te komen.

    Fijn zou zijn als ik als gebruiker ook nog is me nieuws zou kunnen filteren zodat ik ook hier bij 1 oogopslag.

    Op de homepage zijn 2 grijze vlakken aanwezig, rechtsboven en 1 nieuws artikel die nergens naar leid (https://www.diigo.com/item/image/42c4x/r8yc).

    Op een pagina waar een nieuws artikel staat is ook een grijs vlak te vinden (https://www.diigo.com/item/image/42c4x/h4je)

    In de zoekfunctie wordt alles meteen met kapitalen geschreven. Ik mis toch ook een zoek knop op de zoek pagina. Niet iedereen weet dat je alleen “enter” hoeft in te drukken. (Puntje usability)

    Hopelijk kunnen jullie hier iets mee.

  4. Maarten

    Ziet er goed uit! Inhoud staat centraal, echt een verbetering.

    Ik zou alleen bij laatste nieuws ‘archief’ veranderen in ‘bekijk alles’. Net als bij de andere koppen.

  5. Joeri

    Sommige foto’s op de homepage zijn onscherp. Terwijl de originele foto bij het artikel wel scherp is. Verder ok.

  6. Sander Willemsen

    Lastig vergelijken zo. Jullie zijn mij alvast voor want problemen met de opmaak had ik niet.
    Komt op m’n telefoon rustig over.
    Zet het goede werk voort.

  7. Ronald van Voorthuizen

    Ik vind dat platte ontwerp met overal witte margins persoonlijk niet mooi, maar het is nou eenmaal in de mode, dus dan moet je er als moderne site aan geloven blijkbaar.
    Dat ‘ie mobile responsive is, dat is natuurlijk een goede stap!

  8. Geenstijl@Utrecht

    Beter en veel overzichtelijker, keep on going DUIC.

  9. Matthijs

    @Rogier: Zet je adblock eens uit…

  10. Rogier

    Beste Matthijs,

    Bij mij heeft het niets met me adblock te maken. Ook na het uitschakelen van adblock, verwijderen van cookies en leegmaken van de cache.

    Ook zou adblock zo moeten werken dat je niet eens een grijs vlak ziet. Er zou helemaal niets getoond mogen worden.

  11. Tom Dalenberg

    Bedankt voor alle tips en complimenten!

    Advertenties zijn voor ons een belangrijke inkomstenbron om de site gratis te houden voor jullie. Indien je een adblocker gebruikt, verzoek ik je om voor DUIC een uitzondering te maken. Zie hier hoe: http://bit.ly/1vHSvit

    @rogier Blokkeer je toevallig advertenties van Google?

  12. Rogier

    Hi Tom,

    Dat was het ook niet. Ik heb me Firefox geherinitialiseerd en nu werkt het wel. Ik zal Adblock op Duic uitgeschakeld houden ivm reclame inkomsten.

  13. Rogier

    Wat ik nu merk is dat ik bij de “nieuws” categorie boven de artikelen ook een “volgende” knop mis. Ik moet nu elke keer eerst naar beneden scrollen en dan op volgende klikken om naar dit artikel te komen.

    Ja ik zou hem kunnen bookmarken maar dat mag nooit een argument zijn lijkt mij. Het gaat immers om gebruiksvriendelijkheid van de site neem ik aan.

    Hopelijk heb je hier iets aan Tom.

    Groet,

    Rogier

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).