Een topdag in het Noorden | De Utrechtse Internet Courant Een topdag in het Noorden | De Utrechtse Internet Courant

Een topdag in het Noorden

Een topdag in het Noorden
Voor ons begon de zondag erg vroeg. Tegen 09.45 uur verzamelden we bij stadion Galgenwaard om naar een geheime locatie op redelijke afstand van Groningen te vertrekken. 45 personen hadden zich aangemeld voor de busreis.

Voor ons begon de zondag erg vroeg. Tegen 09.45 uur verzamelden we bij stadion Galgenwaard om naar een geheime locatie op redelijke afstand van Groningen te vertrekken. 45 personen hadden zich aangemeld voor de busreis.

Het was een veelzijdig gezelschap met onder meer het voltallige bestuur van True Support. Ook Head of Sales van FC Utrecht was privé aanwezig. Op de klanken van “waar ter wereld ik ook kwam” van Tol Hansse kwam de sfeer er al goed in. Michael Zilver hield als steward een oogje in het zeil. Tegen 11.30 uur kwamen we aan in de buurt van Hoogeveen. Daar was een ouderwets bruin café voor de lunch en de nodige drankjes. De Utregse muziek ging in de cd-speler en zelfs de bediening achter de bar kreeg een Utregs karakter. De stamgasten die normaal het café bezoeken, keken wel even vreemd op bij zo veel Utregse inbreng. Het was er beregezellig. Niet in de laatste plaats door de 19-jarige bar keepster Marieke. Een aantal wilde zelfs de wedstrijd laten schieten en in het café de wedstrijd bekijken. Na anderhalf uur was het zaak om ons in de colonne te vervoegen bij de andere 2 bussen die 3 kilometer verder stonden te wachten. Een compliment aan True Support en FC Utrecht. Geweldig dat ze dit mogelijk hebben gemaakt. Zeker voor herhaling vatbaar.

Van de wedstrijd heb ik ook genoten. Alflen wilde strijd. Die heeft hij zeker in de tweede helft gekregen. Het duo Leeuwin/ Letschert gaat steeds beter bevallen. Hoewel Letschert wel een domme overtreding maakte waar een doelpunt uit voortkwam. Iets slimmer worden Timo! Ayoub was weer eens opvallend aanwezig. Het bezoekers vak was met 350 fans goed gevuld. Met name enkele ouderen probeerden een aantal malen de sfeer er in te brengen. Het werd niet opgepakt. De huidige aanpak van de reizen naar uitwedstrijden gaat meer en meer zijn vruchten afwerpen. Goedkope reizen met supportersvriendelijke regels. Ook daar mag de club een compliment voor krijgen.

Tegen Dortmund dien je met je sterkste team te starten

Midweeks was de kraker tegen Dortmund.  Maar liefst 17000  toeschouwers zagen in een prima ambiance een goed FC Utrecht. Dat vijf potentiele basisspelers niet begonnen, was voor mij wel een domper. Tegen Dortmund dien je met je sterkste team te starten. Al was het maar 45 minuten. Neemt niet weg dat is gebleken dat FC Utrecht populair is. Zo veel toeschouwers voor een oefenduel op een koude januari avond. Ik heb het enige tijd geleden Wilco van Schaik voorspeld. FC Utrecht zit op een vulkaan. Als het daadwerkelijk gaat draaien en sportief de wind mee zal zitten, zal het succes ongekend zijn. Daarom is het aan de club om nu voort te borduren op het fundament Dortmund. Te starten aanstaande zondag. Dan komt het uitstekend spelende PEC Zwolle naar de Galgenwaard. Weer een nieuwe kans om een thuiswedstrijd in winst om te zetten. Het zal weer eens tijd worden. Ook moet de club op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Mocht dat een bedrijf van naam worden, dan zal ook dat een positieve uitstraling hebben naar andere sponsoren. Uiteindelijk zal dan de weg in gezet moeten worden naar een absoluut topsport klimaat.

Ik ga mij de hele week afvragen wie er tegen PEC Zwolle in de spits zal starten. Haller of Rubio?  Ik zou het wel weten.

 

Ben ten Boden

1 Reactie

Reageren
  1. Richard

    Ben,,heerlijk positief stuk over onze F.C. Positieve inbreng in de pers, zonder negatieve ondertoon zal de club alleen maar beter op de kaart zetten bij toekomstige F.C. supporters.

    Ook ik heb wederom genoten van het leuke en attractieve voetbal van Utrecht.

    Ga zo door

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).