Exploitant sluit tienjarige overeenkomst voor drie horecaconcepten op station Utrecht Centraal | De Utrechtse Internet Courant Exploitant sluit tienjarige overeenkomst voor drie horecaconcepten op station Utrecht Centraal | De Utrechtse Internet Courant

Exploitant sluit tienjarige overeenkomst voor drie horecaconcepten op station Utrecht Centraal

Exploitant sluit tienjarige overeenkomst voor drie horecaconcepten op station Utrecht Centraal
Horecaexploitant HMSHost International heeft een tienjarige overeenkomst afgesloten samen met de NS voor de ontwikkeling en exploitatie van drie horecaconcepten op Utrecht Centraal.

Horecaexploitant HMSHost International heeft een tienjarige overeenkomst afgesloten samen met de NS voor de ontwikkeling en exploitatie van drie horecaconcepten op Utrecht Centraal.

HMSHost, die in Nederland bekend is vanwege haar horecaconcepten op luchthaven Schiphol, gaat voor het eerst horeca ontwikkelen op een treinstation in Nederland. Medio oktober 2015 openen op station Utrecht Centraal de drie horecaconcepten waar zowel reizigers als passanten langer kunnen verblijven.

De horecalocaties moeten een aanvulling worden op het huidige aanbod in het station. “De bezoekers kunnen er elkaar ontmoeten, rustig hun tijd doorbrengen of aangenaam wachten op hun trein, tram of bus”, laat HMSHost weten. De concepten omvatten een koffiehuis, een bar en een restaurant en bieden in totaal zo’n 400 tot 500 zitplaatsen. Ze worden gesitueerd op de 1e etage in de stationshal. Dit deel van de hal wordt nu verbouwd en in de zomer van 2015 opgeleverd. Medio oktober 2015 openen ‘t Koffiehuis en Bar Centraal en eind 2015 volgt Bistrot Utrecht Centraal.

Reis van deur tot deur

Peter Mulder, directeur Vastgoed NS Stations is blij met de nieuwe partij: “In het belang van onze reizigers zijn wij continue op zoek naar marktpartijen met goede concepten die worden gewaardeerd door onze reizigers. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de beleving van het station als onderdeel van de reis van deur tot deur. Samen met HMSHost zetten we een aantal concepten neer die complementair zijn aan het huidige aanbod.”

Walter Seib, CEO HMSHost International: “HMSHost is wereldwijd actief op luchthavens, treinstations en locaties langs de snelweg. En nu dus ook in Nederland op een druk vervoersknooppunt van de trein. Wij zijn blij dat NS het vertrouwen heeft in onze concepten die een belangrijke bijdrage zullen gaan leveren aan het reisgenot van haar reiziger.”

7 Reacties

Reageren
  1. Mark

    Echt revolutionair, zo’n stationsrestauratie…zijn ze een paar jaar geleden op elk station gesloten want ouderwets….

  2. Utrecht Internationaal

    Het gaat juist die om de stoffige oubollige station restauraties… maar om Horeca concepten op Internationaal nivo…en die dan Utrecht Centraal goed gebruiken… hier zijn immers zelfs meer reizigers nu dan Schiphol…

  3. Utrecht Internationaal

    Bedoelt wordt..Niet.. om dergelijke oubollige concepten.

  4. Willem

    Utrecht Internationaal, wat schrijf je abominabel: onbegrijpelijke zinnen en vette taalfouten. Je boodschap komt zo echt niet over, hoor.
    Volgens mij gaat het overigens inderdaad gewoon om nieuwe wijn in oude zakken, dus blaas de boel niet zo op. Er is blijkbaar nog steeds behoefte aan een fatsoenlijke wachtruimte met een kop koffie, zal niemand verbazen.

  5. PvC

    Beste willem: de juiste uitdrukking is “oude wijn in nieuwe zakken”.
    😉

  6. Niels Bokhove

    Weer die opgeblazen taal: “exploitatie van horecaconcepten”. Sinds wanneer drink je koffie in een concept? Je reinste onzin. Concepten zitten in je hoofd of staan op papier. Je kunt wel koffie in je hoofd of over je papier gieten, maar dat wordt volgens mij niet bedoeld (ironie!). Wat een protserige kletsmeierij!

  7. René Valk

    De locaties worden nu Gebouwd en niet Verbouwd in een NIEUW gedeelte van de Stationshal !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).