Extreem-rechtse organisatie PEGIDA demonstreert volgende maand op de Neude | De Utrechtse Internet Courant Extreem-rechtse organisatie PEGIDA demonstreert volgende maand op de Neude | De Utrechtse Internet Courant

Extreem-rechtse organisatie PEGIDA demonstreert volgende maand op de Neude

Extreem-rechtse organisatie PEGIDA demonstreert volgende maand op de Neude
De extreem-rechtse beweging Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes, oftewel PEGIDA, organiseert op 11 oktober een demonstratie op de Neude. Ze zijn het onder andere niet eens met het huidige vluchtelingenbeleid en ze zijn tegen wat ze noemen de Islamitisering van Europa.

De extreem-rechtse beweging Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes, oftewel PEGIDA, organiseert op 11 oktober een demonstratie op de Neude. Ze zijn het onder andere niet eens met het huidige vluchtelingenbeleid en ze zijn tegen wat ze noemen de Islamitisering van Europa.

Op dit moment hebben 379 mensen op het Facbook event van PEGIDA aangegeven van 14:00 tot 18:00 op de Neude te staan. Ook zullen er verschillende gastsprekers aanwezig zijn zoals Lutz Bachman, mede oprichter van PEGIDA in Duitsland en Tommy Robinson, van de English Defence League (EDL).

93 Reacties

Reageren
  1. utrechtse vogel

    Ik hoop dat er geen hond komt opdagen, en vooral ook geen tegen-demonstraties. Dat is alleen maar olie op het vuur.

  2. Jerry

    Oeps, de Duitsers komen weer terug.

  3. Jeroen

    Ze demonstreren maar zoveel ze willen. Ik wens ze veel plezier en vooral regen toe.

  4. Timo

    Gelukkig staan er genoeg terrasstoeltjes op de Neude.
    Dat ze er flink veel in hun nek mogen krijgen.

  5. Marcel

    Het is onbegrijpelijk dat de gemeente toestemming geeft voor deze demonstratie in het centrum van de stad. Met de verfoeilijke en kortzichtige standpunten van deze lieden is het vragen om moeilijkheden. De tegendemonstranten bundelen zich (terecht) nu al en is er dus een peloton ME nodig die voor 30 euro (toeslag zondagdienst) de stenen mogen ontwijken. Winkeliers en horeca zijn bij deze gewaarschuwd.
    Maar nog beter is het om deze demonstratie in de stad te verbieden, wijs ze een weiland aan, dan kunnen ze ook leren gras te eten, het verstand van een rund hebben ze al.

  6. Hypocrieto

    Ach mensen, linkse parlementariërs lopen geregeld mee bij demonstraties waarbij het anti-semitisme ervan afdruipt. Maar bovenal te horen is. Toch, Harry van Bommel en cs.? Dat lijkt mij vele malen gevaarlijker en enger dan die paar Pegida luitjes.

  7. Sebastian puckrin

    Extreem rechts is niet utrechts !!!

  8. Objectivist

    Quote: “Het is onbegrijpelijk dat de gemeente toestemming geeft voor deze demonstratie in het centrum van de stad. Met de verfoeilijke en kortzichtige standpunten van deze lieden is het vragen om moeilijkheden.”

    Wel, als de tegenstanders zich gewoon gedragen dan is er niets aan de hand en is er geen enkele reden waarom deze demonstratie niet in de stad plaats zou kunnen vinden. Uw zwaartekracht-tartende non-redenering is dan ook het equivalent van beweren dat een vrouw om verkrachting vraagt wanneer ze een kort rokje draagt, waar het uiteraard de verkrachter is die de misdaad pleegt…

    Quote: ” De tegendemonstranten bundelen zich (terecht) nu al en is er dus een peloton ME nodig die voor 30 euro (toeslag zondagdienst) de stenen mogen ontwijken.”

    Dat peleton ME’ers zou niet nodig zijn als die rode barbaren zich gewoon eens niet op onoirbare wijze zouden bemoeien met meningsuitingen van anderen. Buitengewoon onfris en onbeschaafd volk!

    Quote: ” Maar nog beter is het om deze demonstratie in de stad te verbieden, wijs ze een weiland aan, dan kunnen ze ook leren gras te eten, het verstand van een rund hebben ze al.”

    Ik heb nog nooit een wezen met zelfs ook maar de beperkte intelligentie van een rund bakstenen zien smijten omdat men zich niet in de mening van een ander kan vinden.

    U en de boven u staande scribenten laten ragfijn zien waar het ware barbarisme te ontwaren is! En dat is sure as hell niet bij het tamelijk beschaafde PEGIDA…

  9. Objectivist

    Bovenstaande comment is gericht aan Marcel 18 SEPTEMBER 2015 OM 12:38

  10. Irene

    Iedere demonstratie moet bij de gemeente worden aangemeld. Op de website van de gemeente Utrecht staan regels waaraan voldaan moet worden om te mogen demonstreren: “Bij uw betoging/manifestatie: discrimineert u niet. bent u niet rascistisch.”
    De gemeente zal dus geen vergunning kunnen verlenen. Simpel. Zonde dat de potentiële betogers hun energie niet richten op een positieve bijdrage aan de problematiek waar ze over klagen.

  11. Hans Oudwijk

    De ons jammerlijk te vroeg verscheiden Professor Hans Jansen toverde ooit een mooie stelling te voorschijn:
    ‘Als je wil weten wat voor vlees je werkelijk in de kuip hebt dan moet je tegen een zogenaamde ‘gematigde moslim’ iets positiefs over Joden of Israël zeggen’.

    Dat zelfde effect treedt ook bij dit artikeltje op. Alleen is het bij de reagerende en deugende mensen:niet eens nodig om iets positiefs te zeggen. De naam Pegida volstaat om agressie te genereren en het bloed bij de weldenkende mensch te doen koken.

    (Voor de liefhebbers. Ik ben geen uitgesproken fan van Pegida.)

  12. Erwin

    Beste Irene, de gemeente hééft al toestemming gegeven.

  13. Dien meibos

    Komen ze dan ook demonstreren voor de kreeften van yoepz?

  14. Irene

    Beste Erwin, ik vraag me dan af hoe de gemeente haar regels over niet discrimineren verenigt met de boodschap van Pegida. Misschien dat iemand van de lokale politiek hier raadsvragen over kan stellen, of hier reageren hoe ze dat voor zich zien? Als ze het niet terugdraaien, laten we dan iig hopen dat het zo’n volledig verregende zeiknatte dag wordt met alleen maar hoosbuien. Zit iedereen lekker binnen, nul exposure. 🙂

  15. Marcel

    Het blijft altijd weer jammer dat ‘opkomen voor je eigen volk’ in de meeste media steevast als ‘extreem rechts’ wordt betiteld.
    Wees dan consequent en noem alles wat (al dan niet zijdelings) met moslims te maken heeft óók extreem rechts. Want die weten wel van wanten als het op opkomen voor hun broeders, zusters en zichzelf aankomt. Maar vreemd genoeg hangen de media dan vaak vol bewondering aan hun lippen over hoe zielig ze zijn en ons begrip verdienen.

  16. 'rechtse' Marcel

    Bedacht me dat er al een ‘linkse’ Marcel hier rondwaart. Vorige reaktie was dus van mij (voortaan: ‘rechtse’ Marcel).

  17. Y

    agh pegida ahahah, gelukkig geven de moslims geen aandacht aan ze. Alleen Wilders is nu zijn handjes aan het gebruiken in de toilet op deze terroristische organisatie.

  18. Objectivist

    Marcel 18 SEPTEMBER 2015 OM 13:39

    Ach, Marcel. De enige tegenstelling die er in politiek opzicht werkelijk toe doet, is deze tussen individualisme en collectivisme. Oftewel de stroming die streeft naar de meest minimale invloed van een overheid in het leven van een individu, vs de stroming die streeft naar maximale invloed van een overheid in het leven van een individu.

    De links-rechts is een valse dichotomie die geen ander doel dient dan verhullen dat er geen individualistische politieke bewegingen meer zijn, maar enkel collectivistische bewegingen die allen de staatsmacht willen inzetten om de ideale gemaakte samenleving op te dringen, in de ene vorm of de andere.

    PEGIDA is collectivisch. De hele Gutmensch kliek ook. Wilders ook. Zelfs moslims zijn collectivistisch in hun streven naar een Sharia staat. De wereld zit anno 2015 vol dwingelanden die allen het staatsvehikel willen inzetten om de arbitraire mening aan andere individuen op te dringen, door de vrijheid van een ander in te perken. Of het nu Wilders is die de vrijheid van het individu om een vluchteling/moslim op te nemen wil inperken of Samsom die de vrijheid om gevrijwaard van vluchtelingen/moslims te leven niet erkent; de gemene deler is dat allen het recht- en de vrijheid van het individu ontkennen.

    U bent individualist of collectivist, oftewel U bent voorstander van vrijheid of dwang. Meer smaken zijn er niet.

  19. Luuk Upuuk

    Wat een hypocriete gemeente is dit. Zogenaamde haatimams worden bij voorbaat al geweigerd, maar haatduitsers mogen zomaar op een zondagmiddag de sfeer op het Neude gaan verpesten. Wat kost dit de samenleving weer aan politie-inzet?

  20. Mar

    Objectivist:
    Theoretisch gezien ben ik het met u eens. Volledige vrijheid voor iedereen, prachtig. In de praktijk werkt dit echter niet. De vrijheid van de één beperkt namelijk de vrijheid van de ander. Als u midden in de nacht in alle vrijheid keiharde muziek draait, beperkt u de vrijheid van uw buurman om lekker rustig te kunnen slapen. Extremere voorbeelden zijn diefstal en moord: moet ieder mens dan volgens u ook vrij zijn om dat te doen?
    Op grotere schaal zijn er de vrijheden die wij ons in het westen veroorloven (massaconsumptie, vervuiling, etc.) die de vrijheid van mensen elders op de wereld aantasten, en van volgende generaties.

    Politiek/democratie bestaat bij de gratie van het probleem van botsende individuele vrijheden. Met elkaar zullen we toch wat afspraken moeten maken, zodat we gezamenlijk zoveel mogelijk vrijheid kunnen hebben, liefst ook nog een beetje eerlijk verdeeld. En dus zal iedereen wat water bij de wijn moeten doen. Dat ziet u als ‘bemoeienis’. Maar wat is het alternatief?

  21. Hans Oudwijk

    @Luuk Upuuk 18 SEPTEMBER 2015 OM 14:50
    Die kostbare politie-inzet is nodig om de Pegida demonstranten, die hun grondwettelijk en democratisch recht op demonstratie uitoefenen, te beschermen tegen de agressie van mensen die denken of vinden dat alleen hun (politieke) standpunten het daglicht verdragen en in de publieke domein mogen worden geuit.

    Weinig democratisch en niet erg vrijheidslievend maar zo rolt politiek correct Nederland tegenwoordig. Dus voor klachten of vragen verwijs ik je derhalve maar naar het ACU. Of eigenlijk, de restanten van het centrum van waaruit vroeger nog wel geëngageerd fatsoenlijk en goed onderbouwd links activisme voortkwam.

  22. Arthur

    Walgelijk om pegida als extreemrechts te bestempelen. Iedere week is er in Dresden een pegida-bijeenkomst waar duizenden beschaafde mensen op afkomen die terecht hun zorgen willen uiten over de ontwikkelingen in de samenleving. Rechts ok, maar wat er extreem aan is ontgaat me.

  23. Timo

    Pegida niet extreem rechts Arthur?
    Omdat het nette mensen zijn die hun zorgen uitten?
    En zich daarbij ongezout specifiek op 1 bevolkingsgroep richten?
    Met een oprichter die Hitler verheerlijkt op internet?

    Gelukkig bestaat dat soort twijfel niet aan de European Defense League.
    Dat zijn gewoon neonazi’s

  24. ECB

    Nederland, vrijheids van meningsuiting.

    Alleen als je het woord Jood of Moslim gebruikt schreewt iedereen moord en brand. Dat zijn de eenigste bevolkings groepen waar je niks over mag zeggen.

    PEGIDA, laat u mening maar horen in dit o zo tolerante land.

  25. Hans Oudwijk

    Voor alle mensen die vinden dat ze wel deugen. Er worden op deze site mensen voor Fascist uitgemaakt en dat is niet erg netjes.
    Ooit van de moslimse Handschar SS divisies en hun leider, Amin al Hoesseini, de groot moefti van Jeruzalem, gehoord?
    Voor u dan een fijne, leerzame link.

    https://youtu.be/wwQXnsq49ho

    (Er staat op You Tube nog meer van dit ‘fraais’.)

    Oh. En Hitlers ‘Mein kampf’ is tot op de dag van vandaag al ruim 70 jaar een bestseller in het Midden Oosten en de mohammedaanse umah.

  26. Peter V

    ECB

    Juist…

    Ik ben er bij….ik erger me net als vele Nederlanders aan dit slappe beleid. We islamiseren in sneltreinvaart, ik voel me steeds minder thuis in Nederland of Utrecht. Binnenkort wordt Sinterklaas en het Kerstfeest ook nog afgeschaft en vieren we verplicht de Ramadan.

    Integreren oke, maar zorg eerst eens goed voor onze ouderen en andere bevolkingsgroepen die het moeilijk hebben. En zet de deur nog maar op een kier voor nieuwe Nederlanders. Natuurlijk vluchtelingen helpen waar nodig, maar dan snel terug naar eigen land of een moslimland.

    Wie 10 jaar op een huis moet wachten komt pas aan de beurt als een asielzoeker of zielig allochtonen gezinnetje het huis heeft gehad.

    Tachtig procent van de misdaadcijfers betreft allochtonen, en maar weg kijken en praten door vooral Links Nederland. Niet gek want die hebben de poorten wijd open gezet.

    Klap op de vuurpijl vanmorgen dat instanties voorrang vragen om Syriërs zsm aan werk te helpen. Lekker bericht voor onze 605.000 werklozen, waar gaat het heen in dit land/

    Met deze politiek creëer je vanzelf de Wildersen en dit soort groeperingen. Ik zie mijn deelname dan ook als een plicht voor mijn kinderen en kleinkinderen, in wat voor Nederland komen ze te wonden…..schande!

  27. Geenstijl@Utrecht

    Triest wat er met dit land gebeurt.

  28. Steven

    Gezellig! Ik stel voor dat iedereen even de Polonaise Hollandaise post op het eind. Gewoon, om alvast in de stemming te komen. https://youtu.be/tU6jYV-lAUI

  29. Steven

    Event bedoel ik natuurlijk.

  30. Objectivist

    @Mar 18 SEPTEMBER 2015 OM 15:25

    Een intelligente en redelijk doordachte boodschap. Chapeau!

    Quote: “Theoretisch gezien ben ik het met u eens. Volledige vrijheid voor iedereen, prachtig.”

    Correctie. Ik ben in het geheel geen voorstander van volledige vrijheid voor iedereen. Grenzen zijn nodig en die grens trek ik geweld. Schending van lijf en goed.

    Quote: “In de praktijk werkt dit echter niet. De vrijheid van de één beperkt namelijk de vrijheid van de ander.”

    Dat is ook precies waarom vrijheid beperkt dient te worden bij de grens “geweld”. Op die manier beperkt de vrijheid van de ene nooit de vrijheid van de andere. Absolute individuele eigendomsrechten in combinatie met een geprivatiseerde rechtsorde zijn d methode om zulks adequaat, moreel en effectief te organiseren!

    Quote: “Als u midden in de nacht in alle vrijheid keiharde muziek draait, beperkt u de vrijheid van uw buurman om lekker rustig te kunnen slapen.”

    Vreemd voorbeeld. Daar maak je gewoon afspraken over binnen een woongemeenschap en bij schending van de afspraken volgen vooraf afgesproken consequenties.

    Quote: “Extremere voorbeelden zijn diefstal en moord: moet ieder mens dan volgens u ook vrij zijn om dat te doen?”

    Natuurlijk niet. Ik denk dan ook dat u libertinisme (absolute vrijheid!) verwart met anarcho-kapitalisme. In het anarcho-kapitalisme is schending van lijf of goed vanzelfsprekend niet toegestaan, aangezien het haar grondfundament vormt.

    Quote: “Op grotere schaal zijn er de vrijheden die wij ons in het westen veroorloven (massaconsumptie, vervuiling, etc.) die de vrijheid van mensen elders op de wereld aantasten, en van volgende generaties.”

    Hoe tast mijn consumptie hier de vrijheid van mensen elders op de wereld aan? Kunt u dat exact uitleggen? En dan bedoel ik ook echt exact, waarbij ik u wil vragen dit uit te leggen aan de hand van een voorbeeld.

    Quote: “Politiek/democratie bestaat bij de gratie van het probleem van botsende individuele vrijheden.”

    Nee. Politiek en democratie bestaan bij gratie van individuen die elkander via die politiek en democratie de wil menen op te moeten leggen. Letterlijk. Als niemand een ander de wil meent op te moeten leggen dan bestaat er geen politiek en al helemaal geen democratie!

    Quote: “Met elkaar zullen we toch wat afspraken moeten maken, zodat we gezamenlijk zoveel mogelijk vrijheid kunnen hebben, liefst ook nog een beetje eerlijk verdeeld.”

    Vrijheid is niet verdeelbaar. Ze is absoluut voor ieder individu (tot aan de grens van geweld), of er bestaat geen vrijheid. Daar waar vrijheid verdeeld wordt, bestaat enkel en hooguit een privilege op vrijheid. Er is dan immers een “entiteit” die vrijheid kan afpakken en herverdelen. Dat impliceert expliciet dat er geen vrijheid bestaat. Daar waar een privilege op vrijheid wordt verstrekt (van de een aan de ander) is vrijheid per definitie non-existent. Elementaire logica.

    Quote: “En dus zal iedereen wat water bij de wijn moeten doen. Dat ziet u als ‘bemoeienis’. Maar wat is het alternatief?”

    Water bij de wijn doen zie ik niet als bemoeienis, maar als volstrekt “normaal” in een gemeenschap. Elkaar at gunpoint de wil proberen op te leggen (via een democratie bijvoorbeeld); dat bezie ik niet alleen als onwenselijke bemoeienis, maar bovendien ook gewoon als de misdaad die ze is!

  31. Extreem Rechts past niet in Utrecht....

    Geef anti- democraten geen ruimte, zei zijn alleen uit op haat zoals Wilders die onze democratie niet serieus neemt, of extreme Moslims. Ze bieden geen oplossing maar worden gedreven door hun eigen angsten…

  32. Mar

    @Objectivist.

    “Dat is ook precies waarom vrijheid beperkt dient te worden bij de grens “geweld”. Op die manier beperkt de vrijheid van de ene nooit de vrijheid van de andere.”

    Wederom denk ik dat wij het redelijk met elkaar eens zijn, wat dit betreft. Sterker nog, ik denk dat vrijwel iedereen het hiermee eens is.

    Maar als ik u goed begrijp is er volgens u in elke situatie, overal, heel duidelijk te bepalen waar die grens dan precies ligt. Waar de vrijheid van de één ophoudt en die van de ander begint. Wat er precies allemaal onder de noemer ‘geweld’ valt en wat niet.

    Daarin verschillen wij fundamenteel van mening. Want de wereld zit zelden zo simpel in elkaar.

    Het voorbeeld van de buurman. “Daar maak je gewoon afspraken over binnen een woongemeenschap en bij schending van de afspraken volgen vooraf afgesproken consequenties.”

    Precies. Afspraken maken. Dat is wat we ook op nationaal, Europees en wereldwijd niveau doen. Maar omdat het niet handig is om met 17 miljoen mensen om tafel te gaan zitten, kiezen wij allen mensen die ons mogen vertegenwoordigen bij het maken van die afspraken. Democratie, een verre van perfect systeem, maar vooralsnog de minste van alle kwaden.

    “Hoe tast mijn consumptie hier de vrijheid van mensen elders op de wereld aan? Kunt u dat exact uitleggen? En dan bedoel ik ook echt exact, waarbij ik u wil vragen dit uit te leggen aan de hand van een voorbeeld.”

    Ook hier komt de schaalvergroting om de hoek kijken. U wilt volgens mij een voorbeeld zien waarbij uw individuele actie diréct invloed heeft op de vrijheid van een persoon aan de andere kant van de wereld. Een dergelijk voorbeeld kan ik u niet geven. De wereld is daar veel te complex voor. Maar ik zal toch een poging wagen.

    Ik haal de fictieve buurman er weer bij. Stel dat uw buurman een paar katoenplanten in de tuin heeft, en binnen een naaiatelier. Hij maakt t-shirts, en het gehele productieproces wordt door hemzelf uitgevoerd. U wilt er graag één kopen. Ik geloof dat u hem daar graag een eerlijke prijs voor zou betalen, gezien uw uitspraken over ‘afspraken binnen de gemeenschap’.

    Stel nu dat uw t-shirt niet bij de buurman vandaan komt, maar uit Bangladesh. De katoen komt misschien wel ergens anders vandaan. In één fabriek wordt de katoen geverfd, in de volgende wordt het t-shirt in elkaar genaaid, in een volgende wordt er een labeltje aangezet. De handelaar verkoopt het shirt aan de importeur, die verkoopt het weer aan de winkel, en dat is waar u uiteindelijk het shirt uit het rek haalt en afrekent. Kunt u nu nog controleren of iedereen in deze keten een goede, eerlijke prijs voor zijn werk heeft gekregen? Dat er nergens in deze keten sprake is geweest van geweld of ander onrecht? U herinnert zich wellicht het ongeluk in een grote kledingfabriek enige tijd geleden. Zeer onveilige werkomstandigheden lijken mij een vorm van geweld.

    Daarom is het goed als er officiële regels zijn. Dat bedrijven beboet kunnen worden voor het schenden van mensenrechten. Maar ook dat er vanuit de overheid actief wordt gestuurd om dit soort situaties te verbeteren, in plaats van dat aan ‘de markt’ over te laten. En ja, dat beperkt de grote handelaren in hun vrijheid van het behalen van maximale minst (over de rug van anderen), en ja, dat beperkt de klanten in bv. Nederland in hun vrijheid van het kopen van een shirtje voor €5 (over de rug van anderen). Maar de transactie van het kopen van het shirtje heeft niet diréct tot gevolg dat iemand ergens geweld wordt aangedaan. Zoals het maken van een kort ritje in de auto niet diréct tot gevolg heeft dat er ergens in de Indische oceaan een eiland overstroomt.

    De vraag wanneer iemand geweld wordt aangedaan (in de breedste zin van het woord), en door wat of wie dat dan precies komt, is zeer ingewikkeld. En daarom is het idee dat we er samen als redelijke mensen toch gewoon uit moeten kunnen komen, zonder ooit iemand ergens toe te dwingen, een mooi maar onhaalbaar ideaal.

  33. Ferdi

    Kom er maar in ‘Ed aus Holland’, http://kafka.antenna.nl/nederlandse-pegida-activist-blijkt-wapenhandelaar-en-nazivriend/

  34. Johan

    Ik word af en toe zo moe van deze discussie, welke wordt beheerst door hysterisch krijsende extremisten van beide kanten van het politieke spectrum (welke soms de ene kant voor de andere inruilen, you know who you are).

    Een genuanceerde mening hebben en uiten wordt gewoon onmogelijk gemaakt. Je -moet- kiezen: alle vluchtelingen zijn lief of het zijn allemaal gelukszoekers.

    Ik vind geen van beiden. Onze maatschappij heeft ruimte voor vluchtelingen maar zij dienen ook onze normen en waarden te accepteren en te respecteren, dus vrijheid van godsdienst/levensbeschouwing, de (relatieve) gelijkheid van man en vrouw en het seculiere karakter van onze samenleving.

    Desalniettemin kan ik mij het meest ergeren aan de gelukszoekerroepers. Zij roepen dat maar doen dat vanuit de luxe positie nooit in een straatarm land te hebben gewoond of huis en haard moeten verlaten vanwege gewapende conflicten.

  35. Geenstijl@Utrecht.

    @Johan, gelukzoekers, gelukzoekers, gelukzoekers, gelukzoekers, gelukzoekers, enz.

  36. Studentje

    Biertje erbij en vanaf het terras aapjes kijken met kortzichtige standpunten.

    Het moment dat je in je regels moet zetten dat racistische uitingen en nazi vlaggen niet mogen ben je als organisatie al verkeerd bezig.

  37. Objectivist

    @Mar 18 SEPTEMBER 2015 OM 22:24

    Quote: “Wederom denk ik dat wij het redelijk met elkaar eens zijn, wat dit betreft. Sterker nog, ik denk dat vrijwel iedereen het hiermee eens is.”

    Helaas is nagenoeg niemand het daar mee eens! Nagenoeg iedereen is namelijk voorstander van de aanwezigheid van een overheid die de eigendomsrechten van het individu schendt!

    Quote: “Maar als ik u goed begrijp is er volgens u in elke situatie, overal, heel duidelijk te bepalen waar die grens dan precies ligt. Waar de vrijheid van de één ophoudt en die van de ander begint. Wat er precies allemaal onder de noemer ‘geweld’ valt en wat niet.”

    Natuurlijk. Belangrijk is alleen om een objectief fundamenteel rechtsbeginsel te hanteren. Vrijheid eindigt daar waar een de individuele eigendomsrechten van een ander schendt, door een onvrijwillige inbreuk op het bezit (lijf of goed) van een ander te maken.

    Quote: ” Precies. Afspraken maken. Dat is wat we ook op nationaal, Europees en wereldwijd niveau doen.”

    Nee, dat is precies wat “we” niet doen. Momenteel worden afspraken vanuit de centrale autoriteit opgedrongen onder het mom van een “democratische legitimatie”. Dat zijn geen afspraken maken. Dat zijn regels opleggen met dwang. Een afspraak impliceert expliciet instemming van alle partijen!

    Quote: “Maar omdat het niet handig is om met 17 miljoen mensen om tafel te gaan zitten, kiezen wij allen mensen die ons mogen vertegenwoordigen bij het maken van die afspraken. Democratie, een verre van perfect systeem, maar vooralsnog de minste van alle kwaden.”

    Blij dat u in ieder geval inziet DAT het een kwaad is. Blijft over de vraag waarom u een kwaad accepteert boven een morele oplossing…

    Inzake uw t-shirt voorbeeld; ik vroeg u om aan te geven waar de rechten(!) van individuen geschonden worden. Een eerlijke prijs krijgen is GEEN recht. Er kan niet zoiets bestaan als een recht op afname van uw producten tegen een eerlijke prijs. Dat zou tenslotte een plicht voor een ander zijn om de prijs te betalen! Of er elders in het productieproces rechten zijn geschonden is aan de lokale autoriteit om te bepalen en daarnaast heeft U als individu ZELF de keuze om bij enige twijfel de producten niet af te nemen. Zeer onveilige werkomstandigheden zijn GEEN schending van recht, aangezien een individu de vrijwillige keuze heeft om de arbeid onder die omstandigheden uit te voeren of niet. Kunt u mij vertellen wat “rechten” in de eerste plaats zijn….? Ik geloof namelijk dat u niet helemaal scherp op het netvlies heeft wat het concept van een “recht” in de eerste plaats eigenlijk omvat.

    Quote: “Daarom is het goed als er officiële regels zijn. Dat bedrijven beboet kunnen worden voor het schenden van mensenrechten.”

    Daar ben ik dan ook helemaal niet op tegen. Waar ik op tegen ben is dat een overheid arbitraire regels oplegt en afdwingt waarbij ze de rechten van het individu schendt, in plaats van op vrijwillige basis afspreekt!

    Quote: ” De vraag wanneer iemand geweld wordt aangedaan (in de breedste zin van het woord), en door wat of wie dat dan precies komt, is zeer ingewikkeld.”

    Nee hoor. Dat is doodsimpel. Schending van lijf of goed met fysiek geweld is de meest simpele, zuivere en zelfs enige morele definitie die u ooit zult treffen. En vanuit dit vertrekpunt is het eenvoudig toetsen wat “goed” is en wat “slecht”. Iemand dwingen een eerlijke prijs te betalen voor een t-shirt is “slecht”. De vrijheid om zelf te kiezen om prijs X te betalen voor een t-shirt of niet is “goed”. Een overheid die een bedrijfseigenaar dwingt op manier a of b te produceren is “slecht”. Een overheid die belasting int, is “slecht”. Een overheid die anderen inkomsten garandeert door van anderen te stelen is “slecht”. Een recht op onderwijs kan geen recht zijn, daar ze een plicht voor een ander omvat. De plicht om te betalen….Ziet u? Socialisme is “slecht”. Libertarisme is “goed”. Het is doodsimpel.

    Iedere denkbare menselijke handeling waarbij geen lijf of goed van een ander wordt geschonden is “goed”. Iedere handeling waarbij wel (met geweld) lijf of goed van anderen wordt geschonden is “slecht”. Individuele eigendomsrechten als ethisch scheidsrechter is wat de wereld uit het moeras der collectivische dwang kan helpen richting de beschaving der vrijwillige samenwerking.

  38. Luuk Upuuk

    Volgens mij is het allemaal een complot van de Mossad om de groeiende nederlandse sympathie voor Palestina te ondermijnen door arabieren en moslims als gevaar af te schilderen. Niet voor niets wil Wilders niets loslaten waar hij zijn financiering vandaan haalt.

  39. Geenstijl@Utrecht

    @LuukUfuck, ik zag gisteren nog marsmannetjes flyers uitdelen, misschien een buitenaards complot, wie weet,

  40. Toine Goossens

    Quote
    ´Ze zijn het onder andere niet eens met het huidige vluchtelingenbeleid en ze zijn tegen wat ze noemen de Islamitisering van Europa.

    Over beleid kun je van mening verschillen. Mijn meningen over het verspreiden van leugens en het hanteren van onzindelijke en ondeugdelijke redeneringen heb ik al uitgebreid bij de kreeften verwoord. Zij zijn alle ook op Pegida van toepassing. Pegida is fundamentalistisch.

    Ik voeg mij op 11 oktober bij de zwijgende meerderheid waarvan ik hoop dat die massaal, zwijgend rondom de Neude gaat staan.

  41. Geenstijl@Utrecht

    @Toine Goossens, beste Toine blijf je ook zwijgen als extreem-links gaat rellen, of ga je dan wegkijken en ontkennen dat extreem-links net zo gewelddadig is als extreem-rechts.

  42. Peter V

    Zo lang de politiek zijn kop in het zand blijft steken, buiten de PVV, krijgen dit soort partijen aandacht en respons.

    Als links nou eens niet aan de ( allochtone) stemmen gaat denken, maar gewoon echt aan ons Nederlanders, dan zouden we echt weer aan een veilig Nederland kunnen gaan denken waarin onze volksaard en democratie niet wordt verloochend door allochtonen die we eerst gastvrij hebben binnen gehaald, maar vervolgens ons niet respecteren zoals Nederlanders zijn.

    Bevalt het je niet?
    ga dan lekker ergens heen waar je je wel thuis voelt..

    Tot die tijd ben ik veroordeeld aan partijen als PVV die WEL de waarheid onder ogen zien!

  43. Hans Oudwijk

    @Luuk Upuuk 19 SEPTEMBER 2015 OM 14:09

    De Joden hebben, denk ik, iets in je drankje gestopt.
    Als er op De Dam niet 100 maar wel 115 mensen van bedenkelijk signatuur in volle devotie naar het antisemitische geblèr van de aap Appa staan te luisteren, dan vertaalt zich dat in jouw links getroubleerde hoofd als; Nederlanders koesteren meer sympathie voor de Palestijnse zaak?

    Mooi man die Mossad.

  44. Wim Vreeswijk

    Iedereen, ‘links of rechts’ boos of niet boos over deze (K)regering, heeft in een gezonde democratie recht op zijn vrije mening en demonstratie ingevolge artikel 1 van de grondwet. Daar is op zich he-le-maal niets verkeerds mee. We leven hier (nog) niet in het Rusland van Poetin.

  45. Hans Oudwijk

    Verplicht leesvoer voor onze linkse politiek correcte en bovenal verwarde mensen.

    http://www.unzensuriert.at/content/0018779-20-Asylwerber-traten-Hungerstreik-Sie-fordern-2000-Euro-netto-Taschengeld?utm_source=Unzensuriert-Infobrief&utm_medium=E-Mail&utm_campaign=Infobrief

    Bij dit grenzeloos brutale schorem redt je het niet met pluche knuffels.

  46. Average Joe

    Wat een stelletje sukkels , ze hebben geen geld en toch doen ze het werk van de zionisten ….. rijke stinkerts laten sukkels zoals jullie het voetwerk doen…

  47. Joost

    @ hans oudwijk: bericht is onjuist. je verspreid nepberichten. niet zo slim dat je er in getrapt bent

  48. Wim Vreeswijk

    Waarom wordt er gelijk gesproken over ‘extreem-rechtse organisatie’ en niet gewoon over een groep boze burgers die gewoon willen protesteren tegen een ernstig maatschappelijk probleem?

  49. Hans Oudwijk

    @Joost 20 SEPTEMBER 2015 OM 13:22
    Dat zou zeer wel kunnen wat je zegt. Ik had ook direct spijt dat ik te snel gepost heb alvorens de site beter te bekijken.
    Het spijt mij. Vooral ook dat ik het scheldwoord ‘schorem’ gebruikt heb. .

    Maar het bericht an sich is niet verbazingwekkend en zou, gezien alle ellende die de instroom van echte vluchtelingen maar nog veel meer simulanten en gelukzoekers met zich meebrengt, zeker waar kunnen zijn.
    Het zou slechts één bericht zijn uit een stroom berichten over (dodelijk)geweld, verkrachtingen, gedwongen prostitutie, berovingen en plundering binnen en buiten de opvangcentra.

  50. Hans Oudwijk

    @Joost 20 SEPTEMBER 2015 OM 13:22
    Krijg nou de kolere!!?
    Die vuile fascisten bieden zomaar hun excuus aan als ze een fout maken. Dat is bij links nog nooit in de koppen opgekomen. Dat dat zomaar kan?

    https://jalta.nl/column/ha-nou-hebben-we-je-nazi-helaas-niet-met-geldige-argumenten/

  51. Toine Goossens

    @ geen stijl,

    Doe je huiswerk en je kunt het antwoord formuleren.

  52. Toine Goossens

    Gisteren is de vredesweek begonnen. Dat was vandaag het hoofdthema in een oecumenische viering van de Pauluskerk en de Tuindorpkerk. Uit de brief van Jacobus werden de volgende woorden gelezen:

    ´Wie van u kan wijs en verstandig genoemd worden? Laat hij het daadwerkelijk bewijzen door een onberispelijk leven en door wijze zachtmoedigheid. Maar als u zich laat beheersen door bittere jaloezie of egoïsme, kunt u beter niet zo hoog van de toren blazen; u zou de waarheid geweld aandoen. Dat soort wijsheid komt niet van boven; ze is aards, ongeestelijk, demonisch. Waar jaloezie en egoïsme heersen, vieren wanorde en allerlei kwaad hoogtij. De wijsheid van boven daarentegen is vóór alles zuiver, en verder vredelievend, mild en meegaand; ze is rijk aan ontferming en brengt niets dan goede vruchten voort, ze is onpartijdig en oprecht. Waar in vrede wordt gezaaid, brengt gerechtigheid haar vruchten voort voor hen die vrede stichten.´

    Deze woorden zijn niet besteed aan Pegida. Terwijl zij strijden tegen het geloof van vluchtelingen uit Syrië, die vluchten voor een onbarmhartige oorlog, vinden zij dat deze mensen Europa komen islamiseren. Wat is Europa nu dan nog? Christelijk? Dacht het niet.

    Rechts en links, met de nadruk op rechts, vegen hun kont af met de christelijke waarden zonder er ook maar enig positiefs tegenover te stellen.
    Als er ergens christenen bedreigd worden, dan is dat in het Midden Oosten. Ook die mensen komen naar ons toe. Zij zijn welkom, natuurlijk, dat is namelijk gastvrij en normaal.

    De blonde blazer uit Blerick wil deze christenen naar Oost Europa sturen. Goh, wat een barmhartigheid.

  53. Geenstijl@Utrecht

    @Toine Goossens, die blonde blazer uit Blerick zegt het in ieder geval wel beste Toine, iets waar Hans Janmaat al jaren geleden voor waarschuwde, maar jij steekt liever je kop in het zand.
    Ik heb niets met geloof, teveel doden in naam van Goden en hun sprookjesboeken.

  54. Toine Goossens

    @ geen stijl

    Ook die gelovigen zijn in de kern fundamentalisten. Politieke- en geloofsbewegingen dragen in die zin hetzelfde kwalijke in zich.

    Kern is dat wanneer je zegt dat Europa islamiseert, wat vervangt de islam dan? Tot nu toe heeft geen enkele rechtse beweging mij dat duidelijk gemaakt.

  55. Geenstijl@Utrecht

    @Toine, maar ook een linkse beweging heeft mij niet kunnen overtuigen beste Toine.
    Ik ben over de hele wereld geweest en kan je uit ervaring vertellen dat deze mensen niet veel goeds gaan brengen voor Europa.
    Ik heb een boodschap voor de mensen die wel zeer realistisch zijn; Si vis pacem, para bellum.

  56. Toine Goossens

    @ geen stijl,

    Wat houdt Europa nog in als je niet kunt formuleren wat er verdwijnt als Europa islamiseert?

    Met je Latijnse spreuk haal je mij de woorden uit de mond, ook ik denk er zo over. Ik heb ook veel ervaring opgedaan.

    Maar de kern van het westerse denken is inclusief denken, niet exclusief. Lees Boerwinkel er eens op na.

  57. Frank

    @Geenstijl:

    Ook ik heb niks met het geloof, maar ik wil toch een klein (hoewel…) misverstand wegnemen. De krankzinnige aantallen doden die wereldwijd gevallen zijn in de afgelopen honderd jaar zijn in overgrote meerderheid gevallen door tirannieke niet-religieuze overheden op hun burgers en bij niet-religieus getinte oorlogen/conflicten.

    Als er al een conflict-dreiging is, denk ik dat je die eerder in het nationalisme en de expansiedrift van Rusland moet zoeken.

    En een uitspraak als “Ik ben over de hele wereld geweest en kan je uit ervaring vertellen dat deze mensen niet veel goeds gaan brengen voor Europa.” is grote kul als je dat niet verder toelicht. Het is tenslotte slecht jouw persoonlijke waarneming als zichzelf ernstig overschattende amateur polemoloog.

    Mocht jij beschikken over een ernstige kokerblik (wat ik niet zeg, maar ook niet uitsluit) dan mag je tenslotte evengoed veronderstellen dat het tegendeel waar is.

  58. Frank

    slecht=slechts

  59. Average Joe

    ALS JE RUST WILT, MOET JE JE VOORBEREIDEN OP ONRUST…
    ONZIN !! Als je rust wilt, wil je rust. Voor de een is rust, urenlang op facebook & youtube rondhangen, voor de ander is rust een dag op te kleine schoenen rondlopen en ze dan uittrekken, voor weer een ander is het de krant lezen waarin staat dat er maar een paar gasten op het Neude waren en werden uitgelachen door iedereen rondom die niet langer konden zwijgen…

    Ik ken aardig wat asielzoekers en dat zijn voornamelijk timide mensen met het verlangen naar rust. Ze hebben immers een oorlog meegemaakt. Velen hebben een gezin en zien ons als redders en gaan niet met stenen gooien naar de politie omdat dat nu eenmaal van hen verwacht wordt – zulk gedrag is voorbehouden aan voetbal-supporters …

    Het enige wat mij tegen de borst stuit is dat burgers die lang op een leuke woning wachten , langer moeten wachten omdat een vluchteling natuurlijk niet op kamers kan wonen… Een gezin vluchtelingen moet natuurlijk in een geschikte woning maar einzelgängers moeten gewoon een advertentie zetten in de krant met :”nette man of vrouw zoekt kamer” net als de meesten die voor het eerst uit huis gaan. Zoiets lijkt mij logisch…
    Maar dat de arme mensen woonruimte nodig hebben en heel veel rust lijkt mij niet alleen logisch maar ook zeker noodzakelijk.

    Verder is er geen enkele journalist die een artikel wijdt aan de vraag :” WAAROM ZIJN ER ZOVEEL VLUCHTELINGEN ?”
    Het antwoord is dat WIJ hun land kapot hebben gemaakt en zowel de regering als de revolutionairen maar ook diverse groepjes rebellen van wapens voorzien. Dat de meeste daadkracht vanuit OLIE-VERSLAAFDE-LANDEN komt lijkt mij overduidelijk en amerika voert daarin weliswaar de hoofdrol , andere landen zwijgen en kijken een andere kant op , iets wat net zo erg al dan niet erger is , als daadwerkelijk oorlog voeren.

    Het is dan gewoon ook onze plicht om voor deze doodsbange overlevenden een plek te creëren omdat WIJ de oorzaak zijn dat ze geen plek meer hebben…
    Onze land kan makkelijk meer mensen huisbergen want steeds minder ouders kiezen voor meer dan 3 kinderen.
    Ooit zei een mafklapper (hij is nu dood geloof ik) VOL is VOL… (ha ha ha ha) we zaten toen tegen de 9 miljoen burgers als ik het goed heb… op dit moment zijn het er 16 of reeds 17 en er is nog ruimte zat… In NewYork (een stad ter grootte van de provincie Utrecht) wonen meer mensen (van allerlei nationaliteiten) dan er inwoners in Holland zijn.
    Zelfs als Amsterdammer wordt ik timide van het idee als ik daar zou moeten wonen… Al lijkt het me ook reuze gaaf ! Al die culturen met hun heerlijke aparte manieren van koken mmmm

    Als vegetariër zeg ik nu dan wel iets raars : Oorlogen zouden binnen een paar tellen voorbij zijn als iedereen zou stoppen met vlees eten…. Dus …..

    @geenstijl – verwacht jij rellen ? Ik verwacht me hartelijk te vermaken op de grote dag…
    @iedereen , alles mag in Nederland dus pak je spandoek en toeter en uit je mening tegen de TTIP voor het te laat is en de belastingbetalende burgers de dupe zijn van het gelach der bedrijven en overheden… want uiteindelijk komt de rekening van de TTIP op ons aller bordje !!! (en zijn we te arm om vlees te kopen… LOL 🙂

    (is het niet zo dat iedereen in Nederland belasting betaalt ?-)

  60. Frank

    @Average Joe: Hoera, redelijkheid en evenwichtigheid zullen zegevieren, hoewel ik het niet op alle punten met je eens ben, maar die zijn niet essentieel. Op één ding na. Je zegt:

    “Als vegetariër zeg ik nu dan wel iets raars : Oorlogen zouden binnen een paar tellen voorbij zijn als iedereen zou stoppen met vlees eten…. Dus …..”

    Inderdaad. Hier zeg je iets heeeeeeel raars. Dus.

    Net zo raar als de suggestie dat oorlogen binnen een paar tellen voorbij zouden zijn als iedereen sowieso zou stoppen met eten…
    Hoewel ik die kans toch echt vele malen groter acht.

  61. Wim Vreeswijk

    Hoe kom je erbij dat we nog ruimte zat hebben in ons landje? We zijn met 542 inwoners per km2 het meest dichtbevolkte landje van Europa en stikken van de schulden met 466.000.000.000 euri schuld. Saoedi-Arabië is daarentegen tig malen groter dan Nederland en die moeten maar eens wat meer solidair worden met hun moslimbroeders, vind je ook niet?

  62. Frank

    @Wim:

    En daarmee staan we op nummer 28 wereldwijd. Big deal.

    En natuurlijk is het leuk om op een volkomen uit de lucht gegrepen bedrag aan schulden uit te braken. Dat ziet er met al die nullen ook lekker vet uit. Je hebt het nog net niet over een Tsooeeenaaaaaami aan schulden, maar het scheelt niet veel.

    Het wordt op z’n zachtst gezegd echter een beetje stompzinnig als je daar de waarde van Nederland als economie en onze bezittingen niet tegenover zet. En helemaal als je dat als ‘financieel adviseur’ niet doet.

    Dag Wim.

  63. Average Joe

    @Wim – Ik ben het met je eens gast, natuurlijk moet een land als Saudi Arabië plek creëren voor vluchtelingen want of dit land stilzwijgend de oorlog tolereert of helpt de oorlog te voeren, als bondgenoot van amerika draagt het ook verantwoordelijkheid.

    Echter snap ik je redenatie niet ? Wat heeft religie te maken met het feit dat je uit een door oorlog verscheurt land wilt vluchten ?

    En waarom gaat jij ervan uit dat een vluchteling ook islamiet is. Dat is hetzelfde als ik zeg dat alle mensen uit Vreeswijk protestants gereformeerde christenen zijn , hm ?

    Kan jij je niet indenken dat een vluchteling net zoveel van kaarsjesnacht kan genieten als jij ? Of is het recht om van waxinelichtjes te genieten alleen voorbehouden aan mensen die het merk Verkade kennen… ?

    Verder is de staatsschuld de schuld van ons allemaal , de Nederlandse, Europese , Wereldbank creëert geld en leent dat uit tegen een bepaalde rente , de valuta wordt zeg maar in het systeem gepompt door dezelfde waarde op papier te drukken , de rente creëeren deze banken echter niet op papier en wordt ook nooit als valuta op de markt gebracht… Er zal dus NOOIT volledig afbetaald kunnen worden want die hoeveelheid geld bestaat gewoonweg niet !-)
    Logisch dus dat overheden enorme schulden hebben want dat zijn tenslotte grootverbruikers van geleend geld….

    Islamietjes doen en weten het echter wel beter !! De grondleggers van dit geloof hadden honderden jaren geleden al in de gaten dat dit systeem van rente vragen voor uitgeleend geld tot mislukken gedoemd is. In de islaam is het rekenen van rente namelijk verboden en daarom zou het de wereld ten goede komen als dit no-interest-systeem op de hele wereld zou gelden.
    Alle schulden kunnen dan in principe worden afbetaald.

    Wist jij dat ontwikkelingslanden vaak een veelvoud van de euro’s en dollars van het ontwikkelingsgeld dat ze krijgen van het westen moeten betalen aan het westen vanwege enorm hoge rentelasten op “gedwongen” schulden ?
    Wij zamelen bijvoorbeeld 51 miljoen in voor Somalië en datzelfde jaar moet Somalië veel meer dan 51 Miljoen (terug)betalen vanwege hoge rentelasten op staatsschulden … ?

    Certus sum satis dixi !
    Je en suis sûr que j’ai dit suffisamment !

    Maar Wim, maak een mooi spandoek en schreeuw hard door je toeter , want DIS IS HOLLAND MEN !! en hier mag dat gewoon !!

  64. Irene

    Thanks Average Joe, eindelijk reacties waar een mens iets mee kan. 🙂

  65. Ries

    Godsdienst en Religie brengt alleen maar ellende en oorlog!
    Zie de geschiedenis…..wanneer worden we eens wakker!

    Christenen, moslims en onze westerse cultuur zal nooit samen hand in hand gaan.

    Laat een ieder zich thuis voelen waar hem of haar religie wordt geaccepteerd. Hier gaat het nooit lukken!

  66. Frank

    @Ries: Nogmaals: lulkoek. Zie mijn vorige bericht hierover. Doe je huiswerk.

    @Average Joe: Dat verhaal van die rente is een kwestie van een labeltje en regeltjes. Ook Islamieten willen gewoon een vergoeding voor geleend geld. En hoe je het noemt noem je het, maar ook in de Islamitische wereld bestaat er een vergoeding voor beschikbaarheidsstelling van kapitaal. Alleen moet die vergoeding voldoen aan islamitische regels. Maar verder maakt het in feite geen bal uit.

  67. Average Joe

    @Irene – 😀 Jou compliment durf ik bijna niet te accepteren maar doe het wel want het geeft me een ontzettend dankbaar gevoel (snif 😉 …

    toch maar even proberen… @Ries , er was een tijd +/- 12K geleden dat vrouwen aan de macht waren en er werkwoorden bestonden die de functie van innerlijke zintuigen duidelijk maakten…
    Dit was een relatief vreedzaam tijdperk maar helaas kwam daar een einde aan en mannen werden kwaad op de leiders vanwege het wegvallen van de vrede die iedereen zo gewend was…. 9K jaar later hebben mannen de vrede niet kunnen herstellen …
    Zullen we mannen nog een kans geven ?

    Maar ik ben altijd hier en nu , nu ik het zeg : “iedereen is hier en nu…. huh ? zo meteen is iedereen God ?
    – Stel God is een auto , dan is de auto perfect ! Ieder onderdeel van de auto is net zo belangrijk als de auto zelf. Er bestaan geen defecte onderdelen want waar moet God vervangende onderdelen vandaan halen ? Je kan zelfs zeggen dat God ieder onderdeel nodig heeft anders rijdt de auto niet !! En ieder onderdeel heeft God nodig anders rijdt de auto niet…
    Ik mag dan wel niet over water kunnen lopen maar ik ben een verdomd belangrijk onderdeel van alles wat er is …. en jij ook Ries !
    HIER EN NU EN NERGENS ANDERS !!

    ————- volgt nu een bericht van mijn egoloze entiteit :

    “In the emptiness of knowing , all that I see is an illusion of sorts. You see , my eyes too are an illusion….”
    ® I’m Joe , Average Joe (I’m a little crazy but not insane)

    W R 1 , not many !

    (listen to a few hours of Alan Watts on youtube and you’ll be awake…)

    Structurele resonantie – https://youtu.be/EZibgvs0xNs (6½ minute course of who you are…)

  68. Average Joe

    @Frank – kan je iets specifieker zijn ? Ik heb hier namelijk nog nooit van gehoord ; een vergoeding voor het beschikbaar stellen.
    Weet je toevallig welke Sura dit wordt vermeld in de Koran ?

  69. Hans Oudwijk

    @Frank
    Gods kolere man, wat doe je nou?
    In welke krochten van van het links-intellectuele grottenstelsel heb je die sjamaan Average Joe, nu weer opgedoken.

    Lachen man. Is dat jullie geheime wapen tegen die vermaledijde rechtse tsunamie van ‘islamofoben’?

  70. Ries

    Frank en Avereage Joe

    Ik zie en beleef hoe ik het voel, en met mij nog miljoenen Nederlanders.

    Je ben hier te gast en je respecteert de cultuur en omgangsvormen van je nieuwe vaderland. Kan je dat niet ( zie bijvb. Australie) dan is er hier dus geen plek voor je.

    Daarnaast moet de politiek nu aan hun eigen burgers gaan denken zoals de generatie 70 plus die mede dit land hebben opgebouwd, en nu zonder huursubsidie, toeslagen, voedselpakketten en tig andere voordeeltjes moet proberen rond te komen, het is een grote schande!

    Kom daar eens voor op in plaats van met veel dure woorden en wijsheden je gelijk proberen te halen. Jullie wonen denk ik niet in Overvecht, Zuilen ,Hoograven of Kanaleneiland?

    Ga eens kijken, dat is onze toekomst in Nederland

  71. Frank

    @Average Joe:
    Als ik bank ben en jou als Moslim een hypotheek wil verstrekken en ik jou daarvoor geld wil lenen, wil ik hoe dan ook een vergoeding. Ook als Moslim. Wat doe ik dan als Islamiyische bank? Ik koop het huis wat jij wilt hebben en verkoop het jou voor 160% van het bedrag wat ik betaald heb. Vervolgens los jij die 160% in 20 jaar af. Effectief heb je dan elk jaar 3% (feitelijk meer, maar het gaat even om het principe) aan kosten betaald. Maar dan tevoren in één keer. Ik heb je dan geen rente berekend en dus naar Islamitische maatstaven niet haram gehandeld, maar heb toch een vergoeding geïnd voor de beschikbaarstelling van het geleende kapitaal.

    Leer mij religies kennen. Kom nou. Elk geloof heeft effectief hypocriete manieren om onder de gestelde religieuze leefregels uit te komen. Dat geldt voor Moslims evenzeer als voor Rooms-Katholieken.Protestanten hebben er n.m.m. grappig genoeg minder last van. Die passen gewoon hun geloof aan. En gelijk hebben ze.

  72. Frank

    @Ries: Er is hier vrijheid van godsdienst. Punt. Uit. Ik woon vlakbij Overvecht en heb een hoogopgeleide streng Islamitische vriendin in Kanaleneiland en ik ben hard op weg naar mijn pensioen En ik vind dat je poep praat. Of op z’n minst resten ervan tussen je hersencellen hebt zitten.

  73. Hans Oudwijk

    Frank 21 SEPTEMBER 2015 OM 20:40
    Ja ja. Nou probeer je jullie sjamaan iets gevaarlijks op de mouw te spelden.
    Mohammedanen, Katholieken, Protestanten en voor mij part ook nog de kerk van de Gekrookte Rieters nemen dan misschien wel een loopje met de zuivere leer van hun catechismus, maar jullie linkse kerk is toch heel duidelijk als zij stelt dat “winst maken echt wel heel erg vet goor is, hoor”.

    Ik bedoel;inkoop €100,- verkoop €160,- is puur kapitalisme.
    Leg dat ook maar eens uit aan jullie tovenaar.

  74. Hans Oudwijk

    Frank 21 SEPTEMBER 2015 OM 20:46
    Frank. Ik durf de boude stelling aan dat je liegt. Of, om het vriendelijker te stellen; je fantasie gaat met je op de loop.

    Een hoog opgeleide streng islamitische vrouw is niet vreemd. Daar heb je er wereldwijd waarschijnlijk miljoenen van. B.v. Hier geboren en academisch geschoold en daarna het mohammedaanse (maan)licht gezien. Het bestaat.

    Maarrrr. Een hoog opgeleide streng islamitische vriendin?
    Jij als oudere westerse man bevriend met een streng islamitische vrouw van (leeftijd, burgerlijke staat?) is binnen de (streng) mohammedaanse mores onmogelijk. Zo een vriendschappelijke relatie bestaat ten ene male niet.

    Ga hoog vliegen of laag ik geloof er niets van.
    Hooguit heb je een hoog opgeleide streng islamitische vrouwelijke (oude) kennis of heb je zo iemand ooit (zijdelings) gekend.

  75. Frank

    @Hans: Geloof wat je wilt geloven Hans. Ik besChouw haar als een vriendin. Zij mag bij mij onderduiken als neofascisten als jij in dit land de boventoon gaan voeren.

  76. Frank

    beschouw

  77. Average Joe

    Tja, aanpassen aan onze cultuur… dat betekend veel goeds zoals : uhm … nuchter nadenken , hard werken , Frysen hun eigen taal gunnen en unsere nachbarn de weg naar het station wijzen – “dort ist die Bahnhof , immer gerade aus…” en ook slechte dingen zoals : nuchter nadenken , hard werken , Frysen hun eigen taal gunnen en unsere nachbarn de weg naar het station wijzen – “dort ist die Bahnhof , immer gerade aus…”.

    Zo neemt iedere vluchteling een deel van zijn cultuur mee van hoe zijn buren, vrienden en familie met elkaar omgingen voordat het westen zijn, haar land naar de filistijnen bracht.

    Als de keuze van vrede en oorlog bij de burgers lag en iedereen samen mocht bepalen of er oorlog gevoerd moet worden maar ook wanneer de vrede haar intrede doet, zou er waarschijnlijk geen oorlog gevoerd worden. Mensen zouden samen de problemen oplossen en creatief bezig blijven om de vrede te bewaren.

    Er zijn al eeuwen oorlogen , wat millenia. Dat ontken ik ook niet Maar diezelfde millennia is er heel veel moeite gedaan om de millenia van 6K en ouder diep te begraven in de hoop dat wij niet zouden graven. Maar dat deden we wel en we vinden restanten die duiden op een menselijke beschaving die tientallen millenia oud is (als het al niet honderden is).

    Was de eerste economische crisis niet vlak na het oprichten van de eerste “bank” door enkele mesopotamiërs ? Deze sluwe gasten hadden zoveel waardepapieren uitgegeven dat toen het gerucht kwam dat zij niet het equivalent aan goud in bezit hadden de eerste economische crisis was geboren…

    Op 1 of andere manier heeft datzelfde gajes dit spelletje herhaald en herhaald tot op heden…en op dit moment is de overheid – zijn A] de overheden samen met B] de banken en niet te vergeten C] het almachtige bedrijfsleven degenen die de regels bepalen volgens welke wij moeten leven… Iedere crisis moet door “de kleine man & vrouw” worden opgelost. De burgers betalen middels belasting iedere blunder die A, B of C veroorzaakt.
    En we noemen het blunders omdat de woordvoerders van ABC de waarheid zo verbloemen dat wij denken dat het om “onvoorziene of onverrmijdelijke problemen” en deze psychopathen weer een nieuwe kans geven , iedere keer weer geven wij ze het voordeel van de twijfel… En niet iedere A, B of C is per direct een psychopaat maar het gros heeft wel degelijk niet goed functionerende hersenen (o.a. de frontale kwabben en de ameglia ) ook missen deze psychopathen een bepaald gen en is hun gedachte dat het merendeel van de mensen verkeerd denkt en eigenlijk geen bestaansrecht heeft t.o.v. mensen van hun “kaliber”, “de defecte mensen”.

    Daarom moeten wij iedere keer ons stemrecht afdragen aan hun die dat veel beter kunnen. Als wij mochten beslissen gingen wij problemen oplossen en niet zinloos democide plegen.
    Democide is een verzamelbegrip voor de concepten genocide, politicide, holocaust, hecatombe, massamoord en buitenrechtelijke moorden.
    Van alle oorlogsdoden in de laatste 100 jaar zijn er meer democide slachtoffers gevallen dan gedode soldaten.

    Het volk mag vechten, sterven en weer opbouwen maar het volk mag niet beslissen wanneer de vrede begint !-(
    En dus begint de vrede nooit als het volk niet opstaat om dit recht op te eisen !

    Iemand die net doet alsof hij slaapt , is niet wakker te krijgen…




    Maaruh : was er niet 200M uitgetrokken voor alle ouchies in Nederland ? Werd hoog tijd , ben ik met je eens maar dat lag niet aan de vluchteling maar aan de 1e 3 letters van het alfabet…

    @Frank – Ik ga nog even meer informatie zoeken over het islamitisch banksysteem voordat ik overstag ga…

    voor vandaag , weltrusten ! en alvast een fijne dag gewenst voor morgen.

  78. Average Joe

    Dit brengt tranen in mn ogen – https://youtu.be/e4dT8FJ2GE0
    .

  79. Hans Oudwijk

    @Average Joe
    Frank heeft naar eigen zeggen een hoog opgeleide, streng islamitische vriendin die, als de neo-fascisten aan de macht komen, bij hem mag onderduiken. (Haar man weet er van)

    (Bij ‘neo-fascisten aan de macht’ moet ik zelf altijd direct aan een mohammedaanse overval denken maar dat is een andere questie).

    Mijn vraag aan u – als de sjamaan van links Utrecht – is: Komt er een mohammedaanse machtsovername en zo ja, wanneer gaat die coupe dan plaatsvinden?
    (Dit lijkt mij gezien de aard van het mohammedaanse beestje en de instroom van voornamelijk jonge mohammedaanse mannen van c.a.18 tot 40 jaar geen rare vraag of gedachte.)

    Moet ik voor een dergelijke aanval op het westen dan in jaren, decennia, eeuwen of millennia denken. Graag per omgaande uitsluitsel.

    P.s: Als u nog kippen nodig hebt dan weet ik wel ‘n goed adresje.

  80. Frank

    @Hans:
    Ik begrijp dat jij de optie uitsluit dat mensen soms doodgaan? Geeft verder niet hoor, maar je geeft wel een mooie illustratie van het verschijnsel “kokerbliik”.

  81. Frank

    @Hans:
    Even afgezien van die kokerblik maken je reacties wel heel erg duidelijk dat de kennis die je draagt over de Islam en moslims vooral bestaat uit boekjeswijsheid, een paar ritjes door Overvecht, Hoograven of Lombok en de fascistoîde gemeenplaatsen van je grote blonde roerganger.

  82. Average Joe

    @Hans – wat ik daarover te vertellen heb , heb ik al eens opgeschreven maar helaas in het engels… ik ga even tjekken of ik een stukje van die text (of de hele text) hier kan plaatsen…

    Dit is mijn visie voor het jaar des Heres 2015 en volgend…

    – So this year 2015 started out quite normal… taxes were raised, every store is still selling items at “bottom-prices” and as forever the remaining few Palestinians are still fighting against Israel because they violated the treaty of 1948. (Israel blatantly ignored practically every term and condition it had agreed to uphold once they physically set foot on ‘holy’ ground.) But that’s history and the Palestinians may consider themselves lucky because soon the UN will recognize the Palestinian state which then will make its 1st appearance on the world map of our beloved planet earth !
    – But just after June’s 1st sunny days the dark clouds appeared on the world wide web : “this summer THE war would start… WW3 and this time no country would be spared , the whole world will suffer and after the democide instigated by the shadow government , it will be that same shadow government that will bring the remaining 500 Million humans salvation ! [ref. the Georgia Guide Stones, placed by a unknown shadowy person]
    – The price of salvation is that humans must accept that they are minions who are cute and certainly lovable but do in no way compare to THE ONE !! : The One will be represented by “an empty mold of the perfect human”.
    Mysteriously the shadows-families will also have survived this cleansing of the global population and they -(planned on forehand but ssssst it’s still a secret !)- will appoint to us a hand-selected group of leaders from which “We, the PPL” can democratically choose a Supreme Leader who will become the 1st World Leader of New Earth !! Every citizen will get a part off and part in the One World Ownership as long as he or she obeys the rules of The Brand New Global Religion (ref. Georgia Guide Stones) !! (the old religions had failed us so badly and it will be determined that they do no longer serve a purpose and are obsolete …)
    – Those who retain their faith in these ill-begotten religions , become humanities new shame , for the New World Owners do not tolerate disobedience and consequently are forced to accuse & punish these tenacious people who are hindering humanities global transformation into the “New World Owners of Peace on Earth.” ….
    weirdmaste (the weirdness in me honors the weirdness in you)
    – Joe, Average Joe – I’m a little crazy but not insane !-)

  83. Average Joe

    @iedeween – dit is een visie , geen visoen.

    want uiteindelijk gaan de chinesen de wereld veroveren… toch ?-)

  84. Hans Oudwijk

    @Frank 22 SEPTEMBER 2015 OM 08:25
    Frank je weet toch dat alleen gepatenteerde volidioten de dood uitsluiten.
    Figuren die er van overtuigt zijn dat als je een ongelovige hond vermoord, het liefst zo sadistisch en gruwelijk mogelijk, je naar allah’s eigen hoerenkast met 72 (Yezedische) maagden gaat en je daar tot in de eeuwigheid mag uitleven.

    Maar ik schrijf eigenlijk voor iets anders.
    Ik heb voor jou die Neo-Fascist gevonden die je zocht. Jullie eigen sjamaan. Echt waar. Lees zijn door psychedelische boomsappen gevoede hersenspinsel van 10:23 er maar op na.

  85. Ries

    Voor degenen die nog in sprookjes geloven!

    “Islamitische geestelijken verkondigen het sprookje dat de Islam geen vijand is van christenen en joden. De geschiedenis vertelt echter een heel ander verhaal. In Islam thuislanden is christen vervolging al lang gaande. Ongeveer 110.000 christenen worden jaarlijks vermoord en vele anderen mishandeld in met name Islamitische landen. Moslims vluchten uit hun landen die ze geen werk, brood, ,geen veiligheid en geen medische zorg bieden, als hun geloof niet met de heersende islamitische geloofsrichting van hun vaderland overeen komt. In het Westen aangekomen tonen ze weinig tot geen dankbaarheid tegenover de landen die hun hebben opgenomen, en weigeren alle vorm van integratie. Niet zo vreemd want hun god verbiedt hen namelijk vrienden te worden met “ongelovigen”
    .
    Zo staat dit expliciet in de Koran, soera 5, vers 51.

    Wanneer je hier je ogen dus voor blijft sluiten en niet op de noodknop gaat drukken, is over 100 jaar weinig tot niets meer over van de Westerse beschaving!

    Hier lezende krijg ik bij veel scribenten het idee dat ze denken:

    NA MIJ DE ZONDEVLOED!

  86. Hans Oudwijk

    L.S.
    Even serieus nu.
    Onderstaand artikel – onder de link – kan ik iedereen, ongeacht zijn of haar stellingname ten aanzien van de islam of religie in zijn algemeenheid, als zeer lezenswaardig aanbevelen.

    Lees en verbreedt er je wereldbeeld mee.
    https://jalta.nl/buitenland/interview-met-maryam-namazie/

  87. Frank

    @Hans: Je denkt toch zeker niet dat een weldenkend mens een abo’te neemt op een rechtsreactionaire opiniesite van een bekeerde christen?

  88. Frank

    O ja en verbreed mag zonder t.

  89. Hans Oudwijk

    @Frank 22 SEPTEMBER 2015 OM 13:26
    Hoewel het voor jou best wel goed zou zijn om een abonnement op Jalta te nemen, vraag ik dat niet. Ik wijs alleen op een lezenswaardig artikel. Maar ik begrijp dat jij het blijkbaar eng vindt om ideeën tot je te nemen die niet direct binnen jouw benauwde wereldbeeld en sociaal-maatschappelijke matrix passen.
    Overigens. Probeer ook eens te reageren zonder gescheld, drogredeneringen of de taalnazi uit te hangen. Dat begint in de smiezen te lopen en geeft vooral blijk van een weinig volwassen houding en je onmacht om je opponent van een adequaat repliek te dienen.

    p.s. Leg het artikel eens voor aan je hoog opgeleide, streng islamitische (islamistische) vriendin. Ze zal zeker opfleuren van het idee dat er een ontsnappingsroute uit haar quasi-religieuze gevangenis is.

  90. Frank

    @Hans: Ik zeg niet dat ik er geen kennis van wil nemen. Ik zeg alleen dat ik geen geld uit wil geven aan wat een ander belangrijk zegt te vinden.
    En al helemaal niet als het een rechtsreactionaire karakter heeft en afkomstig is van een bekeerde christen.

    En echt Hans. Rechtsreactionair zijn is op zich helemaal geen schande. Er is niks mis mee. Probleem is alleen dat rechtsreactionairen in de grond van de zaak het liefst de klok terug willen zetten. En dat is ‘een beetje dom’. Om niet te zeggen heeeeeel dom.

  91. Average Joe

    waar goegel wel niet goed voor is…
    zo heb ik Jaap, Maryam en Pamela en het DDL leren kennen in een paar uur tijd.

    Jaap & Pamela zijn (ge)dood en Maryam leeft nog steeds in angst , net als het DDL.
    Jaap z’n betoog vondt ik zeker het lezen waard
    [ http://vanfrikschoten.nl/adam-post-archief/index.html ]
    Jaap was scherp en had in beidde handen twee hoorntjes van de ABC-stier …. helaas , dat hij die stier niet de nek heeft mogen omdraaien !-(

    Het manifesto van Pamela vond ik geladen met boosheid en vol afkeer tegen de huidige maatschappij – ik heb het niet in het geheel kunnen lezen omdat ik na 1½ a 2 uur lezen een beetje leesmoe werd
    [ http://www.theovangogh.nl/antisosialistisch%20manifest1.html ]
    Wat Pamela verkeerd doet in mijn ogen is dat ze het huidige beleid van socialisten onderuit haalt door alle fouten op te noemen. . In plaats daarvan had ze beter kunnen uitleggen welk wereldbeeld zei dan wel nastreeft… Al met al een manifest waar vooral met de vinger naar anderen wordt gewezen.

    Van Maryana heb ik als belangrijkste mee gekregen dat ex-moslim zijn het ergste is wat een moslim kan overkomen. Niet dat er veel ex-moslims de krant halen of anderszins bekend zijn maar er zijn er een heleboel , zeker meer dan 50 !!

    Maar ook ik ga niet 7 euro neer tellen voor een doorlopend incasso voor een gratis maandabonnement !
    ( #frankheeftgewoongelijk )
    @Hans – taalnazi’s aan het gas zal ik maar zeggen maar richt je tot frank en niet tot zijn vrienden want die zijn hier niet aanwezig. Omdat zij van Frank de titel : streng islamitisch en hoogopgeleid meekrijgt betekend niet dat zij zich zo voorstelt aan onbekende mensen of dat zij op die titel mag worden afgerekend omdat iedere islamiet nu eenmaal radicaal is.

    Ik ben zelf een christelijk, boeddhistische soefi-moslim en bovenal sjamaan van het gezonde verstand… maar ik verwacht dat je mij als een mens behandeld en niet uitscheld voor drugsgebruikende mafkees , ook al zijn het biologische drugs.

    De DDL heeft 10 vragen keurig beantwoord op de volgende website maar doet wel een spelletje kitkat met hun antwoorden… uh ik bedoel kitman.
    [ http://vanfrikschoten.nl/frikwp/?p=3376 ]
    In dit artikel lijkt het alsof er alleen de waarheid wordt gesproken maar de stelling dat de islam beter niet is onder te verdelen tussen gematigd en radicaal , spreekt de ddl in dezelfde alinea tegen… Take a break , neem een kitman zullen ze wel gedacht hebben…

    voor de rest heb ik weinig te melden behalve dat het nu regent in Utrecht en ik hoop dat het dat zondagmiddag 11 oktober ook doet zodat de tekst op hun spandoeken verwaterd…

    Verder wil ik iedereen de volgende oefeningen aanraden:
    1] Stop met het gebruik van het werkwoord haten , ook in gedachten.
    2] Ga 10 dagen geen negatieve gedachten honoreren. Zorg dat je iedere negatieve gedachte direct “repareert”. Net als bij ‘t boekje stoppen met roken krijg je na de 10e dag (je laatste sigaret) een wonderbaarlijk goed gevoel over je heen….

    Succes !!

    Ik wens alle mensen (en alle mannen ook natuurlijk) het allerbeste en een voorspoedige week…

    Arie van Betsie !

  92. Frank

    @Joe: Je verwart streng met radicaal. En betekent dient met een T geschreven te worden.
    En nee, mijn vrienden zitten hier -voor zover ik weet- niet. Maar ik ben hier ook niet om vrienden te hebben of te maken. Hooguit om her en der advocaat van de duivel te spelen. Omdat ik ervan overtuigd ben dat elke overtuiging aanvechtbaar is. Al was het maar omdat het een overtuiging is. En zelfs dat is aanvechtbaar.

  93. Average Joe

    Nee Frank , ik was sarcatdisch richding het DDL zoals je daarondert kund lezen…

    Mensen die opspelvouden ledten zijn mierenneukurs en hebben kleine pik… jaaahaaa !! une kleinos piemultje !!

    JK…

    Have a good one ! today & tomorrow !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).