Geen cappuccino bij nieuwe Spaghetteria: Biltstraat krijgt een Italiaan zoals het bedoeld is | De Utrechtse Internet Courant Geen cappuccino bij nieuwe Spaghetteria: Biltstraat krijgt een Italiaan zoals het bedoeld is | De Utrechtse Internet Courant

Geen cappuccino bij nieuwe Spaghetteria: Biltstraat krijgt een Italiaan zoals het bedoeld is

Geen cappuccino bij nieuwe Spaghetteria: Biltstraat krijgt een Italiaan zoals het bedoeld is
Over een kleine maand gaat de Spaghetteria op de hoek van de Biltstraat en de Wittevrouwensingel open. Een concept met liefde voor het echte Italiaanse eten, dat is komen overwaaien uit Amsterdam: “Ik zou nooit een cappuccino verkopen omdat mensen erom vragen.”

Over een kleine maand gaat de Spaghetteria op de hoek van de Biltstraat en de Wittevrouwensingel open. Een concept met liefde voor het echte Italiaanse eten, dat is komen overwaaien uit Amsterdam: “Ik zou nooit een cappuccino verkopen omdat mensen erom vragen.”

Mensen schijnen even te moeten wennen aan een restaurant dat zich alleen aan Italiaanse eetgewoonten houdt, maar ‘uiteindelijk vinden ze het leuk’, legt bedrijfsleider Onno Splinter uit. Wat Italiaanse eetgewoonten inhouden? Denk aan het eten van pasta zonder mes, eten aan grote tafels (‘voor het echte Italiaanse familiegevoel’) en geen cappuccino, thee of latte machiato na het eten, maar ‘gewoon’ espresso.

Splinter stort zich in zijn eerste horeca-avontuur als bedrijfsleider en eigenaar. Hij heeft het concept van deze pastabar (er staan alleen pasta’s op de kaart) overgenomen van twee ondernemers uit Amsterdam die al twee zelfde soort vestigingen hebben in de hoofdstad.

Waarom een concept uit Amsterdam? “Als beginnend ondernemer vind ik het veiliger en handiger om zo te beginnen. Via deze samenwerking hebben we meer kennis en meer uren om in de zaak te stoppen. Nadat ik eens bij de Spaghetteria in Amsterdam gegeten had, ben ik via via later met de twee eigenaren in contact gekomen. We zijn om de tafel gaan zitten en ik heb tegen ze gezegd: ‘Vinden jullie het leuk om een vestiging in Utrecht te starten?’ We hebben daarna 14 maanden naar een geschikte locatie gezocht. We wilden namelijk een hoekpand met een terras en dat hebben we nu. Er staan hier straks zeven grote picknicktafels voor de deur.”

Kaart

Op de kaart staan zes huisgemaakte, seizoensgebonden pasta’s, twee met vis, twee met vlees en twee vegetarische varianten, die tussen de 9 tot 14 euro moeten gaan kosten. “Het is een eigenwijs concept. We hebben geen messen en mensen krijgen alleen een lepel als ze erom vragen.” Er staan twee desserts op de kaart: een sgroppino en een tiramisu. Voor de liefhebber is er ook nog een huisgemaakte limoncello.

“Na het dessert kan je alleen espresso bestellen. Dus geen cappuccino, geen thee en geen latte machiato. Ik zou ook nooit een cappuccino verkopen omdat mensen erom vragen. De kaart is heel basic, maar je moet wel 2 uur kunnen tafelen als je daar zin in hebt. Daarnaast is een snelle hap ook mogelijk.”

Spaghetteria wordt geen Italiaan waarbij wordt bezorgd of waar afgehaald kan worden en de kwaliteit is gegarandeerd, verzekert Splinter: “We hebben alleen Italianen in de keuken. Die groeien op met pasta en zijn daar trots op. Zij zullen nooit een pasta meegeven die niet op smaak is, een natuurlijke kwaliteitsgarantie.”

Het restaurant gaat plaats bieden aan 63 gasten en gaat, zoals het er nu uitziet, 12 september open.

68 Reacties

Reageren
  1. Harry

    Kijk dat klinkt als een goed concept!

  2. Bert

    In de eerste instantie dacht ik : he eindelijk een echte Italiaan. Maar toen las ik dat de restaurateur een Nederlander is, kansloos dus. En als gast beslis ik hoe en wat ik wil eten en hoe ik mijn koffie wil. Sorry gemiste kans dus. Had graag een echte Italiaan in Utrecht willen zien met zijn roots in Italië en niet alweer een surrogaat.

  3. peter R

    Mooi bedacht, maar Utrechters zijn niet zo streetwise als Amsterdammers en zullen ijzerenheinig toch om cappuccino na de maaltijd blijven vragen, ook al is dat onbegrijpelijk voor een Italiaan (een plens melk na de maaltijd, alsof je niet genoeg gegeten zou hebben). Succes ermee!

  4. Egbert

    Volgens mij moeten iedereen zich iets beter inlezen voordat ze wat roepen. Een van de oprichters is wel degelijk Italiaans. http://www.spaghetteria-pastabar.nl

  5. Wouter

    Lekker bezig baasie Splinter

    xoxoxox

  6. Bert

    @Egbert Misschien moet u beter lezen voor u reageert. De heer Splinter heeft het concept uit Amsterdam “gepikt” en heeft verder niets met deze eigenaren te maken.

  7. sjef

    tof concept. goede locatie. mooie toevoeging aan het horeca landschap!
    .
    Huisgemaakte limoncello ! feest

  8. peter R

    @Bert Nou, op de website van spaghetteria Amsterdam wordt levensgroot de opening van een Utrechtse vestiging aangekondigd, dus het zal op zijn minst om een franchise gaan. Niet gepikt dus, maar in overleg geregeld. En in de Utrechtse vestiging komen Italiaanse koks…

  9. sjef

    Is bert naar het strand geweest?
    Veel zand bij deze man…

  10. Wim

    Twee voordelen: echte koffie en geen messen! Fantastisch.

  11. Bert

    @sjef ; verklaar je nader.

  12. Bert

    Ach ieder zijn mening, ik laat deze surrogaat Italiaan graag aan mij voorbij gaan. Wel jammer van zo’n mooi pand, in zo’n korte tijd weer leeg.

  13. Linh

    Kijk, hier zit ik nou op te wachten!! Succes!

  14. cappuccino

    @bert; “wel jammer van zo’n pand, in zo’n korte termijn weer leeg…”
    Verklaar je nader….

  15. JohanK

    @Bert; Ga jij maar lekker naar de échte italiaan waar ze altijd je kapposjino met een goeie scheut azijn serveren.

    @Onno Splinter, Succes met je franchise! Ik kom wel een keertje een pasta e pesto halen:-)

  16. Die Bertje

    Die snapt er echt helemaal niks van. Blij dat Bert gewoon lekker z’n bakkie blijft halen bij de Coffee Company waar hij de keus heeft tussen allemaal soorten koffie. Lekker bij de rest van de halve zolen blijven plakken, Bertje.
    On topic: ben heel benieuwd naar deze zaak! Weer eens wat anders en fijn om niet te hoeven kiezen.

  17. W.Tikveel

    @Bert, ga jij lekker effe ergens anders de kachel uit pissen. Hoop commentaar en praten over gemiste kansen. Die tent is nog niet eens open en jij loopt t al af te kraken. Ga er eerst eens eten en kom dan met een fair commentaar of hou gewoon je mond.

  18. Paul de G

    Jammer dat mensen oordelen voordat ze er überhaupt geweest kunnen zijn!
    Deze man heeft meer kennis in huis dan menig andere ondernemer!

    @Onno, succes en tot bij de opening!

  19. Shadé

    Een aanwinst voor de stad! Eindelijk echt goeie pasta eten. Kan niet wachten. Succes Onnie

  20. Hans

    Ik hoop dat het eigengereide volk in Utrecht dit concept vreet want het verdient echt een kans. Geen gelul gewoon 6 soorten pasta en een bak espresso na. Hopelijk wel een goede koffie want daar moet ook tijd en passie i zitten. Geen coffee company maar een echt lekker bakkie a la de Village.

  21. Sietse

    Lekker eigenwijs, hou ik van! Hoe minder op de kaart hoe beter. Keuze betekent stress en valse verwachting. Laat de kok maar kiezen, die weet het wel beter! En hoe minder gerechten op de kaart, des te beter zullen ze zijn uitgewerkt.

    Veel succes gewenst!

  22. Gelateria Lucia.

    Als je toch besluit om echt Italiaans te genieten, kom dan naar Gelateria Lucia gelegen tegenover sportschool Anthon Geesink, genieten van ijs, italiaase pizza, en echte Lavazza esprsso.
    Gezellig op zijn Italiaans.

  23. Erik

    Dit zie ik helemaal zitten. Top concept.
    En wat ben ik blij dat zuurpruimen als Bert dit niks vinden, hoef ik er ook niet naar te kijken als ik zit te eten.

  24. vincent

    Super leuk! Leuk concept ook! Wij komen zeker een keer bij je eten Onno!

  25. Italiano

    Wat nou echt Italiaans eten? Pasta is een primo, zeker geen hoofdgerecht. E poi si scrive “sgroppino” invece di “sgropino”.

  26. Milos

    Klinkt goed!

    Veel succes gewenst Onno

  27. Marco Knol

    Lasagna is toch best een stuk praktischer met mes.

  28. Bert

    @Italiano Ik ben blij dat er tenminste 1 is die het wel begrepen heeft.

    En voor de andere zuurpruimen: Er zijn meer soorten koffie en daarvoor hoef ik echt niet naar een commerciële koffietent hoor. Schijnbaar kennen jullie die beter dan ik.

  29. Lotte

    Bert, laat je me even weten waar dan een niet-commerciële koffietent zit? Is dat een soort voedselbank, maar dan voor koffie?

  30. Evert

    Gelukkig zit de echte Italiaan letterlijk maar op een steenworp afstand.

  31. Jiri

    Geen pizza’s joh? Worden de Napolitanen weer gediscrimineerd?

  32. Robb

    Ik gun hem het allerbeste, maar ik heb toch ook mijn twijfels.
    In die tent hebben al tig restaurants gezeten die het niet hebben gered.
    En als ik uit eten ga, wil ik wel meer te kiezen te hebben dan 6 pastatjes.
    Dus je doelgroep wordt met 9-14 euro waarschijnlijk studenten. Maar er wordt niet bezorgd of afgehaald. En om dan zon groot pand en huur draaiende te houden wordt mijns inziens een gevaar.

  33. Herman

    Hahahaha, die Bertje. Zo’n azijnpisser die overal zijn zegje op moet doen. Teveel tijd, waarschijnlijk, en te weinig inspraak thuis. En hé, wie zit daar straks in deze nieuwe zaak achter in het hoekje stiekem van z’n cappuccino’tje te slurpen? Het is…. Bertje!

  34. Lucania

    Makkelijk om vooraf commentaar te geven, wacht tot ze open zijn, ga er eten en geef dan pas commentaar. Ik als Lucaniër ga er zeker een keer pasta eten en espresso drinken. Persoonlijk vind ik het niks om met vreemde mensen aan tafel te zitten, al is dat wel heel hip tegenwoordig.

  35. Jeroen

    In Italië zou geen enkel restaurant het in z’n hoofd halen om alleen pasta op de kaart te zetten. Pasta eet je VOOR je hoofdgerecht. Zelf spaghetterie in Rome die voornamelijk voor toeristen koken zetten nog secondi op de kaart om tegemoet te komen aan Italianen die er eten. Italiaans eten is een lange gezellige gebeurtenis met vrienden of familie. Niet snel een bord pasta naar binnen werken, espresso toe en gaan maar weer. Een Italiaan zoals het bedoeld is, die heb je best in Utrecht: Cantina di David of Sardegna. Kwalitatief goed eten, wijn erbij en lekker lang tafelen.

  36. Marloes

    Ai ai ai… Alleen espresso, helemaal mee eens! Italiaan zoals ‘ie hoort te zijn??? Alleen pasta? Sterker nog; alleen pasta als hoofdgerecht? Niks Italiaans aan! Pasta is secondi en komt voor het hoofdgerecht en Italianen houden van tafelen, 4 gangen is standaard! Ben heel benieuwd, ga ook zeker langs. Maar als je de Italiaanse gewoonten niet respecteert moet je ook gewoon een kapoesjieno schenken en niet zo moeilijk prententieus doen!

  37. WP

    Ik drink geen koffie… Kan (helaas) de smaak niet waarderen. En ik wil toch graag wat drinken na het eten… 🙂 Als ik in Italië ben, dan staat niemand me vreemd aan te kijken als ik thee bestel. Dat zijn ze namelijk wel gewend van buitenlanders. Ook een Italiaan is best flexibel waar het gaat om gastvrijheid.

    Verder is het wel een klein beetje raar, zoals iemand anders ook al terecht zei, als je pretendeert dat je alles echt Italiaans doet en dan vervolgens pasta als hoofdgerecht gaat serveren….

    Ik wens hem uiteraard het allerbeste toe, maar hij gaat mij er niet vinden. Maar er zijn zat mensen over die wel van espresso houden. En ook zat tentjes die ik wel kan waarderen.

  38. Jeroen

    Niks ergs aan om een lekkere pasta te serveren van goede kwaliteit. Prima en de meeste Nederlanders zouden sowieso gek opkijken als je ze vertelt dat ze geen pasta als hoofdgerecht kunnen krijgen maar zeg dan niet dat je een Italiaans restaurant bent ‘zoals het bedoeld is’. Want als ze in Italië bestaan zijn ze de uitzondering en niet de regel.

  39. Bert

    @herman Duidelijk niet goed het artikel gelezen en ook mijn reacties niet.
    Deze nieuwe tent gaat geen capuchino serveren dus lijkt me duidelijk dat je mij dat daar niet zult zien drinken.
    Verder fijn om te lezen dat er toch een paar reageerders zijn die wel weten wat er minimaal op de kaart van een echte Italiaan hoort te staan.

    Oh en @Lotte; Ga jij je bakkie leut nou maar bij de voedselbanken halen of zet je Senseo machine nog maar even aan.
    Als je namelijk niet weet waar het over gaat is het slimmer om te zwijgen.

  40. Nance

    alleen pasta? kansloze missie

  41. Paul

    Lijkt me een prima toevoeging , dit restaurant, kan nergens in Utrecht een behoorlijke vega of vispasta krijgen, hopelijk hier wel.

  42. Diederik

    Leuk concept,
    Ik geloof wel in single dish restaurants.
    Kom dan ook zeker eten.

  43. Lotte

    Haha, niet zo op je pippeloeres getrapt Bertje! Als je de term ‘commerciele koffietent’ erin gooit, mogen mensen toch reageren?

    Iets doms zeggen: kan gebeuren. Geen grapje kunnen hebben als je iets doms hebt gezegd: gebrek aan karakter.

  44. Utrechter

    Ik ben wel bij dat het geen pizzatent is. Maar alleen pasta is ook jammer. Pasta is in Italie een voorgerecht, zoals wij vooraf soep eten. Ik wil graag een Italiaans kipgerecht!

  45. Nance

    Bert, wat is een capuchino?
    heeft het soms iets te maken met de huidige regenval?

  46. Jeroen

    Nee Nance, dat is overduidelijk een capuchonno.

  47. Jeroen

    @Paul wat is volgens jou een fatsoenlijke vega of vispasta? Want volgens mij zijn er best een paar Italiaanse restaurants in Utrecht waar je die kunt eten.

  48. utrechtse vogel

    Pasta is iets waar geen enkele Italiaan voor naar een restaurant zou gaan. Pasta eet je thuis, en het liefst bij mama.

  49. duskey

    Vijf Picknick tafels voor de deur? Iedere horeca gelegenheid mag tegenwoordig een terras voeren voor de deur. Gewone zelfstandige ondernemers mogen niet eens een klein reclamebord neerzetten. Wordt er ook wel eens stilgestaan bij de moeders met kinderwagens, ouderen en invaliden die gedwongen worden om de rijweg op te gaan. Mede omdat natuurlijk de gasten ook hun fiets nog voor de deur aan de lantaarnpaal moeten zetten.

  50. gramsci

    Nee duskey, hup weg met die kinderwagens en invaliden

  51. Erwin

    Lijkt me sowieso geen kruispunt om lekker buiten te zitten en te genieten van je pasta carbonara

  52. Dien Meibos

    als ik echt Italiaans wil eten ga ik wel naar Italie. Had liever iets met de Hollandse keuken daar zien verschijnen past beter bij deze omgeving en setting.

  53. Hans Oudwijk

    @gramsci 18 AUGUSTUS 2015 OM 16:26
    “Nee duskey, hup weg met die kinderwagens en invaliden.”

    Sarcasme hopelijk, toch?

    Wat Duskey aankaart is namelijk een zeer reëel probleem dat zich als een almaar groeiende olievlek over Utrecht uitbreid.
    Het lijkt wel of elke hipster die zelfstandig ‘n kop koffie kan zetten, naast een vergunning ook meteen toestemming krijgt om z’n moers oude keukenstoelen en -tafels op de stoep te zetten
    Reuze hip hoor, maar voor kinderwagens voortduwende moeders en rolstoelers telkens weer een verplichte, in potentie gevaarlijke, uitwijkroute over drukke onoverzichtelijke fietspaden.

  54. Loes

    Ga dan in Houten wonen met je kinderwagens, weet je hoeveel stoepen ze daar hebben!

  55. Hans Oudwijk

    @Loes 19 AUGUSTUS 2015 OM 09:51
    Niet serieus te nemen maar vast wel behept met politiek correcte praatjes, islamofiel en quasi multicultie in de dagelijkse omgang.

  56. Loes

    Je bent vergeten om de nazi’s erbij te halen in je geraaskal. Hadden we het over een Italiaans restaurant of over moslims?

    Als je nog een punt hebt over kinderwagens en hipsters, probeer je geloofwaardigheid een beetje te behouden, verwarde man 😉

  57. Gerben

    Huh? een ondernemer meldt dat hij een restaurant start, 56 reacties en wat een negatieviteit.
    We hebben het over iemand die een restaurant wil starten, met een “eigen” concept, is zijn keuze, waarvan hij denkt dat het aan zal slaan, wat is daar op tegen ?
    Als elke ondernemer met een idee zo neergesabeld wordt ??

  58. Herman

    Ben nu al benieuwd wat er daarna in dat pand komt.

    Zou zo maar een zaak zijn waar je WEL cappuccino kan krijgen.

  59. Marit

    In Amsterdam zijn het twee geweldig leuke zaken, waar wij graag komen. Hopelijk ook een aanwinst voor Utrecht! Succes

  60. Jeffrey

    Ik ben ook een beetje verbaasd. Wat een gejank onder dit artikel. Wees blij dat er weer iemand is die z’n nek uit probeert te steken en het lef heeft om zo’n zaak neer te zetten. Of heb er in ieder geval respect voor. En ja hoor, je mag een mening hebben. Maar bedenk je voortaan af en toe ook of die mening er toe doet voor anderen.

    Thuis vanaf je laptop zeuren en klagen op een artikel online is wel echt heel makkelijk. Gelukkig ken ik Onno en gaat hij zeker voor kwaliteit. En nu roepen dat hij of het concept het niet gaat redden is een beetje dom en zuur. Hij gaat het 200% zeker redden met dit concept. En ja, deze mening is misschien wat gekleurd… maar wel op basis 1 belangrijk feit, hij heeft kwaliteit!

  61. Kim

    Man man man… Wat een kortzichtig klote volk heb je toch ook!

    Onno ontzettend veel succes, super cool concept en mooi dat al die zeikers bij voorbaat niet komen 🙂

  62. Paul

    @Jeroen, waar dan??

  63. Talita

    Hoeraaa een super aanwinst voor Utrecht! Als dit aan iemand is besteed dan is het Onno wel. Good luck! 🙂 🙂

  64. Eoger

    wat een geklets hier. Super dat de spagetheria hier opent. In amsterdam zijn het prachtrestaurants! De biltstraat wordt weer een stukje gezelliger en utrecht weer wat minder provinciaals! Veel succes en ik zal zeker langskomen!

  65. Jeroen

    @Paul, gewoon al wel eens bij Cantina di David wezen eten?

  66. Marilyn

    Klinkt goed!wij gaan zeker daar een keer een hapje eten!!

  67. mamamia !

    @ Eoger, je kent duidelijk Utrecht niet goed.. De 1e Italiaanse ijssalon van Nederland opende de deuren in Utrecht, en zo zijn er uit verleden meer primeurs te melden.. Er zijn uiteraard in Utrecht een aantal Italiaanse Restaurants puur gericht op student doelgroep zoals in veel grote steden. Utrecht ken al lang een hechte Italiaanse gemeenschap overigens, en enkele zeer goede restaurants.
    Als je door de WITTE VROUWEN- VOORSTRAAT loopt zie je een keur aan goede en veelal originele horeca locaties die hun bestaan dagelijks bewijzen en beslist niet te vinden zijn in provincie steden…dus… leer je stad eerst ontdekken voordat je oordeelt svp.

  68. Frits

    Geweldige trend; compacte kaart in plaats van een restaurant die geen keuzes maakt. Youp met allen kip en kreeft, prima.
    Liever een prima pastagerecht, dan de keuze uit 30 verschillende net-niet gerechten.
    Ik ga er zeker eens eten en kom dan terug met een recensie. Als de combinatie pasta en de wijnkaart op orde is, ben ik om.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).