Geen poortjes op station Overvecht | De Utrechtse Internet Courant Geen poortjes op station Overvecht | De Utrechtse Internet Courant

Geen poortjes op station Overvecht

Geen poortjes op station Overvecht

De gemeenteraad stemde unaniem tegen de OV-poortjes bij station Overvecht. D66 en VVD hadden hiervoor een motie ingediend. ‘De stationsonderdoorgang Overvecht toegankelijk dient te zijn voor iedereen, met of zonder OV-chipkaart.’

De NS heeft de poortjes geplaatst om zwartrijden te voorkomen, maar de onderdoorgang fungeert volgens de raad als een belangrijke verbinding tussen Tuindorp en Overvecht. Bovendien zouden de alternatieve verbindingen niet alleen verder weg, maar ook onveiliger zijn dan de onderdoorgang bij het station.

Ondanks dat het niets kost als je binnen een uur in- en uitcheckt op het zelfde station, en een alternatieve route slechts 180 meter om is, zijn buurtbewoners blij met de beslissing.

3 Reacties

Reageren
  1. Diederik

    Wat een mooie tunnel! Pareltje!

  2. Krakeling

    De Utrechtse politiek: Van een mug een olifant maken en vooral geen aandacht voor zaken die er toe doen.
    Om hoeveel “getroffenen” gaat het hier nu eigenlijk? Welke voetgangers willen er met enige regelmaat oversteken van Tuindorp naar Overvecht of andersom? En ja, inderdaad zoals Arno stelt, deze personen kunnen gewoon in-uit checken zonder kosten.
    Ik denk dat Tuindorpers en Overvechters meer belang hebben bij een veilig en schoon station, dus zonder figuren die er niets te zoeken hebben.

    Verder: Op dit moment is er zeer veel boosheid en ergernis bij de Tuindorpers over de wijze waarop betaaldparkeren is opgedrongen. Iedereen baalt er van, behalve die sukkels in de raad. Die vinden het prima en blaten liever over zaken die niemand raken.

  3. Ronald

    Moet je wel zo’n ov-shitkaart hèbben.
    Met 20 euro erop.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).