Gemeente neemt half jaar langer de tijd voor herinrichting Vredenburgplein | De Utrechtse Internet Courant Gemeente neemt half jaar langer de tijd voor herinrichting Vredenburgplein | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente neemt half jaar langer de tijd voor herinrichting Vredenburgplein

Gemeente neemt half jaar langer de tijd voor herinrichting Vredenburgplein
De gemeente Utrecht neemt langer de tijd om te kijken naar de herinrichting van het Vredenburgplein. Dat heeft wethouder Everhardt vandaag laten weten. Uiteenlopende visies van bewoners en ondernemers zijn hiervoor de reden.

De gemeente Utrecht neemt langer de tijd om te kijken naar de herinrichting van het Vredenburgplein. Dat heeft wethouder Everhardt vandaag laten weten. Uiteenlopende visies van bewoners en ondernemers zijn hiervoor de reden.

De wethouder wil dat het plein ook op niet-marktdagen een levendige uitstraling heeft. Samen met de adviescommissie Kunst in de openbare Ruimte wordt een ontwerptraject voor een kunstwerk uitgestippeld waarbij ook de omgeving betrokken wordt. Daarom is de definitieve inrichting verplaatst naar begin 2017.

Het oorspronkelijk ontwerp van een vrij leeg plein met enkele bankjes, verlichting en ruimte een gereserveerd voor een grote markt wordt dus anders. Na overleg met de buurt werd duidelijk dat er een nadrukkelijke wens is om meer aandacht te geven aan de huiskamerfunctie van het plein. “De markt neemt nu en straks een belangrijke plek in op het plein, maar het een hoeft het ander niet uit te sluiten,” zegt Everhardt. “We gaan samen met bewoners, ondernemers en de marktkraamhouders kijken hoe we een levendig en mooi plein kunnen creëren.”

Begin januari deed Vredenburg-bewoner Ton Konings een oproep op DUIC om een fontein op het plein neer te zetten.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
  1. Utrecht Architectuur

    Maak er een prijsvraag van. Zo haal je een grote variatie aan gedachten op. Het plein moet geschikt blijven voor Nationale Manifestaties, of moet Jaarbeurs plein dat worden, met wat minder bomen..
    In ieder geval geen suffe oubollige ” Maastrichtse” fonteinen !

  2. onkl

    Dat is positief. Goed dat de gemeente rustig de tijd neemt om eens met zowel bewoners als de marktkooplui een slim plan te verzinnen. Laat zien dat de gemeente zo af en toe best luistert naar goeie plannen van inwoners.
    Er is vast wel kritiek mogelijk dat dit al veel eerder had gekund, maar liever laat dan nooit. 🙂

  3. cico

    Roerend eens met Utrecht Architectuur, maak er een eigenzinnig, Utrechts ontwerp van!

  4. Bill

    Tijd voor een mooie klassieke fontein….!!!

  5. Jan

    Gewoon een fontein uit de grond doen. Dus waterstralen die omhoog spuiten, maar uit te schakelen zijn bij evenementen / markt / etc.

    Bij een leeg plein ziet het er verzorgt uit, en bij activiteiten staat er niks in de weg.

  6. Gerben

    Ik ben voor de fontein

  7. Mona

    Zoiets?

    http://www.designboom.com/architecture/foster-partners-vieux-port-pavilion-marseille/

  8. Jos W. Lemaier

    Graag dan ook meteen heropening van Restaurant Noord Brabant inclusief de biljartzaal uitkijkend op de Drieharingenstraat.

  9. Marcel Gieling

    Fontein, buste van Anton Geesink gemaakt door Theo v/d Vathorst of het gouden kalf van Theo Mackaay.

  10. Rob Heerdink

    Mijn idee:

    Ledlampen in bewegende patronen in de bestrating die met met verschillende kleuren het plein indelen. Kan ook gecombineerd worden met fonteinen vanuit de grond, zodat je een water-lichtschouwspel krijgt.

    Het zou in abstracte vormen kunnen, maar wellicht is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de contouren van het Kasteel Vredenburg weer te geven.

    Het biedt levendigheid aan het plein, is hufterproof, kan in kleuren en vormen aangepast worden aan evenementen en kan ook gemakkelijk uitgezet worden bij markt.

  11. Wim

    Waarom geen dagelijkse versmarkt? Een bescheiden fontein in het midden mag d’r van mij ook best bij. Markt stands d’r om heen, heb je een mooi eiland van rust om even op te verpozen.

  12. Herman

    Kijk ook eens naar de gevels, je ziet 2 spuuglelijke gevels, die van Perry sport en van voormalig Dixons.

    Dit Vredenburg zal voor vele bezoekers het eerste stukje “buiten” zijn dat ze zien als ze van het Station of uit HC komen. Maakt dus een sfeervol plein met mooie gevels, vriendelijke bomen en wat terrasjes.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).