Gemeente sluit pand stichting lokaal welzijnswerk Amsterdamsestraatweg vanwege illegale gokactiviteiten | De Utrechtse Internet Courant Gemeente sluit pand stichting lokaal welzijnswerk Amsterdamsestraatweg vanwege illegale gokactiviteiten | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente sluit pand stichting lokaal welzijnswerk Amsterdamsestraatweg vanwege illegale gokactiviteiten

Gemeente sluit pand stichting lokaal welzijnswerk Amsterdamsestraatweg vanwege illegale gokactiviteiten
Na een controleactie op de Amsterdamsestraat gisteravond zijn er twee panden op last van de gemeente gesloten omdat er illegale gokactiviteiten plaatsvonden. In een van de panden zit Stichting Straat. Een stichting die zich zou richten op lokaal welzijnswerk voor jongeren.

Na een controleactie op de Amsterdamsestraat gisteravond zijn er twee panden op last van de gemeente gesloten omdat er illegale gokactiviteiten plaatsvonden. In een van de panden zit Stichting Straat. Een stichting die zich zou richten op lokaal welzijnswerk voor jongeren.

Het afgelopen jaar zij er al meerdere zaken op de Amsterdamsestraatweg gesloten vanwege illegale gokactiviteiten. Eerder was er sprake van een kroeg, wedkantoor of internetwinkel. Maar in een van de panden die gisteren gesloten is, op last van de burgemeester, zit een stichting

De werkzaamheden van de stichting worden als volgt omschreven:Het creëren van een nuttige vrijetijdsbesteding voor jongeren met name in de leeftijdscategorie van zestien tot vijfentwintig jaar in de omgeving Utrecht om zo de veiligheid in deze omgeving te bevorderen en overlast te verminderen.” De gemeente laat echter weten dat het huidige gebruik van het pand een gevaar vormt voor de openbare orde en veiligheid. In het bedrijfsprofiel bij de Kamer van Koophandel staat verder dat de stichting als doel heeft: “Het begeleiden en adviseren van jongeren op het gebied van financiën en de arbeidsmarkt.”

Toevalligerwijs is het pand naast Stichting Straat vorige week ook gesloten op last van de burgemeester vanwege illegale gokactiviteiten.

15 panden

In totaal zijn er gisteren 15 bedrijven bezocht. Doel van de actie was te controleren of deze bedrijven en de gebruikers zich houden aan de wet- en regelgeving. Dit bleek dus niet bij alle panden het geval te zijn.

Bij de actie werkte de gemeente Utrecht samen met de politie, Regionaal Coördinatiepunt Fraudebestrijding, de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het UWV en de Kansspelautoriteit. Deze samenwerking maakt het mogelijk de verschillende gegevens naast elkaar te leggen. Hierdoor ontstaat een vollediger beeld en kunnen de instanties effectiever optreden.

Er is dit keer gecontroleerd op naleving van de vergunningvoorschriften, illegaal aanbieden van kansspelen, sociale zekerheidsfraude en illegale tewerkstelling. Naast het pand van de stichting aan de Amsterdamsestraatweg 211 is ook het pand op nummer 160 gesloten voor de duur van zes maanden. Het gebruik van de panden vormt volgens de gemeente een gevaar voor het woon- en leefklimaat.

(Er is ook een gelijknamige Stichting Straat in Tilburg maar deze wordt hier niet beschreven)

6 Reacties

Reageren
  1. AVR

    Het is niet zo toevallig dat de buurman vorige week gesloten is. De panden zijn inpandig verbonden. (achter de trap op de foto). De gokkactiviteiten in pand van Stichting Straat waren trouwens al in 2013 opgeschept. De pand was ook officieel gesloten maar gokken is nooit weggeweest.

  2. Utrechter

    Nog even en alle panden op de ASW zijn gesloten, je zal er maar een pand hebben als verhuurder, of ontroerend vastgoed dan is je toekomst onzeker door een gemeente die op iedere slak zout strooit en de panden gewoon sluit.

  3. andreas

    Goede zaak dat al die illegale activiteiten aangepakt worden. De Amsterdamsestraatweg is natuurlijk een aanfluiting voor het Utrechtse straatbeeld. Overlast Albert Hein, illegaal gokken, massage salons coffee shops en noem maar op.

  4. Utrechter

    Ik zou er alleen maar partij propaganda willen zoals de PvdA winkel dat doet, lekker rustig.
    @andreas wil in de bible belt wonen, alle dagen des heren rust.

  5. Frederik

    Laten we het van de positieve kant bekijken. Een van de doelen van de stichting is: ‘Het begeleiden en adviseren van jongeren op het gebied van financiën en de arbeidsmarkt’.
    Nou, dat doen ze toch? Wel een beetje via een omweg, maar toch.

  6. Stephan

    Gesubsidieerd leren gokken en dat gesubsidieerd mogelijk maken in een pand lijkt me concurrentievervalsing voor fortuna en die gokhal op de straatweg… Mag toch hopen dat het bestuur van die stichting straat moet aftreden en/of dat die subsidie terug wordt betaald. Ken namelijk wel andere meer positieve bijdragen voor de maatschappij die geld kunnen gebruiken….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).