Gemeente Utrecht gaat 250 mensen aan het werk helpen in de horeca | De Utrechtse Internet Courant Gemeente Utrecht gaat 250 mensen aan het werk helpen in de horeca | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente Utrecht gaat 250 mensen aan het werk helpen in de horeca

Gemeente Utrecht gaat 250 mensen aan het werk helpen in de horeca
De gemeente Utrecht wil samen met ondernemers en investeerders de komende 4 jaar 250 werkzoekenden aan het werk helpen in de horeca. De Utrechtse horecaonderneming The Colour Kitchen gaat hierbij helpen.

De gemeente Utrecht wil samen met ondernemers en investeerders de komende 4 jaar 250 werkzoekenden aan het werk helpen in de horeca. De Utrechtse horecaonderneming The Colour Kitchen gaat hierbij helpen.

Om dit doel te bereiken is gisteren een Social Impact Bond ondertekend. Ook de Rabobank Foundation en Start Foundation zijn onderdeel van het geheel. Deze twee partijen investeren een bedrag van ruim 700.000 euro in deze Social Impact Bond.

Gemeente Utrecht en The Colour Kitchen hebben de afgelopen jaren op diverse locaties vaker mensen met een uitkering opgeleid en aan werk geholpen. Door de investering van de Rabobank Foundation en de Star Foundation kan het concept op grotere schaal worden uitgebreid.

Wethouder Werk en Inkomen Victor Everhardt: “Deze samenwerking tussen private partijen en de gemeente zie ik als een enorme kans om mensen aan het werk te helpen en het sociaal ondernemerschap in Utrecht te stimuleren. Dit sluit aan bij de ambitie van het college om van Utrecht in 2018 de stad met de laagste werkloosheid te maken.”

Voor de samenwerking zijn meetbare afspraken gemaakt over het aantal behaalde diploma’s, het doorstromen naar werk en het behouden van werk. De gemeente betaalt de investeerders deels terug als die doelstellingen zijn behaald.

3 Reacties

Reageren
  1. Bouncer

    De heer Victor Everhard is een man met status. Hij helpt 250 mensen aan het wek. Maar aan de andere kant onder zijn vizie laat hij een pleegmoeder in de kou staan. Let wel de pleegmoeder heeft alles afgegeven wat benodigd was en ja nu gaat het minderjarige pleegkind met verschillende diagnoses waarschijnlijk uit huis geplaatst worden. Let wel alles echt alles was bij de afdeling werk en inkomen bekend.

    Dus goed bezig meneer everardt goed bezig.

  2. Mia Amram

    Fout. De Gemeente Utrecht zorgt niet voor werkgelegenheid, dat doen bedrijven. Dus moet de Gemeente Utrecht luisteren naar wat diezelfde bedrijven te zeggen hebben over wat te doen om werkgelegenheid te bevorderen.

    Autobereikbaarheid van de binnenstad verbeteren bijv.?

    Vreemd bericht trouwens. Horeca heeft altijd wel verloop en vacatures. Voor € 700.000 had ik ook wel willen bemiddelen 🙂

  3. Hans de Korte

    Meneer Everhard: dan moet er in Utrecht meer omzet in de Horeca plaats vinden, of anders vind er verdringing plaats…. waar de gemeente goed in is….U vertelde ooit mensen die in de 24 urs opvang zaten dat Vaartserijn kon sluiten, tenslotte was iedereeen van de straat…..Ik heb u toendertijds daar hard op aangevallen… maar uw ambtenaren wisten het beter…. vertrouw niet op ze en luister naar ervaringsdeskundigen…De Tour zal wel even wat extra werk in de horeca opleveren, maar op de lange termijn? Bied die mensen echt iets op de langere termijn!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).