Gemeente Utrecht lanceert voetgangersmeldpunt | De Utrechtse Internet Courant Gemeente Utrecht lanceert voetgangersmeldpunt | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente Utrecht lanceert voetgangersmeldpunt

Gemeente Utrecht lanceert voetgangersmeldpunt
De Gemeente Utrecht heeft vandaag de website ‘Voetgangersidee’ gelanceerd. Hier kunnen inwoners van de stad terecht met suggesties en ideeën om de omgeving en de verkeersveiligheid voor voetgangers te verbeteren.

De Gemeente Utrecht heeft vandaag de website ‘Voetgangersidee’ gelanceerd. Hier kunnen inwoners van de stad terecht met suggesties en ideeën om de omgeving en de verkeersveiligheid voor voetgangers te verbeteren.

Het doel is om het lopen in Utrecht plezieriger te maken. Het kan zijn dat er in jouw buurt te weinig, te smalle of onhandige voetpaden zijn. Via dit nieuwe meldpunt kan je aangeven welke voetpaden verbeterd zouden moeten worden.

Lot van Hooijdonk, wethouder Mobiliteit, is blij met de website. “Bijna iedereen is voetganger en lopen is gezond en goedkoop. Lopende mensen ontmoeten elkaar sneller op straat dan als zij zich met een vervoersmiddel verplaatsen.”

5 Reacties

Reageren
  1. Bert

    Meldpunt is niet voor iPhone bezitters. Invoeren melding kan maar versturen wil niet bij de allerlaatste stap. Heel jammer gemeente. Kunnen jullie dit fixen?

  2. Mark

    Kunnen de fietsers nog meer agressief gedrag verwachten van “wandelaars” ik zie op de foto 2 vrouwen die niet opletten, en op de straat lopen. Als je er langs fiets krijg je zo “idioot” naar je kop gesmeten. Ik zie twee legen stoepen en toch moeten mensen midden op straat lopen… tja die trekken eerder hun portemonnee dan iemand die ze kinderen naar school brengt.

  3. BramD

    @Mark: de Zadelstraat zou toch een exclusief voor voetgangers gebied worden? De dames sorteren daar vast op voor.
    Of gaat dat plan inmiddels ook al weer niet door?

  4. Roos Geerse

    Als het aan de gemeente ligt worden fietsers en voetgangers in de binnenstad nog meer gemengd. Het idee is dat mensen wel rekening met elkaar willen houden en daar gaat men straten als de Zadelstraat op inrichten. Veel mensen vragen zich af of dat gaat werken, blijkt uit de reacties die ik gisteren en vandaag kreeg op dit Facebookbericht.

    https://www.facebook.com/groups/Utrechters/permalink/10156251015690632

  5. Ronald

    “Lopende mensen ontmoeten elkaar sneller op straat dan als zij zich met een vervoersmiddel verplaatsen.”
    Soms is dat idealisme van Lot toch ook wel weer schattig…

    Zou dat misschien ook de achterliggende gedachte zijn van de geplande files op aanvoerwegen zijn? Want wachtende mensen in de file ontmoeten elkaar ook sneller dan als zij zich verplaatsen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).