Gemeente Utrecht stelt 8.049.000 euro subsidie beschikbaar in 2015 aan TivoliVredenburg | De Utrechtse Internet Courant Gemeente Utrecht stelt 8.049.000 euro subsidie beschikbaar in 2015 aan TivoliVredenburg | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente Utrecht stelt 8.049.000 euro subsidie beschikbaar in 2015 aan TivoliVredenburg

Gemeente Utrecht stelt 8.049.000 euro subsidie beschikbaar in 2015 aan TivoliVredenburg
De gemeente Utrecht laat weten 8.049.000 euro subsidie beschikbaar te stellen aan TivoliVredenburg in 2015. Het muziekpaleis had de gemeente om 10.616.000 euro gevraagd.

De gemeente Utrecht laat weten 8.049.000 euro subsidie beschikbaar te stellen aan TivoliVredenburg in 2015. Het muziekpaleis had de gemeente om 10.616.000 euro gevraagd.

Uit de documenten die de gemeente gepubliceerd heeft wordt ook duidelijk hoe het verwachte exploitatietekort van 2,5 miljoen in 2015 opgebouwd is. Zo worden er onder andere incidentele tekorten verwacht van 350.000 euro op concerten en evenementen, 75.000 euro op zakelijk verhuur en 125.000 euro op organisatie sponsoring. Het geluidslek gaat volgend jaar zo’n 580.000 euro kosten en de beheerlasten van het personeel en organisatie krijgt een tekort van zo’n 457.000 euro te verduren.

Een groot structureel tekort heeft TivoliVredenburg op de beheerlasten van het gebouw: 650.000 euro. Er wordt verwacht dat na 2015 er geen extra incidentele kosten zullen zijn. Wel wordt er rekening gehouden met een structureel tekort van ongeveer 1.000.000 euro.

Vanwege het exploitatietekort van ruim 2,5 miljoen euro had TivoliVredenburg een aanvullende subsidie van dit bedrag gevraagd. De gemeente heeft dit verzoek afgewezen. Daarom is het subsidiebedrag geen 10.616.000 euro maar 8.049.000 euro.

TivoliVredenburg moet op 1 mei 2015 een eerste tussenrapportage leveren over de begroting van 2015. Deze tussenrapportage is een basisdocument voor een collegevoorstel voor een mogelijk aanvullende subsidie in verband met het verwachte exploitatietekort in 2015. Dit voorstel komt voor de gemeenteraad aan de orde in het kader van de Voorjaarsnota 2015, eind juni 2015.

Jaarplan 2015

Het jaarplan van TivoliVredenburg geeft een inkijkje in de keuken van het muziekpaleis. Er wordt toegegeven dat het gebouw te vroeg is opgeleverd. Er moesten nog fundamentele aanpassingen gedaan worden aan het pand om het gebouw goed en functioneel te kunnen gebruiken. Tevens staat er geschreven dat de nieuwe fusie-organisatie niet goed was ingericht op de schaalsprong: “Hogere incidentele kosten voor de activiteiten en lagere rendementen uit zakelijke verhuur zijn het gevolg.”

Opbouw van exploitatietekort in 2015. Bedragen x 1000
Opbouw van exploitatietekort in 2015. Bedragen x 1000

7 Reacties

Reageren
  1. Van Pimpelen

    … ik zal niet hard lachen, maar wel lang… Met andere woorden, was een en ander niet te voorzien zonder te beschikken over een glazen bol? Een Muziekmekka/Poppaleis vereist een specifieke benadering dan wel bouw; dat weet zelfs ik.
    De Tivolisten van het Eerste Uur stonden wellicht iets anders voor, dezen bevinden zich thans aan de Veilige zijde van de Vijftig. Mogelijk Utrecht ontvlucht; wie zal’t zeggen?…

  2. Jasper

    Het maakt toch allemaal niet uit. Parkeertarieven uitbreiden en verhogen en dat probleem is ook weer opgelost.
    Straks moet je in het bos ook betalen, oh wacht…. dat idee ligt al op tafel.

  3. Lekkage

    De hoogste tijd dat er nu eindelijk gestopt wordt met de gratis/kortingskaartjes voor het Utrechtse ambtenaren.

    Stop daar eens mee!

  4. Toine Goossens

    De Utrechtse cultuur elite heeft de afgelopen jaren blunder op blunder en verlies op verlies gestapeld. Dit verbaast dus niet.

    Frappant is de tekst: ‘Tevens staat er geschreven dat de nieuwe fusie-organisatie niet goed was ingericht op de schaalsprong.’

    Hé dat komt bekend voor. Het is nog geen 12 maanden geleden dat de Utrechtse cultuur elite voor het Artplex twee second ‘opiniïsten’ uit de hoge hoed toverde om de risico’s van die schaalsprong m.b.t. het Artplex te bagatelliseren.
    Beiden waren niet integer, want al lang voordien bij de plannen betrokken.

    Tegen de zin van de cultuur elite en tegen de zin van D66, CDA en PvdA in stemde één raadslid, Cees Bos, tegen en gingen de plannen op het laatste nippertje niet door.

    Op zo’n raadslid moeten we heel trots zijn.

    En ook ik kijk daar nog steeds met veel voldoening op terug. Het toont aan dat één enkele burger met een diepteonderzoek, louter gericht op openbare bronnen, het gebrek aan kwaliteit en integriteit van besluitvorming aan kan tonen.

  5. Krakeling

    Ben er nu een paar keer geweest en het plaatje is me wel duidelijk.
    Ze hebben daar een giga gebouw neer gezet maar nog geen enkel benul hoe ze er mee om moeten gaan.
    Een paar straten verderop bij de Jaarbeurs weten ze precies hoeveel bier/gardarobe/wc’s er noodzakelijk zijn bij een evenement.

  6. Pieter

    De Rode doos kostte 10 miljoen. Het zou Muziekpaleins zou 100 miljoen kosten, toen werd het 140 miljoen. Nu weer 10 miljoen erbij en een structureel tekort van honderdduizenden euro’s. Waarom is hier wel geld voor en wordt het buurtwerk verderop in de wijken uitgekleed?

  7. Geenstijl@Utrecht.

    Het word hoogste tijd om de ambtenaren die hiervoor verantwoordelijk zijn, ter verantwoording te roepen, zij zijn het die deze fiasco hebben veroorzaakt.
    Niet meer verschuilen achter het Pikmeer arrest, maar gewoon hoorzitting en publiekelijk schandpalen, net als die directeuren van woningcoöperaties.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).