Getuige maakt foto’s van autokrakers op de Briljantlaan: zie hier hoe ze toeslaan | De Utrechtse Internet Courant Getuige maakt foto’s van autokrakers op de Briljantlaan: zie hier hoe ze toeslaan | De Utrechtse Internet Courant

Getuige maakt foto’s van autokrakers op de Briljantlaan: zie hier hoe ze toeslaan

Getuige maakt foto’s van autokrakers op de Briljantlaan: zie hier hoe ze toeslaan
Een oplettende Utrechter heeft enkele scherpe foto’s kunnen nemen van de twee autokrakers die vanmiddag toesloegen op de Briljantlaan. Rond 16.30 uur sloegen zij een raam in van een auto in de wijk Tolsteeg.

Een oplettende Utrechter heeft enkele scherpe foto’s kunnen nemen van de twee autokrakers die vanmiddag toesloegen op de Briljantlaan. Rond 16.30 uur sloegen zij een raam in van een auto in de wijk Tolsteeg.

De politie verspreidde vanmiddag al een Burgernetbericht om de twee daders op te sporen. Deelnemers werden gevraagd uit te kijken naar twee lichtgetinte jongens van ongeveer 20 jaar oud. Hoewel het bericht naar meer dan 1000 mensen werd verzonden, werden de mannen vanmiddag niet gevonden.

DSCN2119

30 Reacties

Reageren
  1. Berend

    Finnen. Je verwacht het niet…

  2. Rick

    Dat doen licht getinte jongens normaal niet.

  3. Dave

    Echt een aanwinst voor deze maatschappij!

  4. Herman

    Ja he, ze zouden ze met types als Berend, Rick en Dave zo over de grens moeten zetten. Die voegen nu ook niet bepaald iets toe aan ‘deze maatschappij’.

  5. Berend

    Inderdaad, Herman. Er is helemaal geen probleem met criminele Marokkaanse jongens. Wat een vuile leugen!

  6. Stef

    Dus Herman,mensen die niet dezelfde (wereldvreemde, groenlinksige)denkbeelden hebben, moeten de grens over? Dat zijn pas enge gedachten!

  7. Herman

    Mee eens, Berend, jonge Marokkaanse mannen zijn inderdaad oververtegenwoordigd in de criminaliteitscijfers. De sfeer die de drie reacties hierboven ademen is helaas ook oververtegenwoordigd, en is ook geen aanwinst voor de maatschappij.

    (Sef, Google even sarcasme of ironie.)

  8. Hans

    Als ze gepakt worden, radio er weer netjes inzetten, naar car-glass, auto poetsen en 100 keer schrijven “Ik mag geen ruiten meer inslaan en radio’s uit een dashboard rukken, want daar worden mensen heel verdrietig van en als ik het toch weer doe moet ik terug naar school !”. Vooral dat laatste zal grote impact hebben op deze jongens…

  9. Stef

    fijn dat je sarcastisch was Herman, want ik hoorde de treinen naar het oosten al weer rijden…

  10. Y

    Nederlanders zijn zo braaf en doen echt niks verkeerd.

  11. Jeroen Kaakdorst

    Dus als we alle marokkanen uitzetten blijft er geen criminaliteit over? Wat zat er voor de jaren 70 in onze gevangenissen dan?

  12. dienmeibos

    Jeroen,

    Dan is er weer ruimte voor de authentieke Nederlandse crimineel want die branche is voor 80% overgenomen door niet Nederlanders.

  13. Y

    Dienmeibos,

    80% jij leeft zeker in een sprookjeswereld, ik heb de realiteit van heel dichtbij meegemaakt misschien moet je dat maar ook is even meemaken voordat je onzin uitkraamt.

  14. Utrechter

    @Y: Lees dit maar eens door:

    http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/hoeveel-criminaliteit-er-onder-marokkanen

    ” Uit de meest recente cijfers van het CBS blijkt onder andere:

    In 2012 werden gemiddeld 572 van de 10.000 inwoners van Marokkaanse herkomst in Nederland verdacht van een misdrijf. Onder autochtonen zijn dit er 106 per 10.000 inwoners. Onder mensen van Nederlands-Antilliaanse herkomst is dit aantal overigens hoger: 656.
    Met name mannen van Marokkaanse herkomst tussen de 18 en 25 worden vaak van misdrijven verdacht. 20,3 procent van hen werd in 2012 van een of meer misdrijven verdacht. Dat is meer dan vier keer zo veel als bij autochtone mannen van dezelfde leeftijd (4,5 procent).”

  15. Utrechter

    En dit is dan ook nog wel een interessant gegeven:

    “62,8 procent van de mensen die in 2013 in de gevangenis zaten, is allochtoon. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die het CBS vorige week publiceerde.

    De grootste groep allochtonen bestaat uit mensen van Marokkaanse herkomst: 10,6 procent van de gevangenen heeft ten minste één ouder die in Marokko geboren is.”
    http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/bijna-63-procent-van-gevangenen-nederland-allochtoon

    Laten we vooral een discussie voeren op basis van de feiten.

  16. Y

    @utrechter

    Juist feiten je zegt het goed geen 80% maar 60% allochtonen, 550 van de 10.000 inwoners (Marokkanen) zijn VERDACHT dat maakt ze ook niet schhuldig aangezien al snel een vingertje naar die ene Marokkaan wordt toegewezen als er een diefstal word gepleegd, dus kan je deze statistieken ook niet sireus nemen op het feit of ze wel of niet schuldig zijn. Blijkbaar zien mensen alleen de 550 VERDACHTE Marokkanen en niet de 9,500 onschuldige Marokkanen. Zo zie je maar weer typisch Nederland.

  17. Redouan

    Het is heel normaal wat er gebeur is , dat is gewoon de jeugd die dingen willen uitproberen en stoer willen zijn. Er zijn altijd mensen die gewoon willen overdrijven .

  18. Erik

    Anno 2015 autoradio’s jatten: wat een gigantische losers! Echt niet normaal wat je dan een trieste gozer bent!

  19. Geenstijl@Utrecht.

    mijitydres34Z4

  20. Geenstijl@Utrecht.

    Ik las ooit eens een verhaal van een Marokkaanse jongen die opgroeide in Eindhoven, maar ongewenst vreemdeling was verklaard en terug gestuurd.
    Het was een triest verhaal vol spijt en ongeloof van deze jongen die geen toekomst meer had, misschien is dit een oplossing voor dit soort klootzakjes.

  21. Adolf

    Die zonnenbank types ook altijd. Ik wou ze nooit over een kam scheren, maar ik wist het wel…

  22. Maarten

    Het klinkt zo lekker simpel: ‘In 2012 werden gemiddeld 572 van de 10.000 inwoners van Marokkaanse herkomst in Nederland verdacht van een misdrijf. Onder autochtonen zijn dit er 106 per 10.000 inwoners.’

    Maar om misverstanden te voorkomen zou je dit soort cijfers toch op z’n minst moeten corrigeren voor inkomen en opleidingsniveau. Een wat dat betreft relatief slecht scorende groep vergelijken met de rest van het land pakt immers per definitie negatief uit voor de minderheid in kwestie.

  23. Geenstijl@Utrecht.

    @Maarten, wat is nu jou punt ………… in dit verhaal.

  24. Y

    geenstyl@utrecht

    Je bent een moslim/Marokkanen hater dat weten we nu al, zo haatte hitler de joden en uiteindelijk vergaste hij meer dan 5 miljoen! Oppassen met je haat en scheer niet iedereen over 1 kam. Ik zie liever gasten net als jij weggaan uit Nederland per direct met een bootje naar een onbewoond eiland.

  25. Geenstijl@Utrecht.

    @Y, aha hier hebben we dan de allesweter Y die denkt te weten dat Geenstijl@Utrecht moslims haat, dikke pech jochie/meisie, want veel van mijn vrienden zijn Moslim.
    Dat ik inderdaad een hekel heb aan criminele Marokkanen komt omdat zij juist alles verzieken voor hun landgenoten die wel mee willen draaien, ik het schandalig vind dat mensen zich schamen voor wie zij zijn omdat een paar bontkraagjes de boel verzieken.
    Maar beste Y ik ben een realist en kijk niet weg zoals de meesten wel doen tegen beter weten in, maar ook weer pech voor jou omdat mijn voorouders dit land hebben opgebouwd tot een ooit eens welvarend land, nou en de rest van het verhaal ken je wel toch.
    Dag vriendelijke Y.

  26. Y

    Geenstyl@utrecht (kind/fascist)

    Feit is dat migranten (Marokkanen)
    Nederland mede hebben opgebouwd na de 2de wereld oorlog. Maar dat wist je al je wilt het alleen niet toegeven.

  27. @y

    @Y: ha, gelukkig, daar is ie dan, het mede-hebben-opgebouwd-argument.
    Wat dat voor relevantie heeft is helaas onduidelijk. Dat geeft hun nazaatjes natuurlijk nog steeds geen recht hier de boel te verzieken en autoradio’s te stelen.

  28. Geenstijl@Utrecht.

    Beste Y, inderdaad er was werk genoeg dus kregen migranten de kans op hier te werken, turken, Marokkanen, Grieken, Spanjaarden, Italianen, alleen zijn deze groepen migranten niet over vertegenwoordigd in de cijfers met overlast, anders dan Marokkaanse jongeren jammer genoeg.
    Heb jij hier een antwoordt op beste Yousef, Younes.

  29. Geenstijl@Utrecht.

    Trouwens, Nederland is opgebouwd door de Nederlandse jeugd die moesten gaan werken van hun ouders omdat er geen geld was, zo heeft mijn vader dat vertelt aan mij.
    Hij was 15 na de oorlog en moest gelijk aan de slag en volgens mij waren er toen nog geen migranten zover ik heb begrepen.
    Volgens mij zit er dan een gat tussen 1945 en de jaren 60.

  30. Rob

    “Feit is dat migranten (Marokkanen) Nederland mede hebben opgebouwd na de 2de wereld oorlog. ”

    En daar hebben ze nou spijt van ofzo?
    Hoe verklaar je anders dat ze er nu mee begonnen zijn Nederland te helpen afbreken?

    En waarom kunnen ze niet net zoals de rest van Nederland met de tijd meegaan? Dat homo pesten en meisjes een hoer noemen, dat is toch niet bepaald modern en opbouwend te noemen.

    Marokkanen hebben een slechte naam, maar ze doen er ook alle moeite voor om die te houden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).