GroenLinks wil meer aandacht voor radicaliserende FC Utrecht-hooligans | De Utrechtse Internet Courant GroenLinks wil meer aandacht voor radicaliserende FC Utrecht-hooligans | De Utrechtse Internet Courant

GroenLinks wil meer aandacht voor radicaliserende FC Utrecht-hooligans

GroenLinks wil meer aandacht voor radicaliserende FC Utrecht-hooligans
GroenLinks maakt zich grote zorgen over de in hun ogen ‘radicalisering’ van Utrechtse ‘voetbalsupporters’. Dit meldde raadslid Steven de Vries tijdens de commissievergadering over Veiligheid.

GroenLinks maakt zich grote zorgen over de in hun ogen ‘radicalisering’ van Utrechtse ‘voetbalsupporters’. Dit meldde raadslid Steven de Vries tijdens de commissievergadering over Veiligheid.

Zowel bij de aanval op de noodopvang in Woerden als bij de gewelddadige demonstratie afgelopen zondag op het Vredenburg waren FC Utrecht-hooligans aanwezig. Ook werd er vorige week een spandoek opgehangen boven de A12 met de tekst ‘Sluit de grenzen, Eigen volk eerst, Rutte oprotten.’ Was getekend: UHF, de afkorting voor Utrecht Hooligans Forever.

“Volgens GroenLinks is dit wederom een signaal dat het goed mis is in de harde kern van deze zogenaamde FC Utrecht supporters. Daarom stel ik opnieuw de vraag: wat weten over radicalisering onder supportersgroepen? En vooral ook: doen we daar voldoende aan?” aldus De Vries.

De Vries sprak zondag op het Janskerkhof tijdens de bijeenkomst van mensen die vluchtelingen welkom heten. “In een ontspannen samenleving, exploiteren politici angsten niet, maar lossen ze die op. Mijn oproep op het Janskerkhof was eenvoudig: houd het hoofd koel en het hart warm.”

27 Reacties

Reageren
  1. Y

    Komt door de ouders de media en de politici.

  2. Geenstijl@Utrecht

    @Younes, Links extremisme is veel erger dan spandoekjes van mensen die zich door de overheid in de steek gelaten voelen.
    Maar het is bekend dat Groenlinks een schuilplaats is voor extremisten,(GroenLinks-Kamerlid Duyvendak geeft inbraak toe).
    Wie weet wat Steven de Vries op zijn kerfstok heeft, misschien wel sympathie voor IS.
    Groenlinks moet eerst zichzelf maar eens onderzoeken, en zeker kijken of men nog bestaansrecht heeft als zgn Groene Partij, en dan knipoog ik naar Lot van Hooijdonk.

  3. Timo

    @ geenstijl

    Je in de steek gelaten voelen door de overheid is iets anders dan met extreemrechtse leuzen (eigen volk eerst) dwepen of samen met neo-nazi’s en racisten demonstreren.

    Ik vind het erg jammer dat je op zo’n manier geweld en intimidatie richting gezinnen die een oorlog ontvlucht zijn probeert goed te praten.

    Tijd voor een reality check maat.

    Ontopic, gelukkig zijn er genoeg Utrecht supporters die zich wel tegen racisme en discriminatie keren.

  4. Objectivist

    Quote: “Volgens GroenLinks is dit wederom een signaal dat het goed mis is in de harde kern van deze zogenaamde FC Utrecht supporters.”

    Zo kennen we de Gedankenpolizei van de Groene Khmer weer! Er is iets mis met een hele groep (harde kern FC Utrecht supporters) omdat enkele individuen in die groep niet denken zoals wij, dus moeten ze aangepakt worden.

    Het is -naar goed communistisch gebruik- wachten op een voorstel voor het oprichten van heropvoedingskampen voor dissidenten.

  5. Geenstijl@Utrecht

    @Timo, eigen volk eerst is geen racistische leuze wat mij betreft, wel voor politiek correcte mensen, en soms moet je coalities sluiten met mensen die niet jou mening hebben maar wel strijden tegen dezelfde zaak/kwestie.
    En volgens mij was ik een van de eerste die het geweld wat heeft plaats gevonden heeft veroordeeld op de DUIC, dus ik praat zeker niets goed van het gebeurde richting gelukzoekers/asielzoekers.
    Reality check zou je zeker moeten doen maat Timo.

  6. Geenstijl@Utrecht

    @Objectivist, misschien een pot subsidie opentrekken voor deze Nederlandse fundamentalisten, o nee het zijn geen allochtonen, het zijn autochtonen die niet hoeft te pamperen en te knuffelen
    Trouwens Groene Kmer, goeie benaming zeg voor deze partij.

  7. Objectivist

    Geenstijl@Utrecht 13 OKTOBER 2015 OM 11:44

    Ik vind oprecht dat het gevaar dat van een rabiaat Marxistische beweging als Groenlinks uitgaat niet vaak genoeg benadrukt kan worden. Het stalinistische gemak waarmee andersdenkenden hier door de Groene Khmer bestempeld worden als “mensen waar iets mis mee is” gepaard gaande met de mededeling “wat kunnen we daar aan doen” bezie ik wederom als een glashelder signaal dat we hier met levensgevaarlijke gekken te maken hebben….

    Dat nog los bezien van het sovjet-achtige gemak waarmee hier een hele groep mensen (harde kern FC Utrecht) op onfrisse wijze gestigmatiseerd wordt. Dit is het equivalent van roepen dat er iets ernstig mis is met opleidingsinstituut LOI omdat er toevallig twee lieden met LOI opleiding betrokken waren arbitraire onwelgevalligheden….

    De term “Groene Khmer” als duiding voor dit groepje rabiate volidioten acht ik dan ook volkomen passend waar het aankomt op het duiden van de totalitaire inborst van dit zooitje total-freaks, alswel voor het duiden van hoe gevaarlijk dit soort gekken in werkelijkheid zijn…

  8. Y

    GeenStijl@utrecht

    Wat ik daarmee probeer te zeggen is dat de ouders geen goede voorbeeld geven over de allochtonen omdat zij er meer moeite mee hebben om ze te accepteren als mens en omdat ze geen contact hebben met de buitenlanders in Nederland, want ik merk en zie dat veel studenten dus de nieuwe generatie wel samen kunnen leven met een mens met een ander huidskleur of een ander religie. Dat komt omdat zij eerder uit huis gaan om zelfstandig te kunnen gaan leven zo ontdekken ze meer, daarentegen zijn de harde kern van fc Utrecht allemaal ongeschoold en wonen nog bij pappie en mammie. De media is een terrorist want die blazen alles op. De politici zijn zakkenvullers en denken aan niemand.

  9. Amerikaanse Nederlander

    Ik begrijp niet dat “Eigen Volk Eerst” racistisch is. Nederland is toch een natiestaat, met Nederlanders? Nederlanders kiezen Nederlanders en die maken wetten voor Nederlanders. En Nederlanders zijn personen met een Nederlands paspoort, ongeacht die krankzinnige autochtoon/allochtoon indeling.

    Ik ben ook Amerikaan en ik denk dat heel veel natives (NL: indianen) graag “Eigen Volk Eerst” hadden geroepen bij de komst van de kolonisten, dan hadden ze waarschijnlijk minder problemen gehad. Ik zie de “native Dutch”, zij die hier al generaties lang wonen en werken, als de eigenaren van dit land, zoals de aboriginals dat in Australië zijn en de Maori in Nieuw-Zeeland. Ik hoor niemand in de media of politiek zeggen dat zij niet voor hun rechten mogen opkomen. Waarom wordt dan elke Nederlander die dat wel doet voor zijn land, direct als racistisch gezien? Wanneer mag dat wel dan? Wanneer de bevolking met diepe wortels in Nederland een minderheid is?

    Ik ken de Nederlandse grondwet en daar staat duidelijk in artikel 7 dat er vrijheid van meningsuiting is voor de bevolking. Met “Eigen Volk Eerst” wordt geen specifieke groep weggezet, het geeft vind ik de aanhangigheid met dit land weer. Niet mee eens? Mag ook, en je mag zeggen waarom niet. Maar het is een rechtstaat onwaardig om dit politiek of juridisch in te willen inperken, dat is respectloos naar de grondwet.

    En dat terwijl in Den Haag men openlijk mag demonsteren voor fascistisch IS en Joden mag demoniseren, want vrijheid van meningsuiting…. Best een apart land ook, Nederland 😉

  10. Objectivist

    @Amerikaanse Nederlander 13 OKTOBER 2015 OM 12:29

    Wat u als Amerikaan vooral zou moeten bevreemden, is dat racisme en discriminatie in Nederland in de eerste plaats al strafbaar zijn!! Juist u als Amerikaan zou artikel 7 dan ook vooral moeten herkennen voor wat ze is: Een inperking van de vrijheid van meningsuiting middels wetten, zeker in combinatie met artikel 1 van hetzelfde marxistisch vod dat hier voor grondwet door moet gaan…

    De discussie die hier centraal zou moeten(!) staan is niet OF een uitspraak racistisch is of niet, maar waarom racisme en discriminatie in de eerste plaats door de Staat strafbaar gemaakt zijn…Daar bestaat natuurlijk geen ander antwoord op dan muilkorving van onwelgevallige meningen. Hence, de praktische discrepantie tussen het niet aflatend aanpakken van autochtonen die zich mogelijk discriminatoir of racistisch uiten enerzijds, en het in het geheel niet aanpakken van fascistoide Islamitische uitingen anderzijds….

    Dat u Nederland door dit soort abjecte wetgeving beziet als een apart land, is wat mij betreft een glasheldere indicator dat u over gezond verstand beschikt. Enkel een totale dwaas beziet dit land en met name haar wetgeving als “normaal”.

  11. Piet

    Weer een vieze en lage bewering van nu Groen Links om alles wat een andere mening heeft te stigmatiseren, nu weer FC supporters.

    Burgers of groepen mogen niet meer hun bezorgdheid uiten zonder een stempel opgedrukt te krijgen. Als Pegida door veelal linkse beroepsdemonstranten word uitgedaagd en een paar daar redelijkerwijs op reageren loopt links te piepen.

    Ik zou zeggen..links ga vooral zo door…mijn stem krijgen jullie nooit meer.

  12. BramD

    Demoniseren…. een term die zich leent voor allerhande misbruik. Vooral sinds ‘Pim’ in gebruik gekomen…

  13. Jiri

    Ach ja, GroenLinks…. Clubje engnekken uit de Grachtengordel-Links. De partij die alles willen verbieden en reguleren, waar eenieder die anders denkt tegen de spreekwoordelijke muur wordt gezet en als racist wordt weggezet. Met andere woorden: de anti-facisten uit WOII, zijn de facisten anno 2015! Levensgevaarlijk…..

  14. Amerikaanse Nederlander

    @Objectivist: Eens met uw commentaar. Wat mij opvalt in Nederland is dat de grondwet op zowel de overheid als de burger van toepassing is, waar in de VS vooral de overheid wordt ingeperkt met betrekking tor racisme en discriminatie. De burger is vrij vrijwel elke idiote uitspraak te doen. Met “hate speech” maak je jezelf daar belachelijk en minimaliseer je je eigen kansen in de samenleving.

    @BramD: Ik heb veel over Pim Fortuyn gehoord, maar was nog niet hier toen. Ik heb “demoniseren” gewoon geleerd als woord, het is toch hetzelfde als “to demonize”; iemand wegzetten als iets kwaad?

  15. kees van oosten

    Wat ik volkomen mis bij Steven de Vries en GroenLinks is het besef dat afkeer van vreemdelingen nauw samenhangt met de schrijnende ongelijkheid in onze samenleving. Utrecht heeft met instemming van GroenLinks duizenden sociale huurwoningen laten slopen (‘De Utrechtse Opgave’ en ‘Utrecht Vernieuwt’), waardoor de woningnood onder de mensen met het minste geld sterk is toegenomen. GroenLinks gaat akkoord met de draconische bezuinigingen in de zorg en in de armoedebestrijding terwijl het geld met bakken tegelijk wordt uitgegeven aan wegenbouw en prestigeobjecten.

    Dat mensen die soms al tien jaar wachten op een betaalde huurwoning en rond moeten komen van een heel schamel inkomen of uitkering, al jaren werkloos zijn omdat er geen werk is, zich er tegen verzetten dat ook vluchtelingen nu een beroep doen op de schaarse woningen en het schaarse werk is (hoezeer je ook met het lot van vluchtelingen begaan moet zijn) wel begrijpelijk en geen reden om dat allemaal af te doen als racisme van de straat.

    Ik ben er een groot voorstanders van dat vluchtelingen welkom zijn in Nederland, maar de lasten daarvan moeten gedragen worden door de rijke mensen en de opvang mag niet ten koste gaan van de mensen die het minste verdienen. De opvang moet zoveel mogelijk plaatsvinden in de ‘betere’ buurten waar de grootste woningen staan. Het budget voor armoedebestrijding moet verdubbeld worden (dan maar geen megabioscoop en geen nieuwe snelweg), zodat arme mensen geen reden hebben zich tekortgedaan te voelen door de komst van vluchtelingen.

    Kortom, Steven de Vries moet niet over racisme beginnen als GroenLinks niets doet om de armoede in Utrecht te bestrijden en er juist aan meewerkt dat daarop bezuinigd wordt om het geld met honderden miljoenen te kunnen besteden aan parkeergarages, muziekpaleis, kostbare ongelijkvloerse kruisingen (Anne Frankplein, 5 Meiplein, Schweitzerdreef e.d.).

    Kortom, wat Steven de Vries aanvoert heeft niets met socialisme of communisme te maken. Hij betoogt in feite hetzelfde als de VVD.

  16. BramD

    @Amerikaanse Nederlander: het werkwoord demoniseren is heel jong. Eigenlijk pas goed sinds Fortuyn in gebruik. En dan vooral door rechtse rakkers om aan te geven dat anderen het niet met ze eens zijn. En vaak ook met als doel om op die manier die anderen in een kwaad daglicht te zetten. Bijvoorbeeld toen Kok Fortuyn, aan de hand van eerder gemaakte opmerkingen van Fortuyn, betichtte van haatzaaien vond Fortuyn dat Kok hem demoniseerde.
    Als u begrijpt wat ik bedoel…

  17. Ronald

    Dus men vraagt aandacht voor de symptomen en wil die graag bestrijden.
    De aanvallen zijn geen teken dat de mensen aan het radicaliseren zijn, sommigen reageren altijd radicaal.
    De vraag is hoe we de oorzaak van deze symptomen kunnen bestrijden.. Die is natuurlijk veel lastiger te beantwoorden.

  18. Piet

    Bram D

    Je bedoelt dus ook wat linkse rakker Steven de Vries nu doet over de rug van FC Utrecht supporters?

    Aha…dan begrijp ik het.

  19. BramD

    @Piet: Nou nee… want hij heeft toch niet gezegd dat ALLE FC-supporters radicaliseren?

    Sterker nog, het gebeurt in de commentaren juist andersom.
    Bijvoorbeeld in: “Ik vind oprecht dat het gevaar dat van een rabiaat Marxistische beweging als Groenlinks uitgaat niet vaak genoeg benadrukt kan worden. Het stalinistische gemak waarmee andersdenkenden hier door de Groene Khmer bestempeld worden als “mensen waar iets mis mee is” gepaard gaande met de mededeling “wat kunnen we daar aan doen” bezie ik wederom als een glashelder signaal dat we hier met levensgevaarlijke gekken te maken hebben….” van iemand die zich ‘objectivist’ noemt. (waarschijnlijk naar de ideeën van Ayn Rand?)

  20. Amerikaanse Nederlander

    @BramD: dank voor de uitleg, ik wist niet dat dit woord niet neutraal was. Weer wat geleerd 🙂

  21. Geenstijl@Utrecht

    @Kees van Oosten, beste Kees je hebt helemaal gelijk, Steven de Vries is een GroeneRukker die goedkoop wil scoren.
    Je beschrijft de problematiek zoals die is in Nederland en de politiek partijen zoals GroenNiks.

  22. Joost

    Het is misschien de moeite waard om een onderzoek te beginnen naar Pegida Nederland. Het lijkt er op dat dit een vergaarbak is van Nederlandse nazi ‘s en Duitse en Vlaamse rechts-extremisten. Zo was de Autonoom Nationaal Socialistische Actie, de Nederlandse Volks-Unie, Identitair Verzet en Voorpost goed vertegenwoordigd. En de organisator van Pegida, ene Edwin Wagensveld, heeft veel contacten met deze neo-nazi’s. Een beetje Google-en op deze dubieuze clubs zegt genoeg. Niet onbelangrijke informatie voor iedereen die sympathie heeft voor Pegida Nederland.

  23. Peter V

    Joost en de rest

    Jullie willen het maar niet snappen.

    Pegida en PVV zijn niet meer dan een uitlaatklep voor ontevreden burgers, die wel de straat op durven te gaan of hun stem geven.

    Ik hoop dat bij de volgende demonstratie veel meer Utregters hun verontruste stem laten horen. Misschien kan links dan wel zijn fatsoen houden.

    En Groen Niks kan niks, alleen maar auto’s pesten.

  24. Joost

    Tja, ontevreden zijn over allerlei zaken is 1 ding, maar achter holocaust-ontkenners, Hitlerfans en gewelddadige rechts-extremististen aan lopen, zonder dat te weten, is best lullig. Mensen hebben toch het recht dit te weten. En als ze dit desondanks weten, dan zegt dit ook genoeg, toch?

  25. Truus

    Ze doen zich erg stoer voor, maar zijn eigenlijk gewoon bang. Een kat in het nauw maakt gekke sprongen. Laten we het daar maar op houden.
    Bang waarvoor?
    Wat cijfertjes, hopelijk kunnen ze hierna weer een beetje beter slapen:
    https://infogr.am/vluchtelingen_deel_1

  26. Geenstijl@Utrecht

    Toen ik aan kwam lopen en ik zag de rechtse scene was het voor mij al duidelijk, hier wil ik niets mee te maken hebben, ook niet met links extremisme.

  27. Peter V

    En het klagen begint al, net in het “veilige” Nederland en de gelukszoekers zijn al ontevreden.

    Ja links, gewoon door blijven gaan met ze te steunen.

    Vandaag een zeer goede analyse van Leon de Winter in de Telegraaf.

    Wakker worden idealisten!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).