Heel Utrecht bakt voor onze jarige stad | De Utrechtse Internet Courant Heel Utrecht bakt voor onze jarige stad | De Utrechtse Internet Courant

Heel Utrecht bakt voor onze jarige stad

Heel Utrecht bakt voor onze jarige stad

Op 1 en 2 juni wordt de verjaardag van de stad Utrecht gevierd. Utrecht kreeg namelijk op 2 juni 1122 stadsrechten. Het duurt nog even, maar de organisatie van Stadsdag, hoe de feestelijke dag sinds 2009 heet, laat weten dat er naast de opening van DOMunder nog iets leuks gaat gebeuren: Heel Utrecht Bakt.

“Wij zijn op zoek naar Utrechtse keukenprinsen en –prinsessen. Bak je mee voor de jarige stad? Vertel ons jouw verhaal over de taart. Die taart mag van alles zijn: van zoete taart tot hartige taart, van kunstige taart tot gezonde taart, koekjes, hapjes of cupcakes”, schrijft de organisatie. Elke inwoner van Utrecht kan meedoen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen kinderen en volwassenen.

Wat gaat er precies gebeuren op 2 juni? “In iedere wijk is een ‘Heel Utrecht bakt’-locatie waar ‘s morgens de voorronde is. De jury beoordeelt je taart op de smaak en vorm, maar ook op het verhaal bij de taart. De winnende taarten per wijk gaan naar de finale op het Domplein.” Aanmelden voor de taartenwedstrijd kan hier.

4 Reacties

Reageren
  1. martin van heusden

    Is die Stadsdag niet bedacht en van de grond getild door Saskia v Dokkum, Rob v.d. Hilst en Guus v.d. Hout, door stadsgenoten dus en nou eens helemaal niet door de gemeente? Waar zijn die mensen eigenlijk gebleven in dit Stadsdagverhaal?

  2. Neelie

    En waar is ook de meer inhoudelijke kant van het verhaal gebleven? Hierover is overigens aardig te lezen in het ter gelegenheid van Stadsdag 2012 uitgegeven boekje van C.J.C. Broer en M.W.J. de Bruijn, Rondom het Utrechts stadsrecht. De gebeurtenissen in Utrecht in mei-juni 1122 in een nieuw perspectief.

  3. Jelleke

    Dit boekje is, zo weet ik, nog verkrijgbaar en zeer lezenswaard.

  4. martin van heusden

    Gebakjes, taarten enzovoorts zijn natuurlijk bereleuk voor kinderen, scholieren, hun ouders en grootouders. Maar als de Stadsdag alleen dàt is: wat een armoede dan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).