Henk Westbroek verkoopt muziekcollectie Stairway to Heaven inclusief door Kurt Cobain gesigneerde gitaar | De Utrechtse Internet Courant Henk Westbroek verkoopt muziekcollectie Stairway to Heaven inclusief door Kurt Cobain gesigneerde gitaar | De Utrechtse Internet Courant

Henk Westbroek verkoopt muziekcollectie Stairway to Heaven inclusief door Kurt Cobain gesigneerde gitaar

Henk Westbroek verkoopt muziekcollectie Stairway to Heaven inclusief door Kurt Cobain gesigneerde gitaar
Henk Westbroek veilt zijn muziekverzameling zoals die te zien was in zijn café Stairway to Heaven. Tijdens de veiling bij online veilinghuis Catawiki komen 150 objecten onder de hamer, waaronder gouden platen, originele concertposters en 45 gesigneerde gitaren van beroemde artiesten.

Henk Westbroek veilt zijn muziekverzameling zoals die te zien was in zijn café Stairway to Heaven. Tijdens de veiling bij online veilinghuis Catawiki komen 150 objecten onder de hamer, waaronder gouden platen, originele concertposters en 45 gesigneerde gitaren van beroemde artiesten.

Topstuk is een gitaar die is gesigneerd door Nirvana-zanger Kurt Cobain, die in 1994 zelfmoord pleegde. Om de muren te decoreren, kocht hij jarenlang gouden platen en gesigneerde gitaren. Ook vroeg hij artiesten om een elpee, gitaar of foto te signeren als hij hen ontmoette door zijn werk als radiopresentator en muzikant.

“Stairway to Heaven is jammer genoeg inmiddels geen echt rockcafé meer en daarom halen we de memorabilia weg”, zegt Westbroek. “Omdat ik thuis geen ruimte heb om alles op te hangen, heb ik besloten om afstand te doen van mijn verzameling.”

De veiling duurt tot en met 5 september.

De gitaar met de handtekening van Kurt Cobain. Fto: Catawiki.nl
De gitaar met de handtekening van Kurt Cobain. Fto: Catawiki.nl

23 Reacties

Reageren
  1. Frank

    “Afstand doen van” klinkt niet alleen mooier dan “verpatsen”, maar is ook wat anders. Tenzij de opbrengst ten goede komt aan een goed doel (pun intended).

  2. Xander

    Nieuw lokaal nieuwsbericht, nieuw geneuzel van Frankie. Dit keer zat er 12 minuten tussen, je begint een beetje te slacken mattie

  3. Erwin

    @xander: alles wel?

  4. Frank

    @xander: ik ben jou mattie niet. Daar ben ik te oud voor.

  5. Wilko

    Zonde, vond het altijd erg bijzonder om alle memorabilia te zien hangen aan de muur. Hoop dat ze de grote muurschildering wel laten staan.

  6. John

    Ik zou graag eens willen weten waarom Stairway geen echt rock cafe meer is? Na de roze wolk en de sarasani, is dit alweer een verlies voor het uitgaanscircuit in Utrecht.

  7. Annemiek

    Redactie: is het nou zo moeilijk een kop te maken die ook past? Deze is een beetje te lang, niet?

  8. Xander t

    Jou mattie? Haha, zeg nog eens iets over taalfouten door de redactie, gast

  9. Frank

    @Xander: Ik heb al eens eerder gezegd dat het stompzinnige verschil tussen de redactie en regeerders is dat de redactie kan corrigeren en reageerders niet. (Grappig genoeg corrigeren reageerders m.i. desondanks vaker dan de redactie) Was dat anders dan had ik e.e.a. wel gecorrigeerd. Niettemin is het niet echt bevorderlijk voor de discussie om voor elke fout een nieuw bericht te moeten schrijven. Plus: het zal je verbazen: Ook ik heb soms iets anders te doen.
    En verder ben je natuurlijk gewoon een eikel.

  10. Xander

    “afstand doen van blablabla”

    “Jou mattie blablabla”

    Klets wat je wil, je bent een wijsneus die zelf de domste fouten maakt.

  11. Frank

    Tuurlijk joh. Je hebt gelijk. Al was het alleen maar omdat ongelijk een bult is.

  12. Ronald

    “Jammergenoeg geen echt rock cafe meer.” Terwijl het zijn eigen cafe is en er nog gewoon dezelfde rockavonden geprogrammeerd staan? Vaag verhaal.
    Wel jammer, die Cobain-gitaar was altijd wel iets dat ik mijn gasten aanwees bij een bezoekje aan de stad.

  13. Kurt Westermann

    De S2H is echt een saaie fantasieloze plek geworden. Jammer.

  14. Ben Stelen

    @John: de roze wolk, sarasani en de stairway behoorden blijkbaar tot jouw uitgaangscircuit, interessante keuzes.

  15. ikke

    Wat een gemopper en geklaag, ik kom als bezoeker als sinds de 1e dag in stairway to heaven, en ben er zo nu en dan werkzaam.
    De bezoekers aantallen liepen erg terug op de reguliere rock avonden, vandaar de beslissing.
    En de verzameling die nu op internet staat , is de persoonlijke verzameling van Henk. Lijkt mij dat hij zelf wel mag weten wat hij met zijn verzameling doet toch?
    en om even terug te komen: als al die klagers de afgelopen jaren nog regelmatig naar de stairway waren gegaan, dan was het rock-concept er nog steeds.
    En ja, er worden nog regelmatig rock avonden georganiseerd, dus wees maar blij dat stairway op deze manier probeert te overleven, anders is er geen enkele kroeg meer in utrecht die het rock-concept nog af en toe levend probeert te houden 🙂

  16. Frank

    @Ben Stelen: Ik kan me voorstellen dat John bedoelt (en als hij dat niet bedoelt, dan zeg ik het wel) dat het het zoveelste verlies is van een zaak met een authentiek(e) en onderscheidend(e) thema resp. sfeer, versus de ‘concepten’.

    @ikke: Hoe dat nu is weet ik niet, maar ik meen me te herinneren dat mensen in het verleden behoorlijke kritiek hadden op STH vanwege het nogal sjachrijnige personeel. En als dat niet terecht was blijft de volgende stelling nog steeds recht overeind: het teruglopen van de omzet in een horecagelegenheid ligt NOOIT aan de klant, maar uit de aard der zaak per definitie ALTIJD aan de uitbater.

  17. Hans

    @Annemiek: zo lang is de titel niet hoor, als je hem b.v. vergelijkt met die van kwaliteitskrant Daily Mail (www.dailymail.co.uk).

  18. ikke

    Haha, we hebben weer een kenner, als het ALTIJD (jouw woorden) aan de uitbater ligt, waarom zijn er dan geen clubs waar soul muziek word gedraaid?
    in de jaren 90 was (hard) rock ontzettend populair, iedereen liep met een metallica, iron maiden of guns and roses shirtje aan.
    rock was echt main-stream toen.helaas) is dit niet meer, als je een keer achter je toetsenbord weg zou kruipen , dan zou je weten dat dit zo’n beetje geld voor elke (grote) stad in europa.
    Overigens kennen ze in Scandinavie , ga maar eens naar kopenhagen bijvoorbeeld, nog wel een levendige (metal) rock cultuur, maar dan heb ik het wel over de zwaardere stromingen (death-metal, grunt etc etc)

  19. Frank

    @ikke: Ik heb wel een vermoeden waarom er geen clubs zijn waar soul muziek gedraaid wordt, maar dat vind ik niet zo relevant m.b.t. STH anders dan dat hetzelfde mechanisme zich daar voordoet.

    Het gaat daarnaast niet om het al of niet zijn van een kenner, (en hoppa, daar is weer eens het bekende goedkope argument op de persoon) maar om een zakelijk principe. Het is gewoon een bedrijf met een eigenaar en een beleid en een doelgroep. En in die zin gedraagt het zich niet anders dan welk ander bedrijf.

    Je schrijft “als al die klagers de afgelopen jaren nog regelmatig naar de stairway waren gegaan, dan was het rock-concept er nog steeds”. Dat is gelul, al was het maar dat ze niet voor niets klagers zijn.

    Daarbij moet je bovendien per definitie meteen de vraag stellen: wat is de reden dat ze dat niet gedaan hebben en waarom heeft STH ze niet aan zich kunnen binden? Meteen wijzen naar externe factoren (c.q. de klant als ‘schuldige’) is makkelijk, maar is het gedrag van een haas die in de koplampen staart.

    Ik ben ervan overtuigd dat die interesse in rock er nog steeds is, omdat je een muziekvoorkeur niet zomaar kwijtraakt. Maar wie in de 90 er jaren met een Metallica T-shirtje liep, is nu 20 jaar ouder, is gertrouwd en heeft een of twee kinderen en heeft het t-shirt verwisseld voor kantoorkleding. En dan moet je je zaak en je personeel misschien aanpassen aan de leeftijd van de doelgroep, die dan andere wensen heeft en andere eisen stellen.

  20. Pim

    Ik hoop dat Henk d’r wat aan overhoudt.
    Tijden veranderen, ik kijk er niet van op dat dat zijn weerslag heeft op uitgaansgelegenheden. Jammer wanneer je nostalgisch aangelegd bent en ergens goede herinneringen hebt, maar als je je kop als uitbater niet boven water houdt, Heb je niet goed geluisterd naar de vraag (of heb je er geen antwoord op)

    Wat een kinderlijk gedram trouwens, voor mij haalt ‘t moddergooien ‘t leesplezier op DUIC onderuit. Jammer. Wellicht iets voor de eerstvolgende redactievergadering?

  21. jawel

    @Frank: Elke keer dat iemand het niet met je eens is gooi je het dooddoenerige ‘iedereen gebruikt ad hominem argumenten behalve ik’ erin. Alsof je daarmee zo lekker zuiver blijft argumenteren.

    Ik ben het met ikke eens: een cynische opmerking over jouw ‘kenner zijn’ is zeer op z’n plaats als je weer eens pagina’s volschrijft met geklets over de lokale nieuwsfeitjes, terwijl je er toch echt de ballen verstand van hebt. Daarnaast: kinderlijk gedram inderdaad.

  22. Frank

    @jawel: Ik ben geen kenner. Ik ben ondernemer. En in die hoedanigheid weet ik één ding van mijn collega ondernemers en mijzelf: als het slecht gaat met een bedrijf, zijn ondernemers geneigd dat aan externe factoren te wijten en als het goed gaat is dat aan henzelf te danken. Vooral op die basis stelde ik het tegenovergestelde: het ligt nooit aan de klant en altijd aan de ondernemer.
    En verder geef ik aan dat de generatie die in de 90 er jaren de doelgroep was, nu ouder is en andere eisen stelt, andere uitgaansbehoeften heeft en zo langzamerhand een beetje oud is om in een T-shirt van hun nostalgische muziekkeuze te lopen. Dat wil dus niet zeggen dat die groep niet meer bestaat, maar ze zijn minder zichtbaar geworden.

    Ik zeg niet dat ik een kenner ben, maar ik ben op z’n minst de doelgroep. En iemand die wel kenner meent te zijn, moet mijn stelling toch *op inhoudelijke gronden* vrij eenvoudig aan kunnen vechten.
    Mijn uitgangspunt is dat zolang die stelling slechts met aanvallen op de persoon gepareerd worden, de onwaarheid ervan (nog) niet is aangetoond.

  23. Annemiek

    @Hans: de kop is wel degelijk te lang. Hij past namelijk niet in het previewblokje op de homepage. Slordig en onnodig. Beetje journalist kan ook een passende kop maken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).