Het is definitief: Er komen geen spaceboxen op de Archimedeslaan | De Utrechtse Internet Courant Het is definitief: Er komen geen spaceboxen op de Archimedeslaan | De Utrechtse Internet Courant

Het is definitief: Er komen geen spaceboxen op de Archimedeslaan

Het is definitief: Er komen geen spaceboxen op de Archimedeslaan
Jarenlang is erover gesproken; de spaceboxen die bij de Archimedeslaan zouden moeten komen. Maar nu is het zeker, de spaceboxen komen niet op deze locatie.

Jarenlang is erover gesproken; de spaceboxen die bij de Archimedeslaan zouden moeten komen. Maar nu is het zeker, de spaceboxen komen niet op deze locatie.

De spaceboxen kennen een onrustige geschiedenis. De felgekleurde woonunits voor studenten stonden eerst op de Uithof maar moesten plaatsmaken voor een nieuw studentencomplex. Na onderzoek door de gemeente leek de Archimedeslaan de meest geschikte plek voor de kunststof woningen. De gemeente besloot een vergunning af te geven.

Omwonenden zaten hier echter niet op te wachten en stapte in 2013 naar de rechter. De vergunning werd eerst opgeschort en daarna zelfs nietig verklaard door de bestuursrechter. Er zouden fouten gemaakt zijn en de vergunning had niet afgegeven mogen worden. De gemeente en SSH, eigenaar van de spaceboxen, onderzochten hoe de woningen toch geplaatst konden worden.

Op 1 november 2014 werd een nieuwe vergunningsaanvraag ingediend voor het plaatsen van de 234 wooncontainers. De gemeente heeft in december 2014 weer een vergunning verstrekt. Maar nu heeft de eigenaar van het terrein plannen met de grond en daardoor is de grond niet langer beschikbaar dan vier jaar. Dit zou voor de SSH te kort zijn voor een verantwoorde exploitatie. De spaceboxen komen dus niet bij de Archimedeslaan. “Het is nu definitief”, laat Annemiek van Vondel van SSH weten.

Ondertussen is de zoektocht naar een nieuwe locatie gestart. Wel zijn er al 12 spaceboxen verkocht, verkoop van alle containers is ook een mogelijkheid.

2 Reacties

Reageren
  1. Bill

    Bij station Zuilen, in de buurt van NUtrecht, of op het industrieterrein op de Cartesiusweg, om daar de kunstzinnige sector te bevorderen. Genoeg plek..! Dat langzame en onzorgvuldige gezeur bij de gemeente de hele tijd, om gek van te worden, het lijkt wel een dorpsraad…, pak eens door..!!

  2. Utrecht CULTUURSTAD

    Klopt, perfecte plek Bill ! Of elders in het SPOORWERK wijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).