Het weekend van Anja Netto: “Je moet in het weekend niet met je fiets in de buurt van de stad komen” | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van Anja Netto: “Je moet in het weekend niet met je fiets in de buurt van de stad komen” | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van Anja Netto: “Je moet in het weekend niet met je fiets in de buurt van de stad komen”

Het weekend van Anja Netto: “Je moet in het weekend niet met je fiets in de buurt van de stad komen”
Anja Netto is de medeorganisator van het Nobel Streekbierfestival dat komende zondag vanaf 14:00 de Nobelstraat in zijn greep moet gaan houden. Ze heeft besloten het festival op te starten om de Nobelstraat te promoten. Echt tot rust komen tijdens het weekend doet ze meestal pas op gewone zondagen. “Op zaterdag moet ik altijd heel vroeg naar het voetbal met m’n zoon. De wekker gaat nog vroeger af dan doordeweeks.”

Anja Netto is de medeorganisator van het Nobel Streekbierfestival dat komende zondag vanaf 14:00 de Nobelstraat in zijn greep moet gaan houden. Ze heeft besloten het festival op te starten om de Nobelstraat te promoten. Echt tot rust komen tijdens het weekend doet ze meestal pas op gewone zondagen. “Op zaterdag moet ik altijd heel vroeg naar het voetbal met m’n zoon. De wekker gaat nog vroeger af dan doordeweeks.”

Anja, zondag is het Streekbierfestival, maar we hebben pas net het Bockbierfestival gehad. Wat is er zo anders aan dit festival dat mensen toch moeten komen?

“Het Bockbierfestival is een geweldig festival, maar zij hebben vooral grotere brouwers, alleen bockbier en de bieren komen niet perse uit Utrecht en omstreken. Bij het Streekbierfestival draait het echt om de biertjes van Utrecht. In elke kroeg is een brouwer met zijn bier aanwezig. In de éne kroeg proef je een zeer gangbaar biertje en in de ander weer een heel extreem biertje.”

Het moet dus een soort van kroegentocht gaan worden? Is de aanvangstijd van twee uur in de middag dan niet wat vroeg?

“Wij vinden het leuk dat de Utrechter kennis maakt met de Utrechtse Microbrouwerij, zijn bieren en met de cafe’s in de Nobelstraat, waar hij anders misschien nooit zou komen. En natuurlijk draait het daarbij allemaal om de gezelligheid en het genieten van je bier! Voor ons is het heel fijn om dit samen te doen.”

Hoezo is dat zo fijn dan?

“De Nobelstraat staat toch altijd een beetje als de studentenstraat bekend onder de Utrechters. Uiteraard komen hier inderdaad veel studenten, maar wij willen ook graag de oudere Utrechters wat bieden en laten zien hoe leuk het ook voor hen is. Dat doen we op deze manier.”

Wat is er zondag precies bij jullie in het pandje te beleven?

“Zoals ik al zei heeft iedere kroeg die meedoet aan het festival een eigen streekbiertje. Wij hebben hier Maximus bier. De brouwer loopt rond om met mensen te praten en om vragen over het bier te beantwoorden. Het mooie van brouwers is dat het zulke gepassioneerde mensen zijn. Ze kunnen doorgaans heel mooi over hun werk vertellen.”

Schermafbeelding 2014-10-30 om 14.28.23Utrecht

Heb je naast de Nobelstraat een plek in Utrecht waar je graag komt?

“Ik kom op heel veel plekken in de stad om lekker te eten en te drinken. Als ik er echt een mooie plek uit moet pikken is het wel de brug bij de Zadelstraat. Het is zo’n mooi stukje Utrecht als je vanaf daar richting ’t Wed kijkt. Ik zei vroeger altijd tegen vriendinnetjes: ‘Daar moet je echt even stil staan en gaan kijken’.”

Wat heb je verder met de stad Utrecht?

“Ik woon hier al sinds mijn zeventiende. Ik heb jarenlang bij de Kamer van Koophandel en ook bij ABN-AMRO op het Smakkelaarsveld gewerkt. Ik fietste de hele tijd de route door de stad richting het Smakkelaarsveld. Ik vind dat zo’n fijne route.”

Wat is er zo fijn aan die route? In de spits sta je er bijvoorbeeld alleen maar vast als fietser?

“Het mooie aan Utrecht is de dynamiek die het in zich heeft. Ik heb de stad letterlijk op de fiets zien evolueren. Ik heb de tijd nog meegemaakt dat er auto’s midden op de Neude stonden geparkeerd en heb de hele opbouw van het Janskerkhof meegemaakt.”

Weekend

Heb je normaal gesproken een vast programma in het weekend

“Ik sta op zaterdag eerder naast mijn bed dan doordeweeks. Dat heeft te maken met mijn zoon. Die voetbalt bij Kampong in de F3. Hartstikke leuk, maar die jeugdelftallen voetballen wel heel vroeg. Verder ga ik graag op zaterdag naar de bloemenmarkt en een drankje doen bij Egbert in Café de Stad. Utrecht is sowieso eén grote huiskamer. We voelen ons, mede doordat we in de horeca zitten en veel mensen kennen, heel erg thuis hier.”

Waar moet je in Utrecht niet zijn in het weekend?

“Dat weet ik niet zo 1,2,3 maar om even terug te komen op het vorige. Wat je in het weekend niet moet doen, is met je fiets in de buurt van de stad komen. Heb je hem even per ongeluk verkeerd neergezet bij een marktje, dan is hij meteen alweer weggehaald door een wachter.”

En zondag dan?

“Zondag is echt een rustig dagje meestal. M’n man Ron heeft meestal tot laat gewerkt in ‘t Pandje en rust vaak uit. Verder doen we vaak gewoon wat leuks met het gezin. Onze dochter is veertien en die trekt op deze leeftijd uiteraard vaak lekker haar eigen plan in het weekend.”

Klik voor meer informatie over het Streekbierfestival hier

3 Reacties

Reageren
  1. Joop Daalmeijer

    Leuk dat ze de stad op de fiets heeft geëvalueerd, maar volgens mij wordt er geëvolueerd bedoeld.

  2. Michael Kroonbergs

    Je hebt gelijk.

  3. Pete

    Ik reis veel,,,,bedenk me elke keer weer bij terugkomst,,,,,wat is Utrecht toch mooi,,,,,het mooist van allemaol

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).