Het weekend van chef-kok Remco Vellinga: “Het liefst ga ik met mijn vriendin naar Terschelling” | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van chef-kok Remco Vellinga: “Het liefst ga ik met mijn vriendin naar Terschelling” | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van chef-kok Remco Vellinga: “Het liefst ga ik met mijn vriendin naar Terschelling”

Het weekend van chef-kok Remco Vellinga: “Het liefst ga ik met mijn vriendin naar Terschelling”

Remco Vellinga studeerde ooit fotografie aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht, maar koken was zijn andere passie. Hij liet zich omscholen en is nu chef-kok bij Zindering, het restaurant van Stadschouwburg Utrecht.

Hoe ziet het komende weekend er voor je uit?

“Zaterdag moet ik werken. Als chef-kok heb je veel onregelmatige diensten en ben zodoende ook veel weekenden bezet. Aankomende zaterdag is wel een speciale dag in het restaurant. We hebben dan verschillende evenementen die samen komen zoals Roze Zaterdag en het Tasting Event. Het kan dus een drukke dag worden. Om 10:00 uur begin ik dan ook al met de voorbereidingen en ik zal tot een uurtje of 22:00 doorwerken. Gelukkig vind ik het leuk om lange dagen te maken. Zaterdag ga ik arancini maken. Een gerecht dat ik heb leren kennen op Sicilië. Ik hou van de Italiaanse keuken en dat zie je dan ook weer terug op de menukaart. Arancini wordt gemaakt van de risotto die je over hebt van de dag ervoor, hier kneed je een bal van en deze kan je vullen met ragout, groenten of kaas. De bal rol je door de broodkruimels en dit geheel frituur je dan. Omdat aankomende zaterdag erg druk wordt is het wel lekker dat ik op zondag vrij ben.”

Wat doe je als je wel een heel weekend vrij bent?

“Als ik vrij ben hoop ik tijd met mijn vriendin door te brengen. Zij woont in Leeuwarden maar brengt ook de helft van haar tijd door op Terschelling, waar zij vandaan komt. Als ik een weekend vrij ben dan ga ik het liefst die kant op. Even de stad ontvluchten. Het gebeurt regelmatig dat ik twee weekenden achter elkaar moet werken en dan zie ik mijn vriendin dus drie weken niet. Dit houd de relatie wel spannend. Maar de tijd in de weekenden dat ik vrij ben is dus kostbaar.”

Ga je dan nooit uit in Utrecht?

Natuurlijk ga ik soms wel uit eten of naar de bioscoop maar ik hang niet veel meer in de kroeg. Ook ik word een dagje ouder. Wat ik zelf een goed restaurant vind is eetcafé Te Koop op de Biltstraat. Daar werkt een jongen waar ik vroeger nog mee heb samengewerkt. Hij was leerling en ik chef de partie. Hij is nu chef-kok daar en staat heel mooi te koken; dat is echt een aanrader. Ik ga dan ook vaak uit eten om het eten bij andere restaurants mee te maken en te proeven. Soms laat ik dit ook wel los hoor, dan ga ik puur voor de gezelligheid naar een restaurant. Zo was ik laatst bij een Mexicaan op Terschelling, dan weet je gewoon wat je kan verwachten.”

Hoe ziet je ideale weekend er dan uit?

“Dan ben ik een lang weekend vrij, en pak ik de eerste boot op vrijdagochtend naar Terschelling. De rust en ruimte opzoeken. Toch vind ik Utrecht ook een hele mooie stad en voel ik mijzelf ook echt Utrechter. Ik woon hier dan ook al tientallen jaren.”

(Tekst en foto’s Robert Oosterbroek)

Remco Vellinga 01

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).