Het weekend van Gerard Ekdom: “Mijn Austin Powers pak ligt al klaar” | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van Gerard Ekdom: “Mijn Austin Powers pak ligt al klaar” | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van Gerard Ekdom: “Mijn Austin Powers pak ligt al klaar”

Het weekend van Gerard Ekdom: “Mijn Austin Powers pak ligt al klaar”

De meesten zullen hem kennen van het glazen huis. Dit weekend staat 3FM dj Gerard Ekdom echter op de rode loper van het Legohuis. Om vervolgens wat drankjes te doen met vrienden en de avond al draaiend (als dj, niet van de drank, red.) af te sluiten in de Stairway. “Ik hoef nooit in Utrecht te draaien, dus ik heb meteen wat vrienden opgetrommeld.”

Wat staat er allemaal op de planning?
“Vrijdagmiddag begin ik op de Neude. Daar staat het Legohuis en is er een rode loper, ter promotie van de Lego Film. Ik heb de stem van Batman ingesproken, vandaar. Daarna ga ik met wat vrienden de kroeg in, een restaurantje pakken, nog een kroeg in en dan draaien in de Stairway. Jaren 80 hits tot nu, van alles en nog wat. Ik hoef nooit in Utrecht te draaien, eigenlijk alleen als Henk me belt. Ik vind het heel leuk, dan combineer ik het meteen met vrienden. Ik ben er geboren, heb er gewoond en gewerkt, het voelt als thuiskomen.”

Dus je ziet je Utrechtse vrienden alleen als Henk je belt om te komen draaien?
“Neeeee, ik heb me voorgenomen om in 2014 er minstens 1x per maand op uit te gaan. Met vrienden de stad in, of met mijn meisje uit eten. Mijn vrienden en ik hebben geen vaste homebase. Vaak belanden we in zo’n foute tent bij de Voorstraat. Dat je je afvraagt hoe je daar opeens terecht bent gekomen. Met mijn meisje kom ik graag bij Il Pozzo op de Oudegracht, daar was ook onze eerste date.”

We zijn pas bij de vrijdag, hoe ziet de rest van je weekend er uit?
“Zaterdag is mijn hardloopochtend. Dan ga ik rond 11 uur met de buurman rennen, 10, soms 15, als we heel sportief zijn 18 kilometer, om vervolgens de rest van de dag last te hebben van spierpijn. Verder doe ik wat boodschappen en rommel wat in het huis. ‘s Avonds moet ik altijd draaien, en dan ook echt altijd in Limburg of het oosten van het land. Dit keer is het Limburg, in discotheek Palladio in Helden. Gelukkig hoef ik nooit alleen, mijn boeker rijdt altijd mee. Het klinkt gek maar alleen gaat gewoon niet meer. Dan word ik van alle kanten besprongen door mensen die op de foto willen. Dat is opeens zo gegroeid, Albert – mijn boeker – zorgt ervoor dat ik door kan.”

Helemaal vanuit Limburg weer terug, dat wordt een latertje..
“Ja, ik gok dat ik rond 4 uur weer thuis ben. Maar dat is niet erg, zondag kan ik lekker uitslapen, ontbijten met een eitje en neem ik tijd voor de jongetjes en mijn meisje. Heel relaxed allemaal. Verder is er altijd wel een borrel of iets gaande in de straat, waar we later op de dag nog even gaan buurten. Maar deze zondag ga ik naar Den Bosch want dan heb ik een Shagadalic diner bij vrienden. Mijn Austin Powers pak ligt al klaar. Iedereen in jaren 70 kleding, bijpassende muziek op. We doen iedere keer een ander thema, zo hadden we eerder ook al een 20’s, 80’s en Sopranos diner. We koken en organiseren het om de beurt. Heel leuk.”

Een vol weekend dus!
“Zeker, maar wel met allemaal leuke dingen. Maandag staan er nog drie programma pitches op de planning en dinsdag heb ik weer rust.”

Tot slot, nog tips?
“Luce is altijd goed, bij de Rechtbank kan je goed lunchen en bij Il Pozzo hebben ze heerlijke pizza’s.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).