Het weekend van The Village-eigenaar Angelo van de Weerd: “Op zondag is het codewoord voor mij: rust” | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van The Village-eigenaar Angelo van de Weerd: “Op zondag is het codewoord voor mij: rust” | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van The Village-eigenaar Angelo van de Weerd: “Op zondag is het codewoord voor mij: rust”

Het weekend van The Village-eigenaar Angelo van de Weerd: “Op zondag is het codewoord voor mij: rust”
Koffiezaak The Village zit nu drie jaar op de Voorstraat. Vorig jaar werd The Village nog gekroond tot beste koffiezaak van Nederland. In het weekend werkt eigenaar Angelo van de Weerd (35) op zaterdag in een, zoals hij het zelf noemt, ‘gezellig gekkenhuis’. Dit weekend speelt The Village op zaterdag een rol tijdens het evenement ‘Le Mini Who’.

Koffiezaak The Village zit nu drie jaar op de Voorstraat. Vorig jaar werd The Village nog gekroond tot beste koffiezaak van Nederland. In het weekend werkt eigenaar Angelo van de Weerd (35) op zaterdag in een, zoals hij het zelf noemt, ‘gezellig gekkenhuis’. Dit weekend speelt The Village op zaterdag een rol tijdens het evenement ‘Le Mini Who’.

‘Le Mini Who’ dus dit weekend! Wat staat er allemaal te gebeuren?’

“Le Mini Who is het kleine zusje van Le Guess Who. Er treden veel internationale artiesten op tijdens Le Guess Who. Bij ‘Le Mini Who’ krijgen veel Nederlandse talenten een podium op de Oosterkade en dus onder andere bij ons in de Voorstraat. Op dit moment zijn we heel druk met het in mekaar zetten van barren en dergelijke. Het gaat een heel mooi feestje worden”

Bestaan je normale weekenden voornamelijk uit werken?

“Ja, op zaterdag zeker. Dat is onze drukste dag bij The Village. Het is echt goed knallen dan. Meestal gaan we daarna met het personeel aan het bier in een kroeg op de Voorstraat. Het is relaxed om zo’n drukke dag op die manier af te sluiten. Als ik die avond te moe ben, wil ik ook nog wel eens gewoon gaan hangen op de bank met mijn vriendin.”

En zondag dan?

“Op zondag is het codewoord voor mij: ‘rust’. Er valt veel te beleven in Utrecht natuurlijk, ook op zondagen. Maar ik begeef me natuurlijk al de hele week in de drukte en hectiek van de binnenstad. Liever loop ik met mijn hond dan een rondje in Park Lepelenburg of ga naar Amelisweerd. Dat is heerlijk!”

Je had het even over hectiek. Wat voor soort hectiek is typerend voor het weekend in Utrecht?

“Ik wil niemand zijn plezier ontnemen, maar de Oudegracht en vooral Hoog Catharijne in het weekend vind ik echt de hel op aarde. Hoog Catharijne heeft iets heel kouds over zich. Zeker als het er zo druk is met allemaal mensen die gaan shoppen. Het is een naar product van de jaren ’70.”

Wat raadt jij mensen dan aan met hun tijd te doen in het weekend?

“Wat heel leuk is aan Utrecht is dat er heel veel leuke, kleine alternatieve dingen te vinden zijn. Mooi aan Utrecht is dat je echt in de stad op zoek kan naar dit soort initiatieven. Ga in je weekend een keer niet naar de bekendere plekken, maar bezoek de EKKO of Kargadoor. Daar is ook vaak hele goede muziek en theater.”

Documentaireserie

Afgelopen zondag konden mensen je zien in de nieuwe VPRO-documentaireserie ‘De Voorstraat’. We zagen je buiten een kop koffie, met vier porties suiker, serveren aan een vrouw. Was dit een vaste klant?

“Nee, eerlijk gezegd hadden we haar nog nooit eerder gezien hier. Voor het beeld kwamen de documentairemakers hier even binnen. Het moment was verder niet echt ingestudeerd. Wij stonden denk ik, net als de kijkers zelf, raar te kijken toen de vrouw vier suiker bij haar koffie wou.”

Denk jij dat de documentaire recht doet aan het leven in de Voorstraat?

“Ik ben als Utrechter zeer blij dat men voor zo’n type serie een keer Utrecht heeft gekozen en niet Amsterdam. Op internet lees ik veel dat mensen de serie wat traag vinden of dat het te langzaam was. Daar heb ik me zelf minder aan gestoord. Ik hou wel heel erg van dat rustige VPRO-sfeertje in de serie. Mensen moeten natuurlijk ook niet vergeten dat dit pas de eerste aflevering was. In andere afleveringen komen meer ondernemers en bewoners aan het woord. Ikzelf kijk in ieder geval reikhalzend uit naar de volgende uitzending komende zondag.”

Utrecht

Kun jij Utrecht in een paar korte krachttermen omschrijven?

“Utrecht is in beweging, creatief, gezellig en vriendelijk!”

Kun je dat ‘vriendelijk’ nog wat meer duiden?

“Ondanks dat Utrecht bij de grootste vier steden van Nederland hoort, blijft het persoonlijke en dorpse karakter overeind. We zijn groot, maar toch ook klein tegelijkertijd. Dat spreekt me zeer aan in Utrecht. Het is een dorp in een stad. Niet zo gek dat wij daarom ooit de naam: ‘The Village’ voor onze koffiezaak bedacht hebben.”

Bekijk voor meer informatie over ‘Le Mini Who’ onze uittips

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).