Hockeywedstrijd op voetbalveld door enorme wachtlijst: ‘Hoog tijd dat gemeente gaat zorgen voor meer capaciteit’ | De Utrechtse Internet Courant Hockeywedstrijd op voetbalveld door enorme wachtlijst: ‘Hoog tijd dat gemeente gaat zorgen voor meer capaciteit’ | De Utrechtse Internet Courant

Hockeywedstrijd op voetbalveld door enorme wachtlijst: ‘Hoog tijd dat gemeente gaat zorgen voor meer capaciteit’

Hockeywedstrijd op voetbalveld door enorme wachtlijst: ‘Hoog tijd dat gemeente gaat zorgen voor meer capaciteit’
Momenteel staan 733 Utrechtse kinderen op een hockeywachtlijst. Dat blijkt uit een analyse die is uitgevoerd door ouderinitiatief UWHC. Om deze kinderen toch te laten hockeyen, organiseert dit ouderinitiatief in samenwerking met SV Kampong en USV Hercules aanstaande zondag de eerste hockeywedstrijd op een voetbalveld.

Momenteel staan 733 Utrechtse kinderen op een hockeywachtlijst. Dat blijkt uit een analyse die is uitgevoerd door ouderinitiatief UWHC. Om deze kinderen toch te laten hockeyen, organiseert dit ouderinitiatief in samenwerking met SV Kampong en USV Hercules aanstaande zondag de eerste hockeywedstrijd op een voetbalveld.

UWHC, Utrechtse Wijk Hockey Competitie, is een ouderinitiatief met als doel om de kinderen die op de enorme hockeywachtlijst staan toch te laten hockeyen. Het initiatief start met het organiseren van wijkhockey in de vorm hockeytrainingen en wedstrijden op voetbalvelden van kunstgras. “Samen met SV Kampong en USV Hercules hebben we een pilot opgezet om op de voetbalvelden te hockeyen. De pilot wordt deze zomer geëvalueerd”, aldus Marjolein Klaassen-Hulst van UWHC. Aanstaande zondag zullen 65 kinderen hun eerste wedstrijd op de voetbalvelden van USV Hercules spelen. Wethouder Paulus Jansen van Sport zal de eerste afslag verzorgen.

Hockey is de afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid en de huidige hockeyclubs kunnen de toestroom al jaren niet meer aan. Dat blijkt uit de enorme wachtlijst waarvan UWHC de resultaten bekend heeft gemaakt. Voor de analyse heeft het ouderinitiatief gebruik gemaakt van de gegevens van hockeyverenigingen Fletiomare, SV Kampong, Zwaluwen en Voordaan. Bijna de helft van de kinderen (44%) die op de wachtlijst staan, komen uit de wijken Noordoost en Oost. “Het lijkt ons hoog tijd dat de gemeente in dat deel van de stad gaat zorgen voor meer hockeycapaciteit”, aldus Klaassen-Hulst.

Volgens Klaassen-Hulst moet er samen met de gemeente, de Hockeybond en andere hockeyverenigingen gekeken worden naar oplossingen: “Misschien kunnen de hockeyvelden van Olympus worden gebruikt.” Ze gaat in ieder geval met de resultaten van de analyse in gesprek met andere voetbalclubs, zodat zoveel mogelijk kinderen alvast kunnen hockeyen.

11 Reacties

Reageren
  1. Kuch

    Misschien gewoon zelf als comité een veld bij Olympus huren?

    Toch geld zat, die ouders.

    Bunnik heeft overigens ook een hockeyclub en Houten zal er ook wel eentje hebben.

  2. Bart

    Als er zoveel kinderen op een wachtlijst staan dan zouden deze ouders zich ook zelf kunnen proberen te organiseren. Richt bijvoorbeeld zelf een hockeybestuur op en regel zelf financiële middelen: daarna pas eens wijzen naar de gemeente!

  3. Rinus Wagner

    Misschien die kinderen een andere sport laten beoefenen zoals klootschieten, jeu de boules of curling eventueel een zangkoor daar komen ze ook leden tekort.

  4. Herman

    Waarom moet de gemeente wat doen? Doe zelf iets, neem zelf initiatief, hoe denk je dat al die talloze bestaande clubs ooit begonnen zijn?
    Altijd maar weer kijken naar de gemeente, mensen die iets willen moeten zelf in actie komen!

  5. Luuk Upuuk

    En ik altijd maar denken dat VVD-ers tegen overheidsbemoeienis zijn……………………………………..

  6. Jolanda

    Ik vraag me af waarom kinderen allemaal op hockey moeten, wat is er mis met voetbal? Heeft FC Utrecht er in de toekomst misschien, je weet het maar nooit, ook nog wat aan en probleem opgelost.

  7. Kuch

    @ Luuk Puuk,

    VVD’ers zijn alleen maar tegen subsidie als het de rest van het volk ten goede komt, wanneer hun eigen achterban er profijt van heeft, dan is het geoorloofd. Zie de subsidies die naar het bedrijfsleven gaan, een veelvoud van wat er naar andere zaken gaat. Of de topmanagers in overheidsfuncties. VVD was tegen het maximaliseren van dergelijke salarissen op een ministersalaris. D’66 was daar ook tegen trouwens; zie daar het bewijs dat D’66, VVD-light is. De banken moesten met weet ik niet hoeveel miljard overeind geholpen worden, nadat ze zelf misgegokt hebben (vrije markt). Dat kostte om en nabij de 1000 euro per Nederlander. Nu mag men daar weer graaien. Oftewel; VVD’ers zijn niet tegen subsidie, alleen tegen subsidie voor het plebs.

  8. Edwin

    Wat een geleuter zonder enige vorm van onderbouwing, Kuch.

    Dit is overigens een breder probleem:niet alleen voor hockey, maar ook voor voetbal in Oost. In Leidsche Rijn en De Meern en overschot aan velden en in Oost en tekort of oude(rwetse) besturen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen.

    Overigens is een hockeyclub met bijbehorend veld (geldt ook voor voetbal) niet zo gemakkelijk gerealiseerd als wordt gezegd. Juist omdat de gemeente een stevige poot in de jam heeft.

  9. Kuch

    @edwin

    Bullshit. Velden bij olympos zijn gewoon te huur.

  10. Jiri

    Zolang de gemeente vergunningen moet verstrekken, zul je altijd langs de gemeente moeten. Of je nu VVD’er, D66’er of linkschmens bent. En als je wilt hockeyen op een voetbalveld, heb je een vergunning nodig. Zo werkt dat in dit land.

  11. Luuk Upuuk

    @ Kuch, ik heb het niet over subsidie maar over bemoeienis. Dat zijn 2 heeel verschillende dingen, Kuch! Ze dwepen altijd met zelfredzaamheid, laten ze dat dan nu ook zelf in de praktijk brengen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).