Interactieve kaart: Ajax blijkt nog behoorlijk populair in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Interactieve kaart: Ajax blijkt nog behoorlijk populair in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Interactieve kaart: Ajax blijkt nog behoorlijk populair in Utrecht

Interactieve kaart: Ajax blijkt nog behoorlijk populair in Utrecht
Na de seizoenkaarten voor FC Utrecht zijn de kaarten voor Ajax het meest geliefd in Utrecht. Dit blijkt uit een interactieve kaart gemaakt door Tubantia. Hierop is precies de verdeling te zien van het aantal seizoenkaarten per postcodegebied.

Na de seizoenkaarten voor FC Utrecht zijn de kaarten voor Ajax het meest geliefd in Utrecht. Dit blijkt uit een interactieve kaart gemaakt door Tubantia. Hierop is precies de verdeling te zien van het aantal seizoenkaarten per postcodegebied.

In de gemeente Utrecht wonen in De Meern de meeste seizoenkaarthouders van FC Utrecht, 206 bewoners bezitten hier de kaart. Hier wonen natuurlijk naar verhouding ook meer mensen dan in sommige kleinere postcodegebieden.

In het gebied rondom Haarzuilens in Utrecht zijn meer seizoenkaarten van Ajax dan kaarten van FC Utrecht. Er is ook één postcodegebied in de stad, rondom de Nedereindseweg, waar 100 procent van alle seizoenkaarten zijn van Ajax-fans. In de rest van de postcodegebieden in de gemeente zijn de kaarthouders van Utrecht in de meerderheid

Er zijn enkele locaties in Utrecht waar alleen maar kaarthouders van FC Utrecht wonen: Industriegebied Overvecht Noord en Maarschalkersweerd-Mereveld

De gegevens hebben betrekking op het seizoen 2013/2014. De kaart met alle informatie is hier te raadplegen.

8 Reacties

Reageren
  1. HJ

    Dit zijn dezelfde mensen die het NSB-museum willen openen..

  2. Edje

    GO AHEAD EAGLES

  3. Van Pimpelen

    … “Als op het neudeplein de liggies weer eens branden gaan…”. Of: “Aan die uteregse grachten…”, anders wel “Utereg huilt waar het eens heeft gelachen…”.
    Zo zou een anti-parkeerpaal ter plaatse geen ‘amsterdammertje’ moeten heten maar ‘domper’/’dompertje’. Als men hier ten stede in een horeca-gelegenheid een ‘amsterdammertje’ zou bestellen had deze overgoten kunnen worden met amsterdams grachtwater. In zoverre ‘helend’ dat men in’t vervolg liever een ‘vaas’ besteld…
    Genoeg hierover. Morgen wil ik niet schrijven over de historische analogie NSDAP-PVV. Dhr. Steengeil gunde ons een inkijkje.
    Vrijheid van drukpers maakte een dergelijke uitspatting mogelijk.
    DISCLAIMER: aan voorliggende tekst kunnen geen rechten ontleend worden. Mochten evenwel subcategoralen zich in hun eigendunk gekwetst voelen juich ik dit van harte toe; schrijf een tekst!

  4. Krakeling

    Leuke kaart.
    In Heerenveen staat zowaar één 030 seizoenskaart geregistreerd. Dan ben je toch wel redelijk wanhopig. Het zal de plaatselijke dorpsgek wel zijn.

  5. Ries

    Gelukkig winnen ze al 5 seizoenen uit en thuis niet meer van onze FC. Maar het blijft best triest al die Aj#x supportertjes in de provincie. De club moet zich toch meer laten zien in de provincie, maar ook de plaatselijke media moet meer in de FC investeren.

  6. berend huisman

    Aha. Van Pimpelen is er weer. Onnavolgbaar als altijd. Zijn je pillen op?

  7. Van Pimpelen

    … Berend H., mede dankzij u zijn de gezondheidszorgkosten de afgelopen decades de pan uit gerezen; overal is een pilletje voor -of tegen. Recentelijk vernam ik dat ADHD onder volwassenen (definitie a.u.b.) een melkkoetje zou zijn voor de farmaceutische industrie. Bij de weg, mijnheer H., ik heb niet anders dan een schneer van u gelezen; moet u werkelijk de ander de grond in trappen om uw eigen positie te bestendigen?

  8. Mikel

    Ik zei het toch. Dat hele leidscherijn moeten ze af latenzinken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).