Irritaties en frustraties over verkeerssituatie bij Vaartsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant Irritaties en frustraties over verkeerssituatie bij Vaartsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant

Irritaties en frustraties over verkeerssituatie bij Vaartsche Rijn

Irritaties en frustraties over verkeerssituatie bij Vaartsche Rijn

Buurtbewoners en ondernemers spreken hun irritaties en frustraties uit over de verkeerssituatie rondom het in aanbouw zijnde station Vaartsche Rijn. Op dit moment zijn delen van de Vondellaan, de Baden-Powellweg en de onderdoorgang bij de Bleekstraat afgesloten. Over enkele weken zal de Briljantlaan ook afgesloten worden. “Ik kan wel janken”, laat een twitteraar weten als reactie op de komende afsluiting van deze laan.

Om aansluitingen op het nieuwe station, de onderdoorgangen en de parkeergarage te creëren, past de aannemer van ProRail – in opdracht van de gemeente Utrecht – de Vondellaan en Baden Powellweg aan. Ook werkt de aannemer verder aan de afbouw van de onderdoorgang Westerkade. Tegelijkertijd voert de gemeente Utrecht groot onderhoud uit aan de naastgelegen Albatrosstraat en Briljantlaan. De Albatrosstraat wordt opnieuw ingericht en krijgt nieuw asfalt. De Briljantlaan krijgt nieuw asfalt en meer groen. De gemeente Utrecht start daarnaast met de aanleg van de Dichtersbaan – voorheen busbaan Kruisvaart – de busbaan tussen Utrecht Centraal en de Vondellaan.

“Wij dragen hier de last van”

Hier vloeit uit voort dat er hinder ontstaat. “Om de wegen opnieuw te kunnen inrichten en/of opnieuw te asfalteren zijn afsluitingen nodig, die veel invloed hebben op de bereikbaarheid van de omliggende straten en wijken”, liet de gemeente in een informatiefolder weten. De frustraties van omwonenden en ondernemers lijken steeds meer toe te nemen. Vooral de afsluiting van de Briljantlaan lijkt een zware last te worden. “In de ochtend doe ik nu al drie kwartier over een afstand van enkele honderden meters”, laat een aanwonende ondernemer weten. “Als ondernemer en buurtbewoner heb ik hier last van. Al jaren zijn ze in deze hoek bezig. Wij dragen hier de last van.”

De werkzaamheden aan de Briljantlaan zijn in drie fases ingedeeld. Fase A, die loopt van eind mei tot begin juli, zal de laan alleen toegankelijk zijn vanuit het noorden naar het zuiden. Automobilisten die juist richting het noorden willen zullen moeten omrijden via de Goylaan en de Rijnlaan. In de fase B, die loopt van 7 juli tot half augustus zal de Briljantlaan tussen de Baden-Powellweg en de Saffierlaan volledig afgesloten zijn. In fase C is er een afsluiting tussen het einde van de Briljantlaan en het eerste deel van Vultostraat, het kruispunt bij het Smaragdplein en de Aquamarijnlaan is dan volledig afgesloten. Deze fase loopt van 1 september tot half oktober.

5 Reacties

Reageren
  1. Roald

    Als de Briljantlaan dichtgaat, kan je toch gewoon via de jutfaseweg en de bleekstraat? Het moet toch een keer gebeuren he!

  2. Arend

    En dan staan er mannen, die de veiligheid van fietsers en voetgangers in de gaten moeten houden, op hun gemak met elkaar te kleppen, rijdt een groot gevaarte achteruit richting de voetgangers-fietsersstroom en grijpen die mannen pas op het allerlaatste moment in, dat ging maar nèt goed vanmiddag…

  3. helena

    ik snap niet dat ze niet geleerd hebben van de periode dat onderdoorgang westerkade gesloten was en de onderdoorgang Bleekstraat smaller was dan nu. Toen stonden er ook talloze fietsers in de file en het was ook niet bepaald veilig. Nu weer hetzelfde. Woon zelf in Rivierenwijk, kant van de Jutfaseweg. Dus heb als fietser ook de nodige overlast. De lucht wordt er ook niet schoner op merk ik! hoest hoest

    Bovendien, hoe staat het met de veiligheid in het verkeer straks als de busbaan er is bij Vondellaan?

  4. tom

    ja ik vindt vekeeroverlast niet goed ook in gemeenteraad stel d66 bram fokker vragen giestren bij commissie stad ruimte

  5. Mimi

    Dat het moet gebeuren is tot daar aan toe, maar waarom alles tegelijk en waarom steeds maar weer zo knullig? Dan denk je centraal te wonen (A v Schendelstraat) maar ondertussen kom je je wijk zowat niet meer uit. Zaterdagavond laat fietste ik terug vanuit de Croeselaan, toen bleek dat men tijdens mijn afwezigheid de speurtocht langs de hekwerken bij het tunneltje maar weer eens had verlegd. Om het extra spannend te maken stonden ook nog eens alle lantaarnpalen uit. Was net van de ergernis bekomen toen ik ‘s anderendaags in de fietsfile stond omdat de brug open was. Nog nooit heb ik op mijn weg van de Bleekstraat naar de Croeselaan last gehad van een open brug maar begrijp nu dat dit een uitgelezen kans was om de speurtocht van een extra hindernis te voorzien. Jammer dat ik pas na de zomer op vakantie ga, was graag een tijdje gevlucht

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).