Jette en Jildou drinken koffie bij Bar Lot: Knusse oase in kantoorjungle | De Utrechtse Internet Courant Jette en Jildou drinken koffie bij Bar Lot: Knusse oase in kantoorjungle | De Utrechtse Internet Courant

Jette en Jildou drinken koffie bij Bar Lot: Knusse oase in kantoorjungle

Jette en Jildou drinken koffie bij Bar Lot: Knusse oase in kantoorjungle
Over de koffie op het werk valt veel te zeggen, maar echt vrolijk word je er meestal niet van. Dorstigen in de kantoren bij Rijnsweerd hebben echter geluk! Tussen de hoge gebouwen en kantoren verrees op de Euclideslaan 60 een maand geleden Bar Lot: een spiksplinternieuwe koffie- en broodjeszaak. We sprongen dus op ons stalen ros en fietsten weg van het centrum, op naar de betere kantoorkoffie.

Over de koffie op het werk valt veel te zeggen, maar echt vrolijk word je er meestal niet van. Dorstigen in de kantoren bij Rijnsweerd hebben echter geluk! Tussen de hoge gebouwen en kantoren verrees op de Euclideslaan 60 een maand geleden Bar Lot: een spiksplinternieuwe koffie- en broodjeszaak. We sprongen dus op ons stalen ros en fietsten weg van het centrum, op naar de betere kantoorkoffie.

Het is even zoeken zo tussen de hoge kantoorgebouwen en parkeerplaatsen vol lease-auto’s, maar de vlag en vrolijke lichtsnoeren op de stoep geven aan dat daar Bar Lot zit. Na binnenkomst valt meteen op dat de zaak gezellig en smaakvol is ingericht, maar dat we wel de enige bezoekers zijn. De piektijden van Bar Lot liggen vooralsnog tijdens het begin van de werkdag en de lunch, en niet om een uurtje of drie. Al verzekert de eigenaresse ons dat er hard wordt gewerkt aan meer naamsbekendheid.

We zitten heerlijk bij Bar Lot. Je kunt met je benen omhoog op de lange en brede ‘vensterbank’ zitten en hebben door de grote glazen pui vol uitzicht op passerende kantoorlui. Een blik richting de toonbank doet vermoeden alsof de achterwand volhangt met grote hammen, zoals je ze in tekenfilms ziet, maar in werkelijkheid zijn het de robuuste houten plankjes waarop de koffie geserveerd wordt. Origineel! De inrichting is modern en design-proof – met hippe vazen, mooie stoelen en grafische kussenprintjes. Niet helemaal wat je verwacht als je uit de zakelijke sfeer van buiten komt. Een positieve verrassing dus!

Op de koffie mag bij Bar Lot nog wel even geoefend worden. De latte macchiato en cappuccino hebben geen goed schuim: geen dikke romige laag, maar een dunne topping waar je zo doorheen hapt. De koffie in principe is wel op orde. De single espresso is namelijk wel smaakvol en lekker sterk. Bar lot haalt haar koffie bij 30ML op de Mariastraat, die goed bekend staat. Wij zeggen: een melk-opschuim-en-opschenk-cursus voor barista erbij en hij is perfecto mundo.

Qua smaak is er dus wat verbetering mogelijk; de presentatie is daarentegen al wel dik in orde! We zijn een beetje verliefd geworden op het kleine weckpotje met koekjes met hoge schattigheidsfactor dat bij de koffie geserveerd wordt. Het zoete aanbod is verder niet groot. We kunnen vandaag enkel een brownie krijgen, maar die is dan ook heerlijk. Wel een brownie van formaatje lunch: beter delen dus met een collega dan alleen opeten.

Ondanks dat het nu rustig is – behalve wij is er enkel een zakenman die zichtbaar een oogje heeft op de eigenaresse en niet weg te slaan is bij de toonbank – lijkt het ons zeker een verademing om tussen het werk door even langs te gaan bij Bar Lot. Zwervend door de kantoorjungle is dit een heerlijke knusse oase om tot rust te komen.

Unique Selling Point: We zijn erg gecharmeerd van de presentatie op het houten plankje en het mini-weckpotje

Afknapmomentje: het niet zo uitgebreide zoet-aanbod. Taartjes & cakejes-bakkers van Utrecht: meld u!

Wij hebben ook een Facebook-pagina! Like Jette & Jildou drinken koffie en blijf op de hoogte van onze nieuwste koffietests.

IMG_1741 IMG_1740 IMG_1739 IMG_1738 IMG_1737 IMG_1736 IMG_1734

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

4 Reacties

Reageren
  1. Van Pimpelen

    … yeah… piksplinter nieuw en met de beentjes omhoog… ik verheug mij hier nu al op! Zag zojuist vestiging pizza-afhaalzaak ter plaatse van kledingverhuurbedrijf. Op een doorgaande straat, waarover later meer…
    Niet om het één of ander, maar ik beticht jullie van Miss Piggy-journalistiek.

  2. Luuk Upuuk

    “Het is even zoeken zo tussen de hoge kantoorgebouwen en parkeerplaatsen vol lease-auto’s, ” begint de 2e alinea, dat zal dan wel zo blijven omdat nergens in dit artikel het adres te vinden is. Gelukkig herken ik de Rooie brug.

  3. Anne

    @Luuk Upuuk: is Euclideslaan 60 geen adres?
    @Van Pimpelen: wat is Miss Piggy-journalistiek?

  4. anoniem

    een goed idee: linken naar de socials of websites van de plekken waar jullie koffie drinken

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).