Jette en Jildou drinken koffie bij Ludwig: “Een vermakelijk uitzicht op de Nobelstraat” | De Utrechtse Internet Courant Jette en Jildou drinken koffie bij Ludwig: “Een vermakelijk uitzicht op de Nobelstraat” | De Utrechtse Internet Courant

Jette en Jildou drinken koffie bij Ludwig: “Een vermakelijk uitzicht op de Nobelstraat”

Jette en Jildou drinken koffie bij Ludwig: “Een vermakelijk uitzicht op de Nobelstraat”
Zoals we al eerder opgemerkt hebben: de Voorstraat en omgeving blijkt een vruchtbare bodem voor koffietentjes. In het opvallende pand op de hoek van de Drift en de Nobelstraat bevindt zich Ludwig, dat samen met de Train More gehuisvest is in het Rijksmonument.

Zoals we al eerder opgemerkt hebben: de Voorstraat en omgeving blijkt een vruchtbare bodem voor koffietentjes. In het opvallende pand op de hoek van de Drift en de Nobelstraat bevindt zich Ludwig, dat samen met de Train More gehuisvest is in het Rijksmonument.

We hebben ons noch uitgesloofd in de sportschool, noch gestudeerd in de nabijgelegen universiteitsbieb, maar toch komen we deze week even een kijkje nemen bij deze koffiebar, die ook een vestiging heeft in Amsterdam.

Ludwig is L-vormig en bevat zowel een leestafel als hangplekken en tafeltjes voor twee. We zijn erg gecharmeerd van de barkrukken bij het raam, die net als de uitgezakte bank ernaast een vermakelijk uitzicht bieden op de drukke Nobelstraat. We nemen plaats op de bank, waar we voorlopig niet van plan zijn om vanaf te komen.

De Latte Macchiato van Illy is heerlijk. Het schuim van de cappuccino is matig, maar de smaak is goed. Lekker sterk. We zijn blij met de glaasjes water die je bij de bar kunt halen. Ze zijn in een slok op, maar het is in elk geval voorhanden. Ook de americano en de espresso mogen er wezen. We zijn fan van Illy en haar fijne ronde kopjes. Het lunch- en lekkernijenaanbod is groot. We kiezen voor een witte chocoladekoek en carrotcake. Beide zijn ze erg zoet, maar vooral de carrotcake verrast ons qua smaak en smeuïgheid van de topping. Aanrader!

Veel mensen komen hier om te werken. Het is er niet al te druk, de tafels zijn groot en de WiFi is goed. Nadeel is wel dat je altijd een Facebookbericht moet plaatsen om verbinding te mogen krijgen. Privacytechnisch zijn we het daar niet zo mee eens. Enfin, voor wat hoort hier wat blijkbaar. Het duurt vaak relatief lang voor een bestelling klaar is, en omdat klanten al wel ergens plaatsnemen en het personeel achter de bar blijft, worden er regelmatig diverse koffiesoorten door de tent geroepen.

Qua inrichting weten we niet helemaal welke kant ze op willen bij Ludwig. Enerzijds komt het ruige industriële terug in het vele hout, de stevige tafel en de leren bank, maar de grote Illyfoto’s op de muren gaan die stijl enigszins tegen, omdat ze meer een ‘back to the roots’ koffiesfeer ademen. Zijn we regelmatig zo geïnspireerd door de inrichting van koffietentjes dat we er zouden willen wonen, bij Ludwig komen we liever gewoon op bezoek.

Unique selling point: de plekken met uitzicht op de Nobelstraat. De hele dag een hoogst interessant uitzicht.

Afknapmomentje: Een goede werksfeer hangt er zeker, maar ondanks de uitzakbank voelen we ons niet helemaal thuis bij Ludwig.

Wij hebben ook een Facebook-pagina! Like Jette & Jildou drinken koffie en blijf op de hoogte van onze nieuwste koffietests.

IMG_1618 IMG_1616 IMG_1613 IMG_1614

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

6 Reacties

Reageren
  1. Frederik

    Voor de eerste keer deze recensierubriek gelezen. Intuïtief denk ik dat het om 2 dames gaat, maar die ietwat vreemde jaren ’80-namen zouden net zo goed bij heren-kinderen uit die periode kunnen doorgaan. To the point. Zij schrijven: ‘We zijn blij met de glaasjes water die je bij de bar kunt halen. Ze zijn in een slok op, maar het is in elk geval voorhanden.’ Dat is opmerkelijk als je koffie-recensent bent. Water bij de koffie is helemaal niet om je dorst te lessen, maar om de niet zo prettige nasmaak van koffie weg te spoelen.

    Verder zou het mooi zijn als de pui van dit monument (ws. zandsteen) eens gereinigd zou worden. Dan komt er een crèmekleurige (caffè latte!) parel tevoorschijn.

  2. Harald Zwagerman

    Eens met Frederik: wat een ontzettend smerig pand is dat van de buitenkant!

  3. Jesse

    Een Italiaan heeft me ooit eens verteld dat je het water voor de koffie drinkt, om je mond te spoelen, zodat je juist de koffie beter kunt proeven

  4. Anne

    @ Frederik en Harald: nog afgezien van het feit dat die ‘smerigheid’ beslist haar charme heeft is het schoonmaken een zéér dure klus (tenzij je bereid bent een deel van de zandsteen weg te blazen) en niet heel zinvol zolang er door de Nobelstraat nog geen trams rijden maar bussen met hun zwartmakende uitstoot.

  5. Frederik

    @Anne: Ik heb even gegoogled qua schoonmaken. Zie: http://www.gevelreinigingexpert.nl/soorten-gevels-impregneren-gevels-kosten/steen-vervuiling-gevel-opnieuw-voegen/zandsteen-reinigen-zandsteen/index.html

    Het is dus wel gevaarlijk werk vanwege de vrijkomende fijnstof, maar zandsteen laat zich ‘relatief gemakkelijk (…) reinigen’ door deskundigen. Zal wel niet helemaal voor niks zijn. Maar misschien is er ergens een potje.

    Qua bussen: die van Qbuz zijn nu toch zo goed als roetvrij?

  6. Frederik

    @Jesse: Inderdaad, het is om vóóraf de smaak in je mond te neutraliseren. Dat kan natuurlijk alleen een Italiaan precies weten. Maar in elk geval niet om de dorst te lessen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).