Jette en Jildou zijn terug en drinken koffie bij De Klub: vooral een toffe locatie | De Utrechtse Internet Courant Jette en Jildou zijn terug en drinken koffie bij De Klub: vooral een toffe locatie | De Utrechtse Internet Courant

Jette en Jildou zijn terug en drinken koffie bij De Klub: vooral een toffe locatie

Jette en Jildou zijn terug en drinken koffie bij De Klub: vooral een toffe locatie
Jahaa, we zijn er weer! Jette & Jildou gaan de komende weken weer op pad om de nieuwste, leukste en beste koffietentjes van Utrecht te testen. Te beginnen bij De Klub: een nieuw café-restaurant dat onderdeel uitmaakt van culturele broedplaats De Vechtclub XL. Want als je een koffiefilterhouder opneemt in je logo – even goed kijken tussen de woorden ‘De’ en ‘Klub’ – vraag je er om getest te worden.

Jahaa, we zijn er weer! Jette & Jildou gaan de komende weken weer op pad om de nieuwste, leukste en beste koffietentjes van Utrecht te testen. Te beginnen bij De Klub: een nieuw café-restaurant dat onderdeel uitmaakt van culturele broedplaats De Vechtclub XL. Want als je een koffiefilterhouder opneemt in je logo – even goed kijken tussen de woorden ‘De’ en ‘Klub’ – vraag je er om getest te worden.

‘Normaal is het hier wel wat rustiger hoor,’ verontschuldigt de serveerster zich. Om ons heen wordt driftig gesleept met tafels, grote spoelbakken en fusten bier. Buiten begint namelijk over een uurtje het officiële openingsweekend van De Vechtclub XL. Een plek met meer dan vijftig werkplaatsen, ontwerpstudio’s, een podiumzaal en dus een restaurant. Al wel eens eerder van gehoord?

Dat kan. Tot 2012 zat de Vechtclub in Overvecht. Sinds twee jaar huist het concept hier in een pand tussen de bussen van het GVU-terrein aan de Europalaan. Het pand is stapsgewijs opgeknapt en is nu ‘af’. En dat moet gevierd worden. Wij laten ons niet afleiden, en bestellen onze gewoonlijke koffies. Een latte macchiato hebben ze niet en helaas ook niet veel keuze in zoetigheid voor bij de koffie. Beetje jammer, maar normaal is het aanbod uitgebreider, zo wordt ons beloofd. Dan maar twee cappuccino’s. Die zien er prachtig uit, in mooi eigen ‘de klub’-servies. De smaak valt een beetje tegen. Het schuim is niet erg dik en romig en het geheel valt daardoor nogal waterig uit. Pluspunten voor de pot suiker in plaats van wegwerpzakjes, minpunten voor het ontbreken van een koekje bij de koffie en een glaasje water.

De tweede ronde bestellen we een espresso, een filterkoffie en een stuk chocoladetaart: het enige wat er vandaag in huis is wat betreft de patisserie. Op het bordje een donkergekleurd stuk niet te versmaden chocoladetaart met de textuur van chocolademousse met een laagje hard geworden chocolade erover. Heftig, maar lek-ker! Combineert ook goed met een sterk bakje koffie. Dat komt goed uit, want de espresso doet je knipperen van sterke smaakvolheid. De espresso is een beetje zurig, maar ook bloemig. Tikkie sterk, maar dat hoort erbij. De filterkoffie heeft ook een wat zure nasmaak maar is voor de rest heel licht en goed drinkbaar. Sowieso leuk dat ze een filterkoffie op de kaart hebben staan: zouden meer koffietentjes moeten doen. Bij elkaar zijn we niet van onze sokken geblazen noch door de koffie, noch door de patisserie.

Dat De Klub toch een bezoekje waard is, komt door de toffe locatie. Zo midden op een industrieterrein tussen de creatievelingen: dat is toch weer eens wat anders dan zij aan zij in een krap stadspand. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Voor €11,80 dronken we vier koppen koffie én een stuk taart. Kom daar maar eens om in het centrum. Unique selling point: bijzondere plek waar het tussen de bedrijven en bussen tóch gezellig is. Afknapmomentje: geen koekjes en glaasjes water bij de koffie. Kan eigenlijk niet. De Klub is te vinden op de Europlaaan 2B. Wij hebben ook een Facebook-pagina! Like Jette & Jildou drinken koffie en blijf op de hoogte van onze nieuwste koffietests.

Jette en Jildou

Jette en Jildou

Jette en Jildou houden van koffie. Zo erg dat ze in 2013 besloten om tweewekelijks over de beste koffietentjes in Utrecht te gaan schrijven op DUIC.

Profiel

5 Reacties

Reageren
  1. Kees

    Suggestie: is het misschien handig als jullie ook het adres vermelden waar De Klub is gevestigd? En de website van de tent mogen jullie ook wel even noemen? Het is maar een ideetje hoor…

  2. Van Pimpelen

    … die punt chocoladetaart ziet er ontegenzeglijk lekker uit. Nog even spelen met belichting en zo; allez komt goed! Jammer genoeg roept daar boven geplaatste foto associaties op met douche-cabines en zwetende lijven na gymles. En natuurlijk Meester K. die quasi nonchalant een blik in de meisjes-douche werpt en daar de tijd voor neemt.
    Bij de weg, dat tweede vorkje intrigeert mij; leg eens uit…

  3. ben

    zware tijden voor bierdrinkers, kroegen verdwijnen, koffie en taart op iedere hoek…

  4. Van Pimpelen

    … ja, schrijvenden in vrijetijdsverband zijn goedkoper dan schrijvenden in loonverband; ik ben een vrijetijdsschrijver omdat een niet nader te duiden redacteur nog erg veel eieren van me krijgt, al was het maar omdat ze me -tot op heden- niet kon inkapselen. Dat ik hem lief vind zegt weinig over haar redactionele vaardigheden…

  5. Eva

    De Klub, Europalaan 2B, 3526 KS Utrecht http://www.deklub.nl of http://www.fb.com/deklub

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).