Klaas Drupsteen maakt nieuwe start als wijnhandelaar | De Utrechtse Internet Courant Klaas Drupsteen maakt nieuwe start als wijnhandelaar | De Utrechtse Internet Courant

Klaas Drupsteen maakt nieuwe start als wijnhandelaar

Klaas Drupsteen maakt nieuwe start als wijnhandelaar
Klaas Drupsteen neemt na 21 jaar afstand van Hilversum en slaat een nieuwe weg in: hij gaat een wijnhandel openen in Culemborg. Na het proeven van meer dan duizend wijnen heeft hij nu een selectie van ongeveer 300 wijnen kunnen maken die verkocht zullen gaan worden in zijn wijnhandel. Volgend week begint hij met inrichten, “maar dan is iedereen al van harte welkom om langs te komen en wat te proeven”, vertelt Drupsteen.

Klaas Drupsteen neemt na 21 jaar afstand van Hilversum en slaat een nieuwe weg in: hij gaat een wijnhandel openen in Culemborg. Na het proeven van meer dan duizend wijnen heeft hij nu een selectie van ongeveer 300 wijnen kunnen maken die verkocht zullen gaan worden in zijn wijnhandel. Volgend week begint hij met inrichten, “maar dan is iedereen al van harte welkom om langs te komen en wat te proeven”, vertelt Drupsteen.

“Ik ben eigenlijk al 15 jaar gek van wijnen” vertelt Drupsteen. “Het begon toen ik samen met mijn vriendin alleen nog maar naar wijngebieden op vakantie ging. We hebben samen zoveel wijnboeren bezocht”, vertelt hij lachend. Inmiddels is Drupsteen al vijf jaar vinoloog. “Ik was bang dat wanneer ik heel veel wijn ging proeven voor mijn wijnhandel, ik mijn liefde voor wijn ging kwijtraken. Maar gelukkig is dat helemaal niet zo, het blijft leuk.”

“Interviewen zit nog steeds in mijn bloed”

De Utrechter heeft de afgelopen 21 jaar bij de Nederlandse Publieke Omroep gewerkt. Vanaf 2013 heeft hij twee seizoenen Hello Goodbye gepresenteerd. Daar kwam vorig jaar door een beslissing van de KRO-NCRV een einde aan. Bij RTL Late Night vertelde hij daarna dat zijn nieuwe droom een programma over wijn was. “Er is wel een pilot gemaakt en uitgezonden door omroep Max, maar een vervolg komt er niet.” Daarom besloot Drupsteen iets anders te gaan doen: “Ik heb besloten geen actie te ondernemen in Hilversum. Je kan heel erg je best gaan doen en mensen bellen, maar dat heb ik niet gedaan. Ik heb me op een totaal andere wereld gestort.”

De locatie van de wijnhandel wordt Culemborg: “Ik wilde niet in Utrecht omdat ik alle wijnhandelaren daar wel ken en ik het niet prettig vond om daar mee te gaan concurreren. Bovendien heb ik het gevoel dat er al genoeg wijnhandels in de stad zitten.” Toen Drupsteen het pand zag, was hij direct verkocht: “Ik was op slag verliefd, het is zo’n mooi 16de eeuws pand. En dan die tuin erbij, prachtig!” Hij vertelt dat het geen gewone wijnhandel wordt. “Ik wil mijn ervaring als presentator wel toevoegen aan de wijnhandel. Zo wil ik proeverijen gaan organiseren met een bekende Nederlanders als gast-sommelier, die ik dan ook ga interviewen. Interviewen zit namelijk nog steeds in mijn bloed.”

Vanaf volgende week is iedereen al welkom in de wijnhandel om wat wijnen te proeven, maar vanaf januari gaat de winkel officieel open. Op de vraag of Klaas ook nog een verdere carrière in televisie ambieert, antwoord hij: “Niets is voor de eeuwigheid. Ik sluit die wereld absoluut niet af, ik wil alleen even iets anders proberen en doen.”

klaas drupsteen 2

klaas drupsteen 1
Het Jan van Riebeeckhuis in Culemborg. Foto’s: Klaas Drupsteen

9 Reacties

Reageren
  1. jos stelling

    Geweldig pand Klaas. Heel veel succes!!!

  2. anja en rob de lannée de betrancourt

    Beste Klaas.

    Mijn man en ik hopen dat dit een daverend succes wordt! Je verdient het! Zo’n sociaal mens en sympathiek mens!

  3. Hogendoorn

    Succes, en haal vooral die goeie wijnen uit Friuli. Bijvoorbeeld van Polencic, die heeft top sauvignon, Friulano, en Pinot Grigio.

  4. Italo De Lorenzo

    Klaas is correct en bekwaam als presentator; deze nieuwe formule zal zeker goede resultaten behalen. Des te meer heeft hij veel verstand van wijnen. Veel succes Klaas.

  5. Italo De Lorenzo

    Klaas, deze formule zal zeker goede resultaten behalen.
    Mia en ik komen jou bezoeken in Culemborg.

  6. Lachende Frans

    Gefeliciteerd Jaap, je had het al eerder over.
    Kom zeker proeven.
    Groet,
    Frans M. Bruinsma

  7. Adrieke van Herk

    Welkom in Culemborg Klaas! Geweldige toevoeging aan ons leuke stadje, een gespecialiseerde wijnhandel. Ik wens je veel Culemborgse klanten en hoop dat je bezoekers ‘van buiten’ ook de moeite nemen verder in Culemborg rond te kijken!

  8. Drs.e.v d.steege

    Ik meen dat ik je voormalige godsdienst leraar ben. Ik wens je alle succes. Wellicht is uiteindelijk wijn beter dan godsdienst.
    Geen dienst, maar een betere god?
    Drs.e.v.d.steege

  9. Ilvy Lenssinck

    Wat mooi! Ik zag je vanavond bij Springhaver en wilde nog even vragen naar de uitzending van 1988 (?) Daarin 2 wegenwachten die voor Simavi afreisden naar Tanzania en daar een jaar het wagenpark reageerden. Een van hen is mijn vader Joop 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).