Kraftwerk 3D concert tijdens Tour de France in TivoliVredenburg | De Utrechtse Internet Courant Kraftwerk 3D concert tijdens Tour de France in TivoliVredenburg | De Utrechtse Internet Courant

Kraftwerk 3D concert tijdens Tour de France in TivoliVredenburg

Kraftwerk 3D concert tijdens Tour de France in TivoliVredenburg
Tijdens het openingsweekend van de Tour de France in Utrecht speelt het multimediale project Kraftwerk in TivoliVredenburg.

Tijdens het openingsweekend van de Tour de France in Utrecht speelt het multimediale project Kraftwerk in TivoliVredenburg.

Op vrijdag 3 juli speelt het Duitse collectief een van hun legendarische 3D concerten met alle klassieke hoogtepunten uit hun oeuvre met daarbij ook een rol voor hun “Robots”. Als een ode aan de Tour de France spelen zij ook hun gehele album Tour de France. Deze uitvoering tijdens het sportevenement is een lang gekoesterde wens van Kraftwerk-oprichter en wielerfanaat Ralf Hütter.

Ralf Hütter en alle andere leden van Kraftwerk zijn liefhebbers van de wielersport. Dit enthousiasme was aanleiding voor het ontstaan van het album Tour de France uit 2003. Het album werd opgenomen ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de wielerwedstrijd en bevat songtitels als ‘Prologue’ en ‘Tour de France Étape 1’.

Toen Kraftwerk in Amsterdam de concertserie “The Catalogue – 1 2 3 4 5 6 7 8” uitvoerde, kwam hen ter ore dat de Tour de France dit jaar in Utrecht van start gaat. Reden voor Ralf Hütter om het Utrechtse TivoliVredenburg te bezoeken.

Kraftwerk

Het Duitse Kraftwerk is sinds de oprichting in 1970 van grote invloed geweest op de ontwikkeling van de elektronische muziek. Met een oorsprong in de avant-garde, is het viertal decennia lang blijven experimenteren en de mogelijkheden van de elektronische muziek blijven onderzoeken.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).