Kris en Lisanne zeer waarschijnlijk omgekomen door noodlottig ongeval | De Utrechtse Internet Courant Kris en Lisanne zeer waarschijnlijk omgekomen door noodlottig ongeval | De Utrechtse Internet Courant

Kris en Lisanne zeer waarschijnlijk omgekomen door noodlottig ongeval

Kris en Lisanne zeer waarschijnlijk omgekomen door noodlottig ongeval
Kris Kremers en Lisanne Froon zijn waarschijnlijk geen slachtoffers van een misdrijf maar van een noodlottig ongeval. Dat is de uitkomst van het laatste onderzoek van forensische specialisten, de Panamese autoriteiten en een team met leden van stichting Reddingshonden RHWW.


Kris Kremers en Lisanne Froon zijn waarschijnlijk geen slachtoffers van een misdrijf maar van een noodlottig ongeval.
Dat is de uitkomst van het laatste onderzoek van forensische specialisten, de Panamese autoriteiten en een team met leden van stichting Reddingshonden RHWW.

Een team forensisch specialisten was begin januari op verzoek van de families naar Panama afgereisd om onderzoek te doen en antwoorden te vinden op de nog vele vragen. De specialisten hebben een uitgebreide analyse gedaan van verschillende mogelijke scenario’s. Een misdrijf wordt nagenoeg uitgesloten: “De geografische condities, de sociaal maatschappelijke condities en de  technische feiten zoals uit het forensisch onderzoek naar voren zijn gekomen, maken een misdrijf in de vorm van een overval, zedenmisdrijf, gewelddelict of ontvoering zeer onwaarschijnlijk.”

Wat rest is volgens de onderzoekers een noodlottig ongeval, mogelijk veroorzaakt door een valpartij: “Met name het laatste stuk van de afdaling van de Pianista heeft geografisch valmogelijkheden in zich. Uitgaande van een val van deze hellingen ligt het voorland van de valler(s) in de bedding van een van de rivieren welke uitkomen in de Culebra rivier. De omstandigheden in de bedding komen overeen met aangeleverd beeldmateriaal zoals voorhanden op de veiliggestelde fotoapparatuur. Een valpartij is eveneens een conclusie die zou kunnen passen bij de resultaten van de onderzoeken van gevonden resten.”

De onderzoekers vertellen verder: “Bij een val op deze plek is er een enorm hoogteverschil van 30-40 meter, wat de kans op letsel zeer waarschijnlijk maakt. Bovendien is de stroom aan beide kanten omgeven door watervallen en is de bedding omgeven door steile rotswand van enkele meters.” De plek waar dit gebeurt kan zijn werd aangewezen door verschillende personen.

Kris Kremers en Lisanne Froon verdwenen op 1 april 2014 toen ze een wandeling maakten in de buurt van Boquete in het Latijns-Amerikaanse land Panama. In juni werden na maanden van onzekerheid de stoffelijke resten van de Nederlandse vrouwen gevonden in de Panamese jungle. De families laten weten dat ze opgelucht zijn over de uitkomsten van het onderzoek.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).