Leco-look voor jongeren met hazenlip op BOSK Metamorfosedag | De Utrechtse Internet Courant Leco-look voor jongeren met hazenlip op BOSK Metamorfosedag | De Utrechtse Internet Courant

Leco-look voor jongeren met hazenlip op BOSK Metamorfosedag

Leco-look voor jongeren met hazenlip op BOSK Metamorfosedag

Make-up door niemand minder dan visagist Leco van Zadelhoff, kledingadvies én een nieuwe outfit, een modieus gestyled kapsel, op de foto gezet worden door een professionele fotograaf en tot slot een heuse catwalktraining. Dertig jongeren met een ernstige schisis (hazenlip) krijgen op de BOSK Metamorfosedag op 12 juni in Utrecht een totale make-over. De 24 meiden en 6 jongens zijn 13 tot 20 jaar oud en komen uit heel Nederland.

“Wat ik op deze dag doe is niet anders dan ik anders doe: namelijk hartstikke leuke meiden en jongens mooi maken”, zegt Leco van Zadelhoff over zijn vrijwillige inzet op de Metamorfosedag. “We kijken samen wat ze mooi vinden, ik geef ze een beetje advies hoe ze bepaalde delen extra kunnen aanzetten en andere dingen goed kunnen camoufleren. Dat is het.”

Impact

De BOSK organiseert de Metamorforsedag in samenwerking met  Marjan Nijhuis-Kloen, verpleegkundig schisisconsulent van het schisisteam Nijmegen en de Hogeschool Utrecht. Een schisis is een gespleten lip, kaak en/of gehemelte. Met een schisis wordt je geboren en het heeft vaak een behoorlijke impact op je leven: moeite met eten en drinken op jonge leeftijd, er anders uitzien dan leeftijdsgenootjes, veel ziekenhuisbezoeken en operaties. “Jongeren met een schisis willen er, net als andere jongeren, ook leuk en verzorgd uitzien”, zegt Marjan Nijhuis-Kloen. “Vaak kost dit net een beetje meer moeite, vooral als de littekens van de operaties nog zichtbaar zijn. Daar helpen we ze op de Metamorfosedag bij.”

Despressie

De jongeren die naar de Metamorfosedag komen hebben allemaal een duidelijk zichtbare aandoening in hun gezicht. Zo heeft de 16-jarige Aafke een extra opvallende afwijking door het ontbreken van jukbeenderen. Jaren is ze depressief geweest vanwege haar uiterlijk, maar ze kijkt extra uit naar de Metamorfosedag: aansluitend gaat ze voor het eerst van haar leven naar een gala. “Een betere voorbereiding voor het gala is haast niet denkbaar”, zegt Nijhuis-Kloen tevreden.

Totale make-over

Naast de make-over van visagist en haarstylist Leco van Zadelhoff worden de jongeren gekapt door studenten van de Kappersacademie Amsterdam. Studenten van de opleiding Huidtherapie van de Hogeschool Utrecht geven huidadvies en camouflagetips. De deelnemers mogen kleding en modeaccessoires uitkiezen om mee op de foto te gaan én om aan het eind van de dag mee naar huis te nemen.

De Metamorfosedag wordt georganiseerd door de BOSK, de vereniging van mensen met een schisis, Marjan Nijhuis-Kloen van het schisisteam Nijmegen en de afdeling huidtherapie van de Hogeschool Utrecht en vindt plaats op de Faculteit Gezondheidszorg van de Hogeschool Utrecht.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).