Maak kennis met de genomineerden van de Utrechtse Ondernemers Academie – Oscar Bulthuis | De Utrechtse Internet Courant Maak kennis met de genomineerden van de Utrechtse Ondernemers Academie – Oscar Bulthuis | De Utrechtse Internet Courant

Maak kennis met de genomineerden van de Utrechtse Ondernemers Academie – Oscar Bulthuis

Maak kennis met de genomineerden van de Utrechtse Ondernemers Academie – Oscar Bulthuis

Dinsdag 12 november 2013 vindt bij de Utrechtse Ondernemers Academie (UOA) de verkiezing van ‘Ondernemer van het Jaar’ plaats. Vier net gestarte ondernemers zijn hiervoor genomineerd. De winnaar ontvangt een cheque van €1000,- ter investering in de onderneming. De genomineerden stellen zich in de weken voorafgaand aan de verkiezing één voor één voor. Als laatste is het de beurt aan wereldreiziger Oscar Bulthuis en zijn bedrijf Kompas MRC.

“Van huis uit ben ik geen ondernemer. Ik weet als geen ander hoe het is om een onderneming op te starten en waar je allemaal tegenaan kunt lopen. Maar voor je het weet ben je twee jaar verder en heb je een succesvol bedrijf opgezet. Nu kan ik zeggen: ik ben ondernemer, auteur en wereldreiziger.

Voor mij is het belangrijk dat je, wat je ook doet, altijd uitgaat van je eigen kracht. In het bereiken van de juiste energie en focus is het daarnaast van belang dat je je bewust bent van het ‘waarom’. Als je weet waarom je iets wel of niet wilt doen, heb je de basis gezet. Het hoe en wat is dan veel beter en gemakkelijker te bepalen en in gang te zetten.

Deze boodschap wil ik graag overdragen aan andere ondernemers. In mijn bedrijf Kompas MRC heb ik daarvoor de kompasmethode ontwikkeld en beschreven in mijn boek ‘Ondernemen is net reizen’. Starters leren in deze methode gestructureerd hun doelen te stellen en behalen. Hierbij maak ik gebruik van het maken van een wereldreis als metafoor. Daarnaast start binnenkort mijn online ondernemersacademie, die ook weer de structuur heeft van de kompasmethode.

Het is goed op regelmatige basis afstand te nemen van je bedrijf en met anderen eens over je doelen en je koers te praten. Dat is precies wat de UOA mij heeft bijgebracht. Dit inzicht en de inhoudelijke workshops van de UOA hebben ervoor gezorgd dat ik nu een duidelijke visie heb, groot durf te denken en van de gebaande paden durf af te wijken. Met mijn deelname aan de verkiezing voor ‘Ondernemer van het jaar’ hoop ik andere mensen te inspireren om ook te gaan ondernemen. Durf jezelf te zijn, durf hulp te vragen, zet door en dan lukt het!”

3 Reacties

Reageren
  1. Mark Ligthart

    Hoi Oscar,
    Ik wens dat jij het wordt. Je bent zo TOP bezig!

    Succes, mijn stem heb je!

    Groet, Mark

  2. Barbara

    Ha Oscar, veel succes!
    Tot dinsdag, Barbara

  3. Eric Oving

    Hi Oscar,

    Heel veel succes dinsdag aanstaande!
    Ik zal je aanmoedigen dinsdag!

    Groet,
    Eric

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).