MaS verdwijnt: Victor Stukker van De Keuken van Gastmaal begint daar eigen restaurant | De Utrechtse Internet Courant MaS verdwijnt: Victor Stukker van De Keuken van Gastmaal begint daar eigen restaurant | De Utrechtse Internet Courant

MaS verdwijnt: Victor Stukker van De Keuken van Gastmaal begint daar eigen restaurant

MaS verdwijnt: Victor Stukker van De Keuken van Gastmaal begint daar eigen restaurant
Zien, beleven en proeven. Dat is wat Victor Stukker wil nastreven met zijn Héron Petit Restaurant. Verrassende en verse ingrediënten zullen daarnaast centraal staan. Hij heeft nog wel hulp nodig voor het opzetten van het nieuwe restaurant, en is een crowdfundingscampagne gestart. Als deze succesvol verloopt, zal medio juni Héron openen op de Schalkwijkstraat. 


Zien, beleven en proeven. Dat is wat Victor Stukker wil nastreven met zijn Héron Petit Restaurant. Verrassende en verse ingrediënten zullen daarnaast centraal staan. Hij heeft nog wel hulp nodig voor het opzetten van het nieuwe restaurant, en is een crowdfundingscampagne gestart. Als deze succesvol verloopt, zal medio juni Héron openen op de Schalkwijkstraat. 

U kunt Victor Stukker kennen van De Keuken van Gastmaal (daar is hij nu zo’n 5 jaar restaurantmanager), van MaS restaurant (daar was hij meer dan 8 jaar bedrijfsleider) óf van mini-restaurant Héron, een pop-up die hij de afgelopen twee zomers heeft georganiseerd. Ook heeft hij onlangs zelf een eigen wildplukgidsje uitgebracht, onder de naam Victor Plukker. Van de pop-up wil hij graag een écht restaurant maken, Héron Petit Restaurant.

Er is veel geld nodig om onder andere de keuken te bouwen, daarom is Stukker een crowdfundcampagne gestart. Reeds 75% van het beoogde bedrag van €50.000 is binnengehaald, en over een maand sluit de crowdfunding. Als deze slaagt, en daar maakt Victor zich geen zorgen over, zal Héron Petit Restaurant openen op de plek van MaS Restaurant op de Schalkwijkstraat. Het is een plek die Victor erg goed kent omdat hij er zo lang heeft gewerkt. Het personeel van MaS zal ook mee gaan naar Héron.

Verrassen met verse ingrediënten en bereidingen

Héron wordt volgens Stukker bijzonder omdat hij zelf op zoek gaat naar de ingrediënten. Hij werkt nauw samen met lokale leveranciers: de boer, de tuinder, de wijnleverancier, de kaasmaker, de visser. In Utrecht wordt volgens Stukker nog weinig gebruik gemaakt van lokale leveranciers; hij staat juist te popelen om het te implementeren in het restaurantwezen. “Het geeft mij de mogelijkheid om met spannende ingrediënten te werken. Denk maar eens aan lamstestikels. De meeste mensen worden hierdoor afgeschrikt, ik ben juist nieuwsgierig”, aldus Stukker.

Het Petit Restaurant wordt een knusse zaak met plek voor zo’n 45 personen. Stukker: “Ik wil verrassen met een kleine kaart die heel regelmatig verandert. Bij Héron wil ik mensen gerechten laten proeven die gemaakt zijn met én van producten waarvan je misschien niet eens wist dat ze eetbaar zijn. Wilde, zelfgeplukte kruiden uit de Utrechtse natuur bijvoorbeeld, of bepaalde soorten orgaanvlees.”

Keuken als centraal punt

De keuken moet het centrale punt worden in het restaurant, met zitplaatsen op kookhoogte. “Mijn gasten zien de gerechten letterlijk onder hun neus ontstaan”, aldus Stukker. Door het plaatsen van de keuken in het midden van het restaurant ontstaat er meer interactie en praat je net zo makkelijk met de chef als met de bediening.

MaS

MaS liet ruim twee weken geleden op Facebook weten dat ‘na 15 schitterende, enerverende, culinaire en bewogen jaren’ aan MaS Restaurant een einde komt. “Nog steeds wil ik eigenlijk niet stoppen, maar anders stop ik nooit meer… dus het is goed zo”, schrijft de eigenaresse. De laatste avond van MaS is op zaterdag 23 april en op zondag 24 wordt een afscheidsfeestje gevierd.

8 Reacties

Reageren
  1. Johan

    Bijzonder spijtig dat MaS verdwijnt. Had toch wel iets bijzonders. Wat Utrecht nodig heeft is een kwaliteitsslag in het restaurantwezen. Ik hoop dat de nieuwe eigenaar zich dat realiseert, maar als ik zijn plannen lees ben ik daar eerlijk gezegd niet gerust op. Toch niet weer het zoveelste laagdrempelige, op studenten gerichte eettentje hoop ik.

  2. Gerben

    @johan dan moet je het artikel nog eens lezen. Ik maak me in dit geval geen zorgen, hoewel ik ook vind dat het in Utrecht beter moet. Maar dat is een andere discussie. Ik ken Victor en heb veel vertrouwen in hem.

  3. JackyX

    Ach. Ooit zat daar de De Bedstee en zat het vol met …

  4. Tom

    @Johan Ik weet niet of jij ooit bij de keuken van gastmaal hebt gegeten, maar dat is allesbehalve een op studenten gericht eettentje. De gerechten zijn van hoge kwaliteit, met spannende smaakcombinaties en fantastische wijnen. Als dit restaurant net even anders is, maar van hetzelfde niveau als de keuken van gastmaal ben ik zeer tevreden.

  5. MtU

    Huh? Een crowdfundingscampagne? Durft hij geen ondernemers-risico te nemen? Dan zal het wel weer zo’n hippe eettent worden, waar je voor veel geld weinig te eten krijgt, en dat gedoemd is te mislukken.

  6. Johan

    @ Tom

    Sorry, maar middle of the road is geen verrijking voor de stad.

  7. Dinand Woesthoff

    @Mtu

    Dude! Bij een crowdfundingscampagne leen je geld van de community. Net als dat je geld leent van een bank zeg maar. Uiteindelijk betaal je dat geld dan ook weer terug. Ik zie dus niet zo in waarom dat meer of minder ondernemersrisico is, dan wanneer je geld bij een bank leent. Of van een commerciele investerdeer. Of geld dat je toevallig al hebt.

  8. DA Bielderman

    Sorry Wat een negativiteit Een ondernemer die het echt wel in de vingers heeft.
    Een beetje meer vertrouwen en als je Victor kent van vroegere Mas of Keuken van Gastmaal
    weet je dat dit echt geen studenten eethuisje word .Eerst kijken en dan oordelen. .Wees blij met een ondernemer die iets nieuws druft .

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).