Meepraten, meebouwen en meedenken over nieuw Utrechts kunstfestival | De Utrechtse Internet Courant Meepraten, meebouwen en meedenken over nieuw Utrechts kunstfestival | De Utrechtse Internet Courant

Meepraten, meebouwen en meedenken over nieuw Utrechts kunstfestival

Meepraten, meebouwen en meedenken over nieuw Utrechts kunstfestival

Springdance en Huis a/d Werf roepen Utrechters op om mee te denken over de totstandkoming van een nieuw podiumkunstfestival in de stad. De twee organisaties fuseerden eerder dit jaar om samen hét nieuwe podiumkunstfestival van Utrecht te gaan vormen: een toonaangevend en internationaal platform voor actuele ontwikkelingen in dans, theater en cross overs. Het festival, dat kan rekenen op steun van gemeente en provincie Utrecht en het Fonds Podiumkunsten, vindt vanaf 2013 jaarlijks plaats. 

‘Het nieuwe podiumkunstenfestival maken we niet alleen VOOR jou als bezoeker, we willen het ook MET jou vorm geven!’ met die boodschap roept de nieuwe organisatie Utrechters op om van begin af aan betrokken te worden bij het concept voor het nieuwe internationale festival met een programma van actuele dans, theater en cross over. Wie zich geroepen voelt om mee te denken, mee te praten en mee te bouwen kan zich aanmelden voor een bezoekerspanel.  In ruil voor hun  bijdrage ontvang de deelnemers vrijkaarten en allerlei extra’s voor het eerste nieuwe festival. De naam van het nieuwe festival wordt 13 januari 2013 bekend gemaakt, op de Culturele Zondag Nieuwjaarsduik die volledig in het teken staat van de Utrechtse festivals.

De kunst van nu in de vorm van nu, dat is wat de nieuwe organisatie voor ogen heeft. Het nieuwe festival toont in een tiendaags evenement in Utrecht en waarmee het zich nationaal en internationaal op de kaart zet. Vooral theater- en dansmakers (jong, aanstormend of gevestigde orde) die aan het begin staan van een nieuwe ontwikkeling komen centraal te staan. Het festival toont een programma van internationale voorstellingen in de disciplines dans, theater en alle cross overs en geeft bovendien talentvolle Nederlandse kunstenaars de kans om zich binnen die wereldwijde en interdisciplinaire context te presenteren. Daarnaast is er ruimte voor reflectie op actuele ontwikkelingen en plek voor dialoog, ontmoeting en uitwisseling.

Wie interesse heeft kan een mailtje sturen naar info@springdance.nl onder vermelding van naam, adres, emailadres, telefoonnummer en leeftijd. Ook moet worden aangegeven of de betrokkenheid eenmalig is of voor langere tijd. Uit de aanmeldingen wordt een selectie gemaakt om een zo representatief mogelijk panel samen te stellen.

1 Reactie

Reageren
  1. Kees Cornelder

    Kunstfestival? Podiumkunstfestival is het dus. Waarbij muziek – van oude muziek t/m jazz – er blijkbaar niet toe doet. Het gaat daarom dus om een theater- en danshappening, Meer van hetzelfde dus. Neem een ander in de maling zeg.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).