Milieugroep Zuilen gaat in beroep bij de Raad van State tegen nieuw bestemmingsplan voor Lage Weide | De Utrechtse Internet Courant Milieugroep Zuilen gaat in beroep bij de Raad van State tegen nieuw bestemmingsplan voor Lage Weide | De Utrechtse Internet Courant

Milieugroep Zuilen gaat in beroep bij de Raad van State tegen nieuw bestemmingsplan voor Lage Weide

Milieugroep Zuilen gaat in beroep bij de Raad van State tegen nieuw bestemmingsplan voor Lage Weide

Milieugroep Zuilen en bewonersplatform Buren van Lage Weide zijn boos op de gemeenteraad wegens het aannemen van het nieuwe bestemmingsplan voor Lage Weide. “Zuilen voelt zich genaaid.”

In een gezamenlijke verklaring zeggen ze dat de gemeenteraad de bewoners van Zuilen “volledig in de steek laat”. De gemeenteraad heeft op donderdag 17 juli het nieuwe bestemmingsplan voor Lage Weide aangenomen.

Dit betekent volgens Milieugroep Zuilen en Buren van Lage Weide een “verslechtering van de leefomgeving van omwonenden van industrieterrein Lage Weide met een groot risico op meer stank- en geluidsoverlast in de komende tien tot twintig jaar.”

Een amendement van de Partij voor de Dieren om het bestemmingsplan aan te passen, werd door geen enkele partij gesteund, aldus Eric Hol, voorzitter van Milieugroep Zuilen: “Zuilen voelt zich genaaid. GroenLinks en de VVD zeiden dat het amendement vanwege planschade ‘tot een gepeperde rekening’ zou leiden en de gemeente ‘bakken met geld’ zou kosten. Dat is complete lariekoek.”

Planschade

Volgens Hol is de angst voor planschade nergens op gebaseerd. “Op het moment dat een bedrijf beperkt wordt in haar mogelijkheden, zou in theorie planschade kunnen optreden. Maar op Lage Weide is daar geen sprake van. Er is nooit onderzocht of er kosten zouden kunnen zijn. Milieugroep Zuilen heeft gevraagd naar uitkomsten van onderzoek naar planschade, maar die hebben we nooit gekregen.”

“Het is lachwekkend dat de gemeente nota bene op 17 juli een nieuwsbrief verstuurt over de campagne “Utrecht maken we samen”’, aldus Hol en Jan Sakko, voorzitter van bewonersplatform Lage Weide. Zij mailden en belden meerdere malen, maar het bleek onmogelijk om voorafgaand aan de raadstemming over het bestemmingsplan een afspraak te maken met de wijkwethouder en wethouder participatie, Margriet Jongerius.

Raad van State

Sakko zegt dat meerdere raadsleden zijn weggedoken. “Deze non-communicatie is verbijsterend. Als dit hun houding is in alle Zuilense kwesties, hebben we weinig van elkaar te verwachten. Het overleg over gemeentelijke besluiten moet radicaal anders. Zo ga je niet met je kiezers om.”

Milieugroep Zuilen laat weten tegen het raadsbesluit in beroep te gaan bij de Raad van State. Op deze manier hoopt de belangengroep het bestemmingsplan voor Lage Weide zoals het er nu ligt, van tafel te krijgen.

1 Reactie

Reageren
  1. A.M. Kragten

    Ik ben in 1999 naar de wijk Leidsche Rijn verhuisd vanwege de herrie van de motorcrossbaan, de puinbrekers van de firma Pauw en van Bentum en de stank van veevoederbedrijven. Ook Pauw veroorzaakt regelmatig stank.
    Door de doorgaans westelijke wind is de wijk Zuilen de dupe van deze raadsbeslissing.

    Vriendelijke groet A.M. Kragten

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).