Morgenavond demonstratie tegen noodopvang Overvecht bij Stadhuis: “Slechtste keus ever” | De Utrechtse Internet Courant Morgenavond demonstratie tegen noodopvang Overvecht bij Stadhuis: “Slechtste keus ever” | De Utrechtse Internet Courant

Morgenavond demonstratie tegen noodopvang Overvecht bij Stadhuis: “Slechtste keus ever”

Morgenavond demonstratie tegen noodopvang Overvecht bij Stadhuis: “Slechtste keus ever”
Voor morgenavond, voorafgaand aan de commissievergadering over de noodopvang in Utrecht, is er een demonstratie aangekondigd tegen de komst van een noodopvang in Overvecht. Waarschijnlijk zullen minstens 60 man in witte t-shirts met spandoeken hun ongenoegen laten blijken over de keus voor Overvecht. “Maar we willen geen rellen.”

Voor morgenavond, voorafgaand aan de commissievergadering over de noodopvang in Utrecht, is er een demonstratie aangekondigd tegen de komst van een noodopvang in Overvecht. Waarschijnlijk zullen minstens 60 man in witte t-shirts met spandoeken hun ongenoegen laten blijken over de keus voor Overvecht. “Maar we willen geen rellen.”

“Overvecht is echt de slechtste keus ever,” laat Javelinja de Groot, één van de organisatoren weten. “Wij wonen al in de meest ongezonde wijk van Nederland en de armoede en criminaliteit staan er hier ook niet goed op. Wij zitten hier niet op te wachten en willen dat nog een keer duidelijk maken aan de politiek. We gaan morgen dan ook met raadslid Bouchra Dibi van de PvdA in gesprek en het liefst met nog meer politici.”

Dibi laat op haar beurt weten graag in gesprek te gaan met de bewoners over wat de mogelijkheden nog zijn. “Het wordt lastig om het nog tegen te houden aangezien de coalitie voor de noodopvang in Overvecht is. Toch ga ik een motie indienen om de noodopvang in in Overvecht tegen te houden. En dat is niet omdat wij geen vluchtelingen willen opvangen. Integendeel, maar dat is omdat ook wij Overvecht een slechte keus vinden. Deze wijk kent zoveel problemen op het gebied van armoede en criminaliteit dat wij vinden dat we de mensen hier niet nog meer moeten belasten. De wethouder kan wel zeggen dat et ook kansen voor de wijk biedt en dat er geen andere opties zijn, maar ik geloof het niet.”

De PvdA gaat morgen dan ook drie moties indienen met betrekking tot de opvang in Overvecht. Eén dus over de locatiekeuze, een tweede over het toekomstbeeld van de opvang in Utrecht. De fractie ziet dit in de toekomst liever op een kleinschaliger niveau. En tot slot wordt er ook een motie ingediend voor de jongste vluchtelingen. “Ik zie graag dat de vluchtelingen onder de vier jaar naar school mogen. Deze kinderen blijven hier waarschijnlijk dus dan kan je maar beter gelijk beginnen met onderwijs,” aldus Dibi.

De Groot zegt tot besluit dat ze niet wil dat er rellen komen zoals dat eerder in Geldermalsen het geval was. “Daar distantiëren wij ons direct van en is ook helemaal niet de insteek van deze demonstratie.”

Lees hier een samenvatting van het eerste deel van de commissievergadering ruim een week geleden.

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
  1. Timo

    Dus Overvecht is een wijk die slecht scoort op gezondheid en inkomen, er is veel criminaliteit en daarom mogen er geen vluchtelingen komen?

    Mag ik hier nu uit opmaken dat dit het zoveelste groepje “hollanders” is dat er maar weer van uit gaat dat asielzoekers criminaliteit met zeg mee brengen?

    Jammer hoor.

  2. Gerrit

    Ik hoop dat ze succes hebben. Honderden mensen ophokken in Overvecht gaat de integratie niet ten goede komen.

    Kleine locaties in en rondom de binnenstad zijn veel humaner en geschikter om mensen te laten integreren en te laten participeren.

    Kost wel meer geld.

  3. Henk

    @Timo

    Dat is juist het punt. We weten niet wat ze meebrengen. Ze komen uit een oorlogsgebied en hebben misschien wel lichamelijke of psychische klachten die nog niet gediagnosticeerd zijn. Opgelopen door de oorlog of de barre overtocht. Het bepalen hoe de toestand is van deze mensen is een proces wat heel lang kan duren. Zelfs zonder cultuurverschillen en taalproblemen zou dit per persoon meerdere jaren kunnen zijn. Om deze mensen dan in een wijk te zetten die al de ongezondste wijk van Nederland is dan vraag ik me af of dat wel zo verstandig en eerlijk is voor zowel de buurtbewoners, de vluchtelingen en de hulpverleners in die wijk.

  4. Javelinja

    Timo.
    Dat willen we niet zeggen.
    We willen ze daar niet wat denk je van die mensen die al getraumatiseert zijn.
    Er gebeurt in overvecht elke dag bijna wel wat.
    En er zit daarnaast een so fier school.
    Kinderen die autistisch zijn dat is niet goed.
    Maar we zeggen ook niet dat we tegen de egte vluchtelingen zijn.
    Maar wel tegen de gelukzoekers en mensen die andere mensen aanranden enzo.
    Dus dan lees je dit verkeerd ?

  5. Geenstijl@Utrecht

    Mensen dit is een uitgemaakte zaak door het college, ga vooral stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, alleen op deze manier zou je deze stad kunnen veranderen.
    Zolang je nog gewoon je stemrecht weggooit, zal je niets bereiken in deze stad, met een linkse VVD burgemeester, en linkse partijen die niet opkomen voor de inwoners van Utrecht.

  6. Y

    Agh wat een onzin! En misschien is het beter om het inderdaad in Overvecht te zetten zitten ze tenminste veilig tussen de allochtonen.

  7. Y

    GeenStijl@utrecht

    Vergeet niet dat jullie altijd in de minderheid zullen zijn, het zijn alleen de schreeuwlelijkerds en de tokkies die alleen aan hun eigen denken. Gelukkig leven we in Nederland en zijn de stille en goede mensen in de meerderheid.

  8. Jasper Fastl

    Iedereen is tegen aanranders. Laatst trouwens weer een onderzoek waarin nogmaals werd bevestigd dat je wat betreft aanrandingen eerder bang moet zijn voor je familie, vrienden en kennissen dan voor vreemden.

    Overigens blijf ik een voorstander van gelukszoekers. Hoe meer gelukszoekers hoe beter. Ik ben vooral tegen ongelukszoekers.

  9. Willem

    @Javelinja: oh, nou snap ik het. En nu snap ik ook waarom jullie een nationalistisch rood-wit-blauwe vuist als symbool van verzet gebruiken. Not

  10. Wern

    De extra problemen die dit evt. gaat opleveren is verwaarloosbaar.
    Als er hier oorlog zou uitbreken willen wij ook elders opgevangen kunnen worden!
    Die schreeuwende tokkies die demonstreren tegen azc’s, daar hebben we pas last van!

  11. De vrolijke noot.

    @Wern 09 FEBRUARI 2016 OM 09:17;
    Beste Wern, mijn opa en oma zijn ook niet gevlucht voor de Duitse bezetting, sterker nog mijn opa zat in kamp Amersfoort als politiek activist, maar nog nooit gevlucht.
    Ik vind jou reactie nogal flauw, maar ook weinig respectvol naar mensen die een mening hebben anders als die van jou.
    Als mijn opa dit zou zien wat er gebeurt in Nederland en zijn linkse fascisme, zou hij zich wel twee keer bedacht hebben om te strijden voor deze vorm van vrijheid.

  12. Lex

    @Wern Tokkies ? Mw Dibi van PvdA is ook tegen !!!!!
    We gaan morgen dan ook met raadslid Bouchra Dibi van de PvdA in gesprek en het liefst met nog meer politici.”

    “Het wordt lastig om het nog tegen te houden aangezien de coalitie voor de noodopvang in Overvecht is. Toch ga ik een motie indienen om de noodopvang in in Overvecht tegen te houden.

  13. Frank

    @Geenstijl@Utrecht
    Het zal je verbazen, maar mensen die links stemmen zijn ook inwoners van deze stad.

    @Timo: Overvecht is een wijk die slecht scoort op gezondheid en inkomen vanwege het feit dat er een onevenredig aantal verzorgingshuizen gevestigd is. Ofwel: Lies, damned lies and statistics.

  14. Geenstijl@Utrecht

    @Younes/Yousef, volgend jaar zijn er landelijke verkiezingen, zullen wij dan kijken wat die meerderheid is,inderdaad, gelukkig leven wij nog in Nederland.
    Ik hoop dan alleen of de partijen dan inderdaad zo Democratisch zijn als de uitslag bekend is.

  15. Kees B

    Comment Gerrit
    Helemaal mee eens. Deze vluchtelingen zijn over het algemeen zwaar getraumatiseerd. Dus, opvang voor kleinere groepen verspreid over meerdere locaties in de Regio Utrecht zou verstandig zijn.
    Maar ja, dat gaat natuurlijk meer geld kosten. En we hebben het hier in Nederland al zo slecht hè.

  16. Frank

    @De vrolijke noot

    Jammer dat je het verhaal van je opa en oma hier misbruikt. Het grote verschil met hun situatie is dat er hier in Nederland tijdens WOII hoe dan ook gewoon een functionerende overheid was en geen sprake was van een burgeroorlog.
    Ik hoop dat jou opa en oma zich kapot alsnog schamen met een kleinzoon met zo weinig inzicht. Een wereldoorlog is tenslotte iets wezenlijk anders dan een burgeroorlog.
    A propos vluchten: onze eigenste koningin Wilhelmina kon als enige Europese vorst het vluchten desondanks niet laten, terwijl zij geen enkel gevaar liep. En vanuit het buitenland heeft zij gedurende de gehele oorlog in feite niets zinnigs kunnen doen.

  17. Amerikaanse Nederlander

    @Wern: als jouw opinie correct is, dan had Nederland op 5 mei 1945 welgeteld 0 inwoners gehad…

    Tijdens de burgeroorlog in mijn land van herkomst, woonde familie van mij in het afgescheiden Zuiden terwijl ze het Noorden steunden. Gevlucht? Nee, want dan kan je je niet meer verzetten. Zij bleven, waren betrokken bij kleine verzetsdaden. Hiermee konden zij laten zien dat niet iedereen in dat gebied achter het official beleid stond.

    Die schreeuwende tokkies zijn ook Nederlanders, net als jij en ik, en die hebben ook recht om hun mening te uiten, ookal staat die dwars op jouw opinie.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).