Na 2020 mogelijk drinkwatertekort in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Na 2020 mogelijk drinkwatertekort in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Na 2020 mogelijk drinkwatertekort in Utrecht

Na 2020 mogelijk drinkwatertekort in Utrecht
Utrecht heeft op termijn meer drinkwater nodig. Tot 2020 is er genoeg water, maar in de jaren daarna loopt het tekort op tot ongeveer 11 miljoen kubieke meter per jaar. Dat meldt Nu.nl. Niet alleen voor Utrecht geldt het tekort, ook Amersfoort en het Gooi krijgen ermee te maken.

Utrecht heeft op termijn meer drinkwater nodig. Tot 2020 is er genoeg water, maar in de jaren daarna loopt het tekort op tot ongeveer 11 miljoen kubieke meter per jaar. Dat meldt Nu.nl. Niet alleen voor Utrecht geldt het tekort, ook Amersfoort en het Gooi krijgen ermee te maken.

De betrokken partijen moeten nu al bij elkaar komen om te zoeken naar een oplossing omdat de in gebruik name van een nieuwe drinkwaterwinning al gauw tien jaar tijd kost. Vitens heeft een brief geschreven om aandacht te vragen voor het probleem, deze wordt vanmiddag door de Provinciale Staten besproken. Volgens Nu.nl wil Vitens het dreigende tekort oplossen door drinkwater te ‘lenen’ van Gelderland.

4 Reacties

Reageren
  1. van pimpelen

    … somtijds regent het pijpenstelen/pijpt het regenstelen/steelt het regenpijpen/regent het stelen pijpen; tussen de druppels echter is het droog, en het meeste valt er naast. En wat vandaag valt kan morgen niet meer vallen… genoeg overigens.
    In gedachten zag ik mij, tijdens een zware regenbui, met een geopende jerrycan aan het uiteinde van een regenpijp, regen op te vangen. Immers, men wast auto’s met drinkwater, spoelt het toilet daarmee ook door. Door menigeen zal ik meewarig bekeken worden tenzij men het werkelijke waterverbruik beschouwd.
    Ja, mijn sterrenbeeld is Waterman, en sinds ik las over de plannen van ir Cornelis Lely verklaar ik mijn liefde tov water; het enige stofje dat uitzet bij bevriezing. Dat ik aan het water woon is geen toeval. DUS:
    Zonnencellen danwel -collectoren en regenvaten alsmede -tonnen.
    Morgen wil ik uitvinden in hoeverre dactylografisch lawaai te beschouwen is als energie, en als zodanig te gebruiken is (een mens moet Watt).

  2. Bernardtomlow

    Toevallig,dat in het Vitensgebied opeens watertekort ontstaat. Toevallig, dat Vitens zijn kantoorgebouw aan de A2 voor vele miljoenen verbouwt en dan vertrekt. Waarom moest Vitens na zo,n renovatie opeens vertrekken met kostenverslindende leegstand als gevolg.? 9800 m2 staat al jaren onverhuurd en ongebruikt. Een monument van onvermogen,zoniet erger.Zou het niet zo kunnen zijn,dat de burger met watertekortsprookjes de leegstand kosten moet gaan financieren?

  3. Ulaan

    Zoals zo vaak blijkt dit soort bedrijven een kind met een waterhoofd te zijn. En zoals zo vaak gaat het hier om heel wat anders. Van Pimpelen stipt het al aan: wij worden zachtjes gegaard op het altaar van de alternatieve watervoorziening. Het toilet doospoelen met ander water dan drinkwater, de auto wassen met ander water dan drinkwater. douchen… enz. Daar heb je spullen, opvangbakken, daktanks, weet ik het, voor nodig – handel. Die spullen moet je dus kopen. Tegen 2020 is er een bedrijf dat die spullen maakt. En zo wordt het drinkwatertekort tot ieders tevredenheid gepareerd. Scepsis? Echt niet!

  4. Luuk Upuuk

    Hoe komt dat dan? En wie maakt dat allemaal op dan?? Dat blijkt niet uit dit artikeltje. Misschien maar met waterpistooltjes oorlog voeren met Gelderland en Limburg?? Of zijn het toch weer die gehate Amsterdammers die stiekem ons water opdrinken??

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).