NL Architects wint prijs met plan herinrichting Katreinetoren | De Utrechtse Internet Courant NL Architects wint prijs met plan herinrichting Katreinetoren | De Utrechtse Internet Courant

NL Architects wint prijs met plan herinrichting Katreinetoren

NL Architects wint prijs met plan herinrichting Katreinetoren

De door Spoorbouwmeester Koen van Velsen uitgeschreven prijsvraag voor de herinrichting van de kantoren in de Katreinetoren bij station Utrecht Centraal is gewonnen door NL Architects. Een belangrijke rol in die nieuwe inrichting spelen de muren en wanden. Deze krijgen opslagcapaciteit en gaan de werkruimte een vloeiender karakter geven.

De gebruiker van het gebouw, stationsontwikkelaar NS Poort, wil een flexibeler manier van werken invoeren in haar kantoren. Daartoe worden negen verdiepingen van het gebouw dat vrijwel bovenop het centraal station van Utrecht staat, heringericht. NL Architects won de bijbehorende prijsvraag, die was georganiseerd door Spoorbouwmeester Koen van Velsen.

In het ontwerp worden de gebouwkern met lift en de dragende kolommen in het zicht gelaten. De traditionele kantoorcellen verdwijnen, evenals de gangen. Daarvoor in de plaats komt een systeem met muren en wanden, waarin de ruimtes vloeiend in elkaar overlopen. Volgens NL Architects wordt de totale ruimte hierdoor veel efficiënter benut. De muren en wanden worden ‘uitgediept’. Daardoor kunnen ze dienen als kasten, garderobe en archiefruimte. De kantoren worden er ‘schoner’ van, zegt NL Architects. Sommige wanden gaan ook als trap fungeren. De inrichting zal per verdieping, in overleg met de gebruikers, worden bepaald. De etages worden in ieder geval onderverdeeld in ‘werkomgevingen’ en afzonderlijke kantoorruimten. Iedere verdieping krijgt een eigen herkenningselement, dat voor de lift staat opgesteld. Hiertoe behoren een loungebank, een sculpturale leestafel en zelfs een twee verdiepingen hoge snoepmachine…

Bron: www.architectenweb.nl

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).