Nog een Utrechtse winnaar tijdens NFF 2012 | De Utrechtse Internet Courant Nog een Utrechtse winnaar tijdens NFF 2012 | De Utrechtse Internet Courant

Nog een Utrechtse winnaar tijdens NFF 2012

Nog een Utrechtse winnaar tijdens NFF 2012

Met al het NFF 2012 filmgeweld in Utrecht zouden we bijna voorbij zijn gegaan aan het ’48 Hour Film Project Utrecht’. Daarbij werd afgelopen donderdag de film ‘Broerloos’, naar een script van de Utrechtse Peter Sterk en onder regie van de eveneens Utrechtse Fedor van Rossum, in maar liefst vier categorieën verkozen tot winnaar. Zonder meer een Utrechts succes dus! 

Afgelopen donderdag werd in de Stadsschouwburg van Utrecht de winnaar bekend gemaakt van het ’48 Hour Film Project Utrecht’. Meer dan 50 teams deden mee aan deze competitie waarbij filmmakers de strijd aangaan om binnen 48 uur een korte film te maken. Jurywinnaar van deze editie tijdens het Nederlands Film Festival werd ‘Broerloos’, een film waarin tweelingbroers elkaar na 34 jaar weer ontmoeten. Gemaakt door Fedor van Rossem en Peter Sterk, die je misschien nog wel kent van ‘deuze fillumpjes’. De film werd in maar liefst vier categorieën tot winnaar verkozen, te weten beste film, beste acteur, beste montage én als favoriet van het publiek.

Met het zesde ’48 Hour Film Project’ veranderde de hele stad in een filmset toen diverse teams een race tegen de klok startten om de beste korte film te realiseren. Het oorspronkelijk Amerikaanse project heeft zich inmiddels over de hele wereld verspreid. In een race tegen de klok maken 48 teams in 48 uur een korte film, van script tot en met montage. De resultaten werden op woensdag 3 oktober vertoond. In het weekend vóór het festival vond een speciale editie van het deadlineproject plaats: 48 Hour Music Video Project.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).