Ook de Süddeutsche Zeitung is sinds vandaag fan van Utrecht: “Utrecht is een ontdekking” | De Utrechtse Internet Courant Ook de Süddeutsche Zeitung is sinds vandaag fan van Utrecht: “Utrecht is een ontdekking” | De Utrechtse Internet Courant

Ook de Süddeutsche Zeitung is sinds vandaag fan van Utrecht: “Utrecht is een ontdekking”

Ook de Süddeutsche Zeitung is sinds vandaag fan van Utrecht: “Utrecht is een ontdekking”

De goed nieuwsshow rond Utrecht krijgt een vervolg. Nadat eerder de Amerikaanse blogster Rina Mae Acosta Utrecht als meer Nederlands beschouwde dan Amsterdam en eerder al Lonely Planet, CNN en BBC de stad bewierookte, is het nu de beurt aan de Duitse krant Süddeutsche Zeitung. De krant belicht Utrecht vandaag uitgebreid als tip voor een stedentrip. “Amsterdam is een toeristische trekpleister. Prima, dan blijft Utrecht een ontdekking.”

In een uitgebreid verhaal gaat het uiteraard over de grachten, de werven en de Dom, maar de landelijke krant met een oplage van 1,1 miljoen kranten per dag heeft verder gekeken dan de logische bezienswaardigheden. “Utrecht is een stad van een schitterende kerktoren, mooie barretjes, lekker eten, musea, Gerrit Rietveld, Dick Bruna en kunst en cultuur.” Om dit statement kracht bij te zetten zijn de verslaggevers op de fiets door de stad getrokken.

“Het uitgaansleven is spannend en gevarieerd,” concluderen de Duitsers. Verder zijn ze op rondreis geweest langs tal van barretjes en koffietentjes. De Oude Hortus, Meneer Smakers, De Bakkerswinkel, Restaurant Blauw, 30 ml, Restaurant Opium, Springhaver-café, het Kruideniersmuseum, Vin Vin, Kafé België, Zussen en de ACU hebben bezoek gekregen van de krant. Ze besluiten hun verhaal bij de voormalige Tivoli. “Zoals zoveel plekken in Utrecht, staat ook dit pand bol van de verhalen.”

6 Reacties

Reageren
  1. Merijn

    Als het gisteren 16 april was, blogte Acosta inderdaad gisteren over Utrecht. 🙂

  2. m den dwaas

    ´t stadsie moet natuurlijk niet al te populair worden , want daar hebben wij utregters totaal geen zin in al die drukte en poeha !

  3. Ronald van Voorthuizen

    ohjee, als we maar niet zo populair worden als Amsterdam, want die binnenstad is zo’n populair pretpark dat je je er als bewoner haast niet meer thuis kunt voelen.
    Maar hé. Luxeproblemen.

  4. andreas

    Ik zie de waarde van mijn rietveld appartement in transwijk stijgen.

  5. Marco Knol

    Het beste aan Amsterdam is de trein naar Utrecht. Maar laat die touristen vooral lekker in Amsterdam blijven; het kost nu al genoeg moeite iedereen te ontwijken op de fiets.

  6. Herbert Boland

    Slap overschrijfstukkie van de Duitsers, DUIC. Waar is DOMunder? Als ze echt recentelijk hier waren geweest, dan hadden ze bovendien het kersverse en visueel niet te missen muziekgebouw van 140+ miljoen minstens genoemd als de laatste stap in de lange geschiedenis van podium Tivoli. Als je werkelijk rondreist in een stad, maak je een heel ander verslag, met persoonlijke waarnemingen. Dan verbaas je je over de ufo op het dak van de Inktpot. Of de giga fietsenbende bij het station, bijvoorbeeld. Ik zie daar regelmatig toeristen foto’s maken. Dát is nou een echte attractie.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).