Openbaar Ministerie: Aanrander Janskerkhof is niet de gezochte serieverkrachter | De Utrechtse Internet Courant Openbaar Ministerie: Aanrander Janskerkhof is niet de gezochte serieverkrachter | De Utrechtse Internet Courant

Openbaar Ministerie: Aanrander Janskerkhof is niet de gezochte serieverkrachter

Openbaar Ministerie: Aanrander Janskerkhof is niet de gezochte serieverkrachter
De 26-jarige man uit Zeist verschijnt morgen voor de rechter-commisaris
De 27-jarige man uit Zeist verschijnt morgen voor de rechter
De 26-jarige man uit Zeist verschijnt morgen voor de rechter-commisaris

De man die afgelopen zondag een vrouw heeft aangerand op het Janskerkhof is niet verantwoordelijk voor drie eerdere zedendelicten. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De aanranding op het Janskerkhof werd door diverse media in verband gebracht met drie andere aanrandingen van afgelopen zomer. 

DNA-onderzoek heeft uitgewezen dat de eerdere aanrandingen in de Utrechtse binnenstad niet in verband kunnen worden gebracht met deze verdachte. DNA werd vergeleken doordat het signalement van de dader en de toedracht van het zedenfeit overeenkwam met dat van de eerdere aanrandingen in de binnenstad van Utrecht. Deze vonden plaats op 14 juni 2013 (Catharijnesteeg), op 14 november 2013 (Kerkstraat) en op 19 juni 2014 (Drift).

De 26-jarige man uit Zeist zal morgen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek naar de nog onbekende man achter de drie andere aanrandingen wordt voortgezet. De politie is op zoek naar getuigen en tips.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).