Opvang illegalen Utrecht bijna ten einde: er wordt landelijk overlegd | De Utrechtse Internet Courant Opvang illegalen Utrecht bijna ten einde: er wordt landelijk overlegd | De Utrechtse Internet Courant

Opvang illegalen Utrecht bijna ten einde: er wordt landelijk overlegd

Opvang illegalen Utrecht bijna ten einde: er wordt landelijk overlegd
De gemeente Utrecht heeft aan de opvang voor illegale vluchtelingen gevraagd of ze nog 15 dagen langer kunnen openblijven. De opvang in Utrecht zou eigenlijk op 1 september dicht gaan. “De komende veertien dagen zullen we daarom nog open zijn. Daarna gaan we dicht, of iemand moet ons blijven financieren”, laat woordvoerder van de opvang, Jan de Kruijf, weten.

De gemeente Utrecht heeft aan de opvang voor illegale vluchtelingen gevraagd of ze nog 15 dagen langer kunnen openblijven. De opvang in Utrecht zou eigenlijk op 1 september dicht gaan. “De komende veertien dagen zullen we daarom nog open zijn. Daarna gaan we dicht, of iemand moet ons blijven financieren”, laat woordvoerder van de opvang, Jan de Kruijf, weten.

Toevlucht, zoals de opvang heet, biedt al sinds december vorig jaar een ‘sobere’ opvang voor de zogenoemde ongedocumenteerde mannen in Utrecht. Deze mannen verblijven illegaal in Nederland en kunnen moeilijk op andere plekken terecht. In eerste instantie zou de opvang alleen plaatsvinden in de winter, na een succesvolle protestactie en diverse gesprekken met de gemeente werd besloten dat de opvang in ieder geval tot 1 september gegarandeerd zou worden en door de gemeente gefinancierd.

“Wij hebben regelmatig contact met de gemeente”, laat Kruijf weten. “Maar het is nog allerminst zeker dat er ook opvang is na 15 september. Wij hopen voor die tijd uitsluitsel te krijgen.” Kruijf laat wel weten dat hij denkt dat de gemeente op termijn ook opvang wil voor deze groep, maar hij weet niet of ze over twee weken met een zak geld zullen klaar staan.

Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Niet alleen in Utrecht wordt gesproken over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten steunt het plan van de Amsterdamse burgemeester van der Laan om een zogeheten bed, bad en brood-regeling in te stellen voor deze groep vluchtelingen. Van der Laan wil dit wel alleen doen als Utrecht, Den Haag en Rotterdam meedoen. Hij is anders bang dat alle vluchtelingen naar Amsterdam trekken. Deze vorm van opvang druist in tegen het standpunt van staatssecretaris Teeven. De staatssecretaris denk dat wanneer uitgeprocedeerde vluchtelingen in Nederland opvang krijgen het asielsysteem failliet gaat.

Staatssecretaris Teeven wil ook wachten op een besluit van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken over de opvang voor illegalen. Dit besluit van de ministers is een reactie op het advies van het Europese Comité voor Sociale Rechten dat de uitgeprocedeerden recht hebben op eten, kleding en onderdak. De staatssecretaris wil niet op dit besluit, dat in oktober wordt verwacht, vooruitlopen.

20 Reacties

Reageren
  1. Geenstijl@Utrecht

    Natuurlijk mogen ze er zijn, maar dan wel in eigen land van herkomst.
    Er moet gestopt worden met eindeloos mensen valse hoop te geven op een verblijfstitel, behalve voor echte asielzoekers als die nog bestaan.
    Wij zijn niet het paradijs voor gelukzoekers, er moet gewoon duidelijke naleving van de weten komen en niet weer een zoveelste generaal pardon omdat het zo zielig is.
    Als ik geen belasting betaal, komt de belastingdienst ook bij mij de boel in beslag nemen, dan is er ook geen generaal pardon omdat ik zielig ben.
    Alle gelukzoekers, hand in hand terug naar eigen land, en de mensen die het zielig vind mogen ook meegaan, niemand houd jullie tegen.

  2. Peter Utrecht

    Och god is de droeftoeter onder het synoniem ‘Geen Stijl Utrecht’ weer. Geen echt lid van Geen Stijl natuurlijk, maar een wannabe. Wil ook graag bij Hells Angels horen, maar is uiteraard afgewezen. Net zoals bij heel veel andere clubjes. Maar via Geen Stijl Utrecht kan iedereen reageren, da’s lekker handig. Het zou de redactie van DUIC sieren als we de racistische en opruiende teksten van deze zielige persoon niet allemaal hoeven te lezen. Zie ook de Facebook-pagina van Ingmar Heytze hierover. Dank u!

  3. kees

    @Geenstijl@Utrecht, zoals je nu reageert denk ik dat je de utrechtse variant van Geert Wilders bent. Zelf geen donder uitvoeren, maar zeuren over andere mensen. ja je bent echt geen stijl utrecht.

  4. Leo Mesman

    Zo’n type heet in goed Utregs toch een “graftak”? Het zou naar mijn mening de redactie van DUIC sieren om alle reacties onder schuilnaam voortaan te weren. Een beetje vrouw of vent moet toch onder de eigen voor- en achternaam voor haar of zijn mening durven uitkomen?

  5. Geenstijl@Utrecht

    Natuurlijk reageer ik beste Van Oosten, en ik ben heus geen Wilders hoor, doe genoeg voor mensen maar heb wel een mening over gelukzoekers, iets dat natuurlijk niet in jou gefrustreerde multiculturele straatje past.
    Peter is natuurlijk een linkse trekveter, die helderziende is en weet wat ik graag wil zijn of worden, of niet ouwe trekveter.
    En Leo de DUIC gaat zich toch niet verlagen tot DDR praktijken, als het even niet uitkomt gelijk verwijderen.
    Maar als jullie zo begaan zijn met deze gelukzoekers, vang ze dan thuis op, dit geheel op eigen kosten en niet op kosten van de overheid.
    Maar laten wij vooral luisteren naar mensen zoals jullie soort, alleen jullie mening telt hoe gek en gefrustreerd die ook is.
    Dag zure gefrustreerde Kees van Oosten en consorten.

  6. Geenstijl@Utrecht

    @Leo Mesman,ik heb je site bekeken en begrijp nu je frustratie in het leven, maar ik denk dat je niet helder bent in je bovenkamer of zo.
    Maar gelukkig ben jij een echte MAN/VROUW die wel met volle naam wil reageren, dank voor zoveel heldenmoed ouwe gelukzoeker zonder respect voor iemand zijn mening.
    Want als je het even niet met Leo eens bent, dan ben je een opruier en racist en dan moet je censureren, hoe zijn vervolgingen ontstaan of niet Leo Mesman, door mensen zoals jij.

  7. Peter Utrecht

    Eigenlijk zou ik niet willen dat DUIC GeenStijl@Utrecht eruit gooit, want om je lachspieren te trainen is het lezen van zijn slecht geschreven en van frustratie druipende bijdragen echt een aanrader. Maar tegelijkertijd vind ik het niet zo prettig om geconfronteerd te worden met het feit dat iedere eencellige met een laptop maar overal z’n ‘mening’ mag rondbazuinen. Dus beste redactie – hou het niveau van de site een beetje op peil en bescherm ons tegen deze persoon. Dank u!

  8. Marieke

    @Geenstijl@Utrecht: het gaat hier NIET om gelukzoekers. En als je dit uit eerste hand wil horen kan ik je wel in contact brengen met de coördinator van deze opvang of mogelijk met de mannen zelf!!

  9. Geenstijl@Utrecht

    Inderdaad Peter lachen kun je zeker om gefrustreerde mensen zoals jij, die denken het alleenrecht te hebben op een site.
    Ga vooral door met mensen monddood te maken die uitkomen voor hun eigen mening, je kan ze ook doodschieten, deed Volkert ook bij Pim Fortyun toch Peter Trekveter.
    Jammer genoeg bestaat deze site ook dankzij reclame, zou slecht zijn als mensen niet meer willen adverteren op een site die vrijheid van meningsuiting modereert, of die nou links of rechts is.

  10. Geenstijl@Utrecht

    @Marieke, heel lief aangeboden, maar nee, ze zullen best zielig zijn maar daar loopt heel Afrika mee vol.
    Maar als je zo begaan bent. vang ze dan thuis op beste Marieke.
    Uitgeprocedeerd is uitgeprocedeerd.

  11. Marieke

    Ok, terug naar het onderwerp wat mij betreft i.p.v. met elkaar verbaal op de vuist gaan!! Mannen zeker? 😉

    Mijn aanbod staat nog steeds, wil je meer weten over deze vorm van opvang en de doelgroep dan kan ik je in contact brengen met de coördinator!

  12. Marieke

    @Geenstijl@Utrecht: helaas heb ik geen ruimte voor opvang in mijn eigen huis, wel maak ik deel uit van een woongroep waar we jongeren ‘met een rugzak’ opvangen. Zou mooi zijn als er andere stadsgenoten opvangplekken zouden aanbieden! Misschien heb jij nog plek? Ik garandeer je een hele waardevolle/leerzame ontmoeting! 🙂

    ps. Uitgeproduceerd betekent helaas niet altijd dat iemand terug kan naar zijn eigen land, dat kan komen doordat het land van herkomst iemand niet meer toe wil laten, of niet van reispapieren wil voorzien.

  13. Geenstijl@Utrecht

    @Marieke, ik help inderdaad mensen met problemen, kleding, eten, ed.
    Maar ken ook zat voormalige asielzoekers, gaan ieder jaar lekker terug op vakantie naar land van herkomst, nee sorry ik heb genoeg meegemaakt en gezien hoe ons systeem kapot is gemaakt en uitgebuit door gelukzoekers.
    Hierdoor vangen echte politieke vluchtelingen achter het net, wij kunnen niet de hele wereld opvangen beste Marieke, wel helpen in het land van herkomst dat is volgens mij de beste oplossing.
    We kennen allemaal de verhalen van paspoort weg maken en net doen of je gek bent.

  14. buitenschuld

    Er is al lang een noodopvang die ook uitgeprocedeerde asielzoekers opvangt in utrecht. Bestaat al sinds 2001 en wordt ondersteund door de gemeente utrecht. Zitten om en nabij 100 mensen. Niets nieuws in utrecht dus! Nu Amsterdam, Rotterdam en den haag nog…

  15. Kees van der Graaf

    Ach Geentijl@Utrecht, ik blijf zeggen dat je heel veel uitspraken gebruikt die in de Wilderskring vrij populair zijn. Geef eens je echte naam door, of ben je daar te zielig of te laf voor.

  16. Sjors

    Beetje vreemd dat wanneer je een andere mening hebt dan een anarchist je meteen vergeleken wordt met onze beroeps leugenaar en volks lafaard Wilders.
    In een democratie kennen we democratisch gekozen wet en regelgeving die een rechter moet raadplegen voor een zaak.
    Die regels gekozen door een meerderheid bepalen dat sommige mensen hier niet mogen zijn.
    Vooral mensen met een christelijke achtergrond is er alles aan gelegen om de meerderheid haar wil op te dringen.
    Echte politieke vluchtelingen uit Islamistische landen waren mensen die politieke invloed wilden voor het realiseren van een sharia en kalifaat. Doen we nu opeens verbaasd dat er zoveel jihadisten hier wonen.
    Mensen die democratie niet kunnen en willen respecteren zouden we ondemocratisch moeten gaan behandelen.
    Personen worden extreem gevaarlijk bevonden dat zijn thuis land hem onder geen voorwaarde weer terug wil zien komen, en wij moeten deze mensen maar gaan pamperen.
    Vanwege zweet sokken weigert een land jou geen toegang

  17. Leo Mesman

    @Geenstijl: Als je mijn blog goed zou lezen, zou je zien dat ik een gelukkig mens ben. Dan wat de zaak zelf betreft: in brievenrubrieken van kranten worden anonieme reacties ook niet geplaatst (tenzij er bijzondere redenen zijn om dat wel te doen). Waarom dan wel in nieuwsrubrieken op internet? Mijn voorstel aan de redactie is serieus en heeft niets te maken met censuur. Er zijn wel meer websites waarop nadrukkelijk vermeld wordt dat anonieme reacties of reacties onder schuilnaam niet worden geaccepteerd. Democratie is niet voor bange mensen. Ik zie de reactie van de redactie graag tegemoet.

  18. Geenstijl@Utrecht

    Leo en Kees, wat een zielige vertoning om iemand met een mening de mond te snoeren.
    Maar nogmaals ik sta voor mijn mening en of dat nou anoniem is of met naam, hij is er.
    Of willen dat er weer een gek iemand doodschiet omdat hij tegen gelukzoekers is, en dan heel hard roepen, wat erg Leo en Kees.
    Maar nogmaals, als het niet in jullie straatje past dan gaan jullie redenen verzinnen om iemand de mond te snoeren.
    En nee ik ben geen Wilders aanhanger, gruw van de man, heb meer op met Pim Fortuyn zijn ideeën.
    Maar nogmaals ga vooral door met mensen monddood te maken, de geschiedenis heeft uitgewezen dat dit niet werkt, en volgens mij kan dat niet de bedoeling zijn of het nu een linkse of rechtse mening is.
    En ook zullen adverteerders afhaken bij een site die censureert en mensen monddood maakt.

  19. Hans Boterbloem

    Geenstijl mag dan roep toeteren, maar hij zegt wel wat veel mensen denken en dan word je er wel misselijk van als dit soort figuren proberen om iemand de mond te snoeren.
    Als er geen respect is voor iemand zijn mening dan zullen mensen gaan polariseren en wat krijg je dan !!!.
    Nee hoor zolang Geenstijl niet over huidskleuren begint mag hij best zijn mening ventileren lijkt mij.
    Maar blijkbaar is het hip om mensen die tegen uitgeprocedeerden zijn, te bestempelen als racist en fascist, jammer had meer cognitief denk vermogen verwacht Leo en Kees.

  20. Peter Utrecht

    @Hans Boterbloem en @Sjors Het gaat mij niet zozeer om de mening van Geenstijl@Utrecht, alswel de manier waarop hij mensen continu belachelijk maakt en verbaal in een hoekje drukt (Peter trekveter???). Agressief en denigrerend en ja, dat heeft vervolges ook uitstraling op zijn mening, aardoor mensen hem in de Wilders-hoek duwen. Ik vind het eerder raar dat jullie dat niet zien…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).