Oud-gemeenteraadslid en medeoprichter Leefbaar Utrecht Hans Berends overleden | De Utrechtse Internet Courant Oud-gemeenteraadslid en medeoprichter Leefbaar Utrecht Hans Berends overleden | De Utrechtse Internet Courant

Oud-gemeenteraadslid en medeoprichter Leefbaar Utrecht Hans Berends overleden

Oud-gemeenteraadslid en medeoprichter Leefbaar Utrecht Hans Berends overleden
De Utrechtse politicus Hans Berends is vrijdag thuis, in de aanwezigheid van zijn dierbaren, overleden. Hij was al een tijd ziek.

De Utrechtse politicus Hans Berends is vrijdag thuis, in de aanwezigheid van zijn dierbaren, overleden. Hij was al een tijd ziek.

Berends was een van de medeoprichters van Leefbaar Utrecht en was sinds 1998 actief voor de stadspartij. Dat jaar haalde de partij uit het niets negen zetels in de Utrechtse gemeenteraad.

Berends was tot 2006 gemeenteraadslid en vice-fractievoorzitter. Daarna was hij fractie-assistent voor Leefbaar. Hij zette zich onder meer in voor het Stationsgebied en hield zich bezig met de gemeentelijke organisatie en aanbestedingen. Vorig jaar hield de partij op te bestaan, waarna Berends zich inzette voor de LiberaalDemocraten.

Collega’s en vrienden roemen Berends’ warmte, betrokkenheid en kritische blik.
Berends kwam mei dit jaar in het nieuws met zijn plan voor een reuzenrad op het Smakkelaarsveld bij het Centraal Station. Dit in navolging van grote steden als Londen, Wenen en Tokio.

5 Reacties

Reageren
  1. Geenstijl@Utrecht.

    Ontzettende aardige man, met visie en betrokkenheid.
    Mijn oprechte deelneming aan de familie.

  2. Ralph Nunn

    Toen ik in 2009 bezig was met mijn projectje om een stukje Griftstraat op te knappen (achter de toenmalige bushalte tegenover mijn huis) had ik Twitter contact met Hans. Hij nam – als betrokken politicus- de moeite om langs te komen en een kopje koffie te komen drinken.

    Ik herinner me een geanimeerd en vriendelijk gesprek, en Hans schreef een blog om mijn projectje verder onder de aandacht te brengen. Inmiddels heb ik iedere dag uitzicht op een opgeknapte ‘Overtuin’, mede dankzij hem.

    Ik schrik van het nieuws en wens zijn nabestaanden veel sterkte toe. Ik hoop dat ze een beetje troost vinden in het feit dat ik één van de -waarschijnlijk vele- Utrechters ben die Hans waardeerden vanwege zijn vriendelijke persoonlijkheid en onbaatzuchtige houding.

    Hans, bedankt!

    Ralph Nunn

  3. Derk Berends

    Heel erg bedankt voor jullie reacties! Mijn familie en ik waarderen dit enorm. Het doet ons deugd te lezen dat mijn vader (en wat hij deed) ook voor andere van betekenis is geweest.

  4. Rob van der Hilst

    Met Hans had ik in en na politiek actieve jaren een buitengewoon plezierig contact: hij zag zichzelf als een daadwerkelijk vertegenwoordiger van de Utrechtse bevolking waarvoor hij zich, zonder maatschappelijk werker te worden, volop inzette.
    Voor zijn familie en vrienden is er veel op trots te zijn, over deze warme man die opererend in het hart van de Utrechtse politieke arena (nou ja, arena?) zoals het daar gebruikelijk is veel meer dan eens te slikken had wat hij in wezen verafschuwde al moest hij daarin soms meedraaien, met opgetrokken tandvlees dan.
    Namelijk dat het daar nog te vaak gaat op het spel en niet om de spreekwoordelijke knikkers. Te weten, om problemen en Problemen van Utrechters in het samen leven hier op te lossen.
    Ik zal, veel mede-stadgenoten zullen hem missen.
    Dag leuk mens!

  5. Henk Beukers

    Ik heb Hans leren kennen als een energieke en inspirerende persoonlijkheid in de Utrechtse politiek met vele interesses, empathie, relativeringsvermogen en vooral objectiviteit en als zeer vriendelijke persoonlijkheid.

    Ik ben dan ook geschokt door het heengaan en wens de nabestaande veel sterkte.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).