Oud schoolgebouw Kanaleneiland wordt ingericht voor 500 vluchtelingen | De Utrechtse Internet Courant Oud schoolgebouw Kanaleneiland wordt ingericht voor 500 vluchtelingen | De Utrechtse Internet Courant

Oud schoolgebouw Kanaleneiland wordt ingericht voor 500 vluchtelingen

Oud schoolgebouw Kanaleneiland wordt ingericht voor 500 vluchtelingen
Een oud schoolpand in Kanaleneiland wordt ingericht als noodopvang voor vluchtelingen. Dat meldt de gemeente zojuist.

Een oud schoolpand in Kanaleneiland wordt ingericht als noodopvang voor vluchtelingen. Dat meldt de gemeente zojuist.

Het gebouw aan de Amerikalaan 109 tegenover het politiebureau moet vanaf de tweede helft van november plaatsbieden aan maximaal 500 asielzoekers. Morgenavond is er een bewonersbijeenkomst gepland over de opvang in het voormalig ROC gebouw

De gemeente heeft beoordeeld of deze locatie uit oogpunt van leefbaarheid, spreiding en bestemming geschikt is. Gebruik van dit pand voor tijdelijke noodopvang is niet strijdig met het bestemmingsplan. Een omgevingsvergunning (brandveiligheid) is randvoorwaardelijk voor de vestiging van de noodopvang. De eventuele aanpassingen en inrichting door het COA zullen de komende drie weken plaatsvinden.

Het pand is van woningcorporatie Mitros. Het wordt voor een half jaar gehuurd en is beschikbaar tot 1 mei 2016.

6 Reacties

Reageren
  1. Echte Utrechter

    Wat kan er vergunning technisch toch veel. Als je als particuliere partij graag een pand voor bewoning wilt gebruiken kan er bijna niets in Utrecht. Dan werkt het gemeentebestuur en de bijbehorende ambtenaren je tegen zoveel ze kunnen. Als ik morgen aanklop om een pand in Utrecht te willen gaan huren en gebruiken om mensen in te laten wonen tegen lage kosten is het nee. De gemeente Utrecht maakt onderscheid.

  2. Jeroen

    Wat kun je niet lezen aan ‘noodopvang’ zogenaamde Echte Utrechter? Het is niet de bedoeling dat mensen daar voor langere tijd gaan wonen.

  3. Frank van der Pol

    Echte Utrechter,
    Ik vraag me af of dat zo is. Talloze panden met in oorsprong een niet-woonfunctie in Utrecht werden en worden antikraak (en daarmee niet permanent) bewoond via partijen als Ad Hoc. Ongetwijfeld zal aan een een aantal voorwaarden voldaan moeten worden. En kennelijk is dat hier het geval.
    Voor permanente bewoning zullen andere eisen gelden. Maar van permanente bewoning is hier geen sprake.

    Het zou mooi zijn als de mensen uit de Jaarbeurs hier een plek kunnen vinden. Dan wordt er minder dwars door Nederland met ze gesleept dan soms het geval lijkt te zijn.

  4. ECB

    Waarom, o waarom word dit besloten zonder de mensen in de wijk in te lichten, geen wijk vergadering of iets dergelijks. Moeten we alles via de gmedia te weten te komen.

    Rondom belachelijk

  5. Langeveld!

    Waarom uitgerekend in Kanaleneiland, een sociaal zwakkere wijk van de stad. Vanmorgen werd iemand van Doenja geinterviewd die zich niet onveilig voelde en dat Kanaleneiland zou laten zien dat ze de opvangen konden bieden. De zogenaamde tegenstanders gaven een beeld van Nederland wat niet klopte.

  6. Jeroen

    Waarom moet overal zo nodig de wijk voor worden ingelicht? Zodat de NVU weer kan komen rellen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).