Piekenkermis in Utrecht weer van start: “Iedereen is heel relaxed, je kan lekker met de mensen praten” | De Utrechtse Internet Courant Piekenkermis in Utrecht weer van start: “Iedereen is heel relaxed, je kan lekker met de mensen praten” | De Utrechtse Internet Courant

Piekenkermis in Utrecht weer van start: “Iedereen is heel relaxed, je kan lekker met de mensen praten”

Piekenkermis in Utrecht weer van start: “Iedereen is heel relaxed, je kan lekker met de mensen praten”
Vanaf morgen 13.00 uur is het weer mogelijk om op de Maliebaan een suikerspin te halen of een ritje te maken in het spookhuis. Makkelijker gezegd: de Piekenkermis staat er weer, dit jaar voor de 28ste keer.

Vanaf morgen 13.00 uur is het weer mogelijk om op de Maliebaan een suikerspin te halen of een ritje te maken in het spookhuis. Makkelijker gezegd: de Piekenkermis staat er weer, dit jaar voor de 28ste keer.

DSC_8188Haunted Castle beleeft dit jaar zijn primeur in Utrecht. Dat spookhuis is vorig jaar gekocht in Duitsland en nu voor de eerste keer in de stad. De 28-jarige Jory helpt vandaag mee met opbouwen, maar staat vanaf morgen zes dagen lang mensen de stuipen op het lijf te jagen: “Ik ga heel Utrecht opnieuw de Tour de France laten fietsen”, zegt hij lachend. ’s Avonds staat Jory voor het spookhuis, maar overdag niet. “Je moet een beetje aan de kinderen denken hé, ze moeten niet met een trauma van deze kermis weggaan.”

Voor de groep mannen van Haunted Castle staat de Piekenkermis in Utrecht bekend alsDSC_8211 een “lekker drukke kermis. In Tilburg bijvoorbeeld, daar lopen ze alleen. Hier doen de bezoekers van alles.” Maar niet iedereen vindt de kermis even druk. Wies en Johan staan samen al 40 jaar op kermissen met hun bussegooier. “Ik vind de Piekenkermis zo’n lekkere, rustige kermis”, vertelt Wies. “Iedereen is heel relaxed, je kan lekker met de mensen praten.”

Wanneer je als kind bij de bussegooier gaat gooien, heb je geluk: “Kinderen hebben altijd prijs, hoor”, zegt Johan. “Ja, die mogen lekker meedoen met de grote mensen. Thuis mogen ze niks omgooien, nou bij ons wel hoor!” roept Wies.

Als alle attracties op slot gaan en de kermislampen uit, trekt Alex van Gelatico Fantastico zijn caravan in. “Ja ik hou hier ’s nachts alles in de gaten met 2 of 3 anderen. Je moet waakzaam zijn hé.” Zin in de Piekenkermis heeft hij zeker: “Ik hoop dat het weer ook lekker mee gaat werken. Dat is altijd even afwachten, maar ik ben er klaar voor hoor!”

DSC_8175DSC_8192DSC_8222

10 Reacties

Reageren
  1. monique

    Toch een van de leukere. Mooie plek en betaalbaar! War wil je nog meer. Ik ben er vrijdag!

  2. Marieke

    Leuk! Tot wanneer is het?

  3. Piekenkermisdrama

    Piekenkermis. Ieder jaar weer een drama voor omwonenden. Geluidsoverlast. Wildplassers. Zelfs wildpoepers in trapportieken. Veel rommel. Een piekenkermis is niet meer van deze tijd. Over het algemeen komen er alleen bezoekers vanuit West-Utrecht. Is het niet een idee om het dan daar te houden in het Julianapark? Ten onrechte word gesproken over “het is traditie”. Vele honderden jaren daarvoor was het traditie dat er geen kermis op de Maliebaan was. Het wordt tijd dat de gemeente utrecht wat voorzichtiger omgaat met deze monumentale straat, want hoe vaak wordt het wel niet afgesloten (meidenloop, wielrenronde, marathon utrecht, marathon midden nederland, kermis, swan market, etc etc). De gemeente zou eens opnieuw moeten peilen of er nog wel draagvlak is onder de direct omwonenden voor dit evenement. Ook kan je zo je bedenkingen hebben wat voor volk het trekt als alles voor “een piek” is. Al meerdere malen is bij de gemeente aangegeven dat de buslijn tijdens de kermis vaker zou moeten rijden om de mensen af te voeren na hun kermisbezoek. Nu staan er drommen mensen te wachten aan het einde van de dag met tot gevolg dat er rotzooi wordt getrapt, geschreeuwd en overlast is. Wanneer geeft de gemeente hier eens gehoor aan??? Ik heb al begrepen dat er omwonenden zijn die een petitie willen opstellen om een einde te maken aan achterhaalde manier van vermaak.

  4. MWt.

    Wij horen ook bij de omwonenden.
    Ja het is wat drukker deze dagen tijdens de kermis,maar dat vinden wij niet erg.
    Moet je nog een mooiere plek bedenken voor dit evenement..
    Ik weet dat er heel veel mensen ieder jaar weer naar uitkijken.
    Juist omdat het niet met aandere kermissen te vergelijken is qua lokatie en sfeer.
    Het is maar voor vijf dagen.
    PIEKENKERMISDRAMA,
    maak het niet groter dan het is.
    Gun mensen dit pretje .

  5. JG

    @PIEKENKERMISDRAMA:

    Het is ook nooit goed he. Zijn attracties te duur, klaagt men. Zijn attracties te goedkoop, klaagt men. Staat een kermis afgelegen, men klaagt. Staat een kermis in het centrum, men klaagt. Wanneer en waar je ook maar het nieuws leest: er wordt continu en overal op geklaagd. Er bestaat geen evenement waar mensen niet over klagen. Hou ermee op. Geniet van de mensen die kermis wél leuk vinden en gun hen inderdaad dat pleziertje, zoals een ander ook jouw pleziertjes gunt die hen wellicht niet kan interesseren. En kom niet met vreemde vooroordelen dat een eurokermis vreemd volk aantrekt, dat slaat werkelijk kant noch wal. Ik wens u een fijn weekend.

  6. M

    De klagende bewoner geeft asn dat er alleen maar mensen uit Utrecht West komen. Ik kan zeggen dat wij al jaren vanuit Nieuwegein naar dit mooie evenement komen. De kinderen beleven er erg veel plezier van. En nee wij zij niet het soort volk wat de klagende bewoner denkt. Allebei hoge opleidingen, dus misschien is het goed om ook eens te kijken naar het plezier dat de mensen eraan beleven. Het leven is te kort om alles alleen negatief te zien.

  7. Sander

    Tijdens de Maliebaankermis is op zondag ook altijd braderie. Maar vandaag is helemaal geen braderie en ik vind ook vreemd dat er niet gecommuniceerd aan de bewoners van Utrecht. Waarom dit jaar geen braderie is en misschien weet iemand anders waarom dit jaar geen braderie is.

  8. Prof. Zonnebloem

    Ik ben geen omwonende, maar ben het wel eens met de klager hierboven. Kijk alleen al naar de foto’s: dat schreeuwerige, goedkope, wansmakerige van zo’n kermis met op de achtergrond de prachtige panden en bomen van de Maliebaan. En dat trekt inderdaad veel niet al te verfijnd publiek aan (Nieuwegeiners, Utrecht West-ers).

  9. MWt.

    Veel mensen kwamen voor niets naar de braderie,
    die er niet was.
    Wat was de reden,van het niet doorgaan??

  10. hoekstra

    Leukste kermis van t jaar! Prettige sfeer, je praat soms met wildvreemden. Ons groepje komt uit Tuindorp en Wittevrouwen. Dit voor die kortzichtige klagers.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).