Plan voor kantoorgebouwen, parkeergarage en een gemengd gebouw Westflank-Zuid station | De Utrechtse Internet Courant Plan voor kantoorgebouwen, parkeergarage en een gemengd gebouw Westflank-Zuid station | De Utrechtse Internet Courant

Plan voor kantoorgebouwen, parkeergarage en een gemengd gebouw Westflank-Zuid station

Plan voor kantoorgebouwen, parkeergarage en een gemengd gebouw Westflank-Zuid station
Het college heeft het bestemmingsplan Westflank Zuid, inclusief de beantwoording van de ingediende zienswijzen, ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

Het college heeft het bestemmingsplan Westflank Zuid, inclusief de beantwoording van de ingediende zienswijzen, ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

Dit bestemmingsplan omvat de omgeving van de Knoopkazerne tussen de Croeselaan en het spoor. Het plan maakt het mogelijk om op termijn te bouwen aan drie kantoorgebouwen, een parkeergarage en een gemengd gebouw met ruimte voor wonen en werken en om de bestaande Knoopkazerne te ontwikkelen tot Rijkskantoor.

Ook komt er het ‘Knoopplein’ dat de verschillende gebouwen verbindt en een openbare fietsenstalling voor 2000 fietsen. Het plan is opgesteld door de gemeente Utrecht, de Rijksgebouwendienst (eigenaar van de Knoopkazerne) en de NS.

Naar verwachting starten medio 2015 de eerste werkzaamheden voor de herontwikkeling van de Knoopkazerne tot Rijkskantoor. Voor de aanleg van de fietsenstalling en het definitieve busstation, ook in dat gebied, starten de werkzaamheden al in 2014.

Het plan heeft van 13 december 2013 tot 23 januari 2014 ter inzage gelegen. Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen is een aantal zaken aangescherpt en verder onderbouwd. De wijzigingen hebben geen invloed op de concrete herontwikkeling van het gebied. Na vaststelling in de raad kan de omgevingsvergunning voor de herontwikkeling worden aangevraagd.

Het is ook in dit gebied waar de Rabobrug gebouwd moet worden. Halverwege volgend jaar gaat hier men aan beginnen. In 2017 moet de brug gereed zijn.

5 Reacties

Reageren
  1. Otto

    Goed plan! We doen net alsof er al niet genoeg kantoren leeg staan!!!

  2. Jeroen Oog in Al

    Omdat op andere plekken kantoren leeg staan mogen we dit gebied niet opknappen. Ik vind het uit verband gerukt, Otto.

  3. Paul

    Otto, dit is een top lokatie, 70 % van de NL bevolking leeft op minder dan 1 uur reistijd vanaf Centraal.
    Onvergelijkbaar met woonwijken/industrie terreinen waar (vroeger ) veel middelmatige architectuur gebouwen zijn gerealiseerd.
    Utrecht kent een zeer geringe leegstand overigens in vergelijk met de rest van de randstad.

  4. Lars

    Zeker een toplocatie voor kantoren, maar als je de invulling van de ruimte in het stationsgebied ziet zijn we afgedreven van “uitnodigend, ontspannen” uit Visie A naar “ruimtelijk en zakelijk, kosmopolitisch” uit Visie 1, waar in 2002 niet voor gekozen is. Op het nieuwe Jaarbeursplein en langs de Van Sijpesteijnkade komen ook al enorme nieuwe kantoren.

  5. Bram de Goede

    Beter leegstand ver van een station, dan een leegstand naast een station.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).