Plannen voor woningen en park op het Kruisvaartterein | De Utrechtse Internet Courant Plannen voor woningen en park op het Kruisvaartterein | De Utrechtse Internet Courant

Plannen voor woningen en park op het Kruisvaartterein

Plannen voor woningen en park op het Kruisvaartterein
Er zijn concrete plannen om woningen en een park te bouwen op het Kruisvaartterein. Het oude expeditieknooppunt van Utrecht, tussen de spoorlijn en de Kruisvaart, ligt al jaren braak.

Er zijn concrete plannen om woningen en een park te bouwen op het Kruisvaartterein. Het oude expeditieknooppunt van Utrecht, tussen de spoorlijn en de Kruisvaart, ligt al jaren braak.

Het plan is om er 200 woningen en appartementen te bouwen. NS Stations en a.s.r. vastgoed hebben hier samen een intentieovereenkomst over gesloten. Het terrein, dat er nu verlaten bij ligt, moet straks weer een levendige wijk worden. Het is de bedoeling dat de toekomstige bewoners van de woningen straks hun bootjes voor hun huis in de Kruisvaart kunnen aanmeren. Via de toekomstige Rabobrug moeten de bewoners binnen vijf minuten in het centrum zijn.

Enkele maanden geleden maakte een groep skaters zich nog hard voor het plan om skatepark The Yard weer terug te laten keren op het terrein. Het ‘legendarische’ skatepark zat hier tot 2007 maar moest toen plaatsmaken voor nieuwbouw. De nieuwbouw is er tot nu toe niet gekomen. Nu is de intentie er dus wel weer.

De gesloten intentieovereenkomst bevat afspraken over de gezamenlijke ontwikkeling en realisatie van het project en hoe dit voorbereid zal gaan worden. De komende periode zullen de plannen, in overleg met de gemeente, verder uitgewerkt worden.

3 Reacties

Reageren
  1. Jeroen Lugtigheid

    Leuk die bootjes, maar ze zijn net een busbaan over de kruisvaart aan het aanleggen waardoor die bootjes straks nergens naartoe kunnen.

  2. Otto

    Laat me raden: het worden appartementen voor starters *zucht*

  3. Bram de Goede

    Laat aan de Kruisvaart een rij huizen bouwen voor wonen en werken zoals aan de Oudegracht met werfkelders, met daarboven een fietsstraat. Achter de werfkelders een parkeergarage en een busbaan. Zorg dat de Kruisvaart weer bevaarbaar wordt door hogere bruggen bij de te bouwen busbaan en Vaartserijn station. Dan kan ook het Rabo hoofdkantoor via het water bereikbaar blijven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).