Politienieuws: nepbedelaar opgepakt aan de Oudegracht | De Utrechtse Internet Courant Politienieuws: nepbedelaar opgepakt aan de Oudegracht | De Utrechtse Internet Courant

Politienieuws: nepbedelaar opgepakt aan de Oudegracht

Politienieuws: nepbedelaar opgepakt aan de Oudegracht
Een man is zondag in Utrecht opgepakt door de politie omdat hij zich voordeed als bedelaar en hinderlijk gedrag vertoonde. Dat meldt de politie op Instagram.

Een man is zondag in Utrecht opgepakt door de politie omdat hij zich voordeed als bedelaar en hinderlijk gedrag vertoonde. Dat meldt de politie op Instagram.

De man zat op de Oudegracht en zei dat hij geld aan het verzamelen was voor voedsel en zijn kinderen. Winkelend publiek sprak de politie aan over de man en vertelde agenten dat de man hinderlijk gedrag vertoonde.

Op het politiebureau bleek dat de man niet voor eten en zijn kinderen aan het bedelen was, maar voor zijn terugreis naar huis. De man was met een aantal vrienden naar Nederland gegaan en probeerde nu met hen, verspreid over de stad met kartonnen borden met exact dezelfde tekst, geld in te zamelen voor hun terugvlucht.

Bedelen is niet strafbaar gesteld door de gemeente Utrecht, maar hinderlijk gedrag wel. Daarom moest de man zijn karton, zwarte stiften en ingezamelde 140 euro inleveren bij de politie.

15 Reacties

Reageren
  1. Jiri

    Wat houdt hinderlijk gedrag in? Wat deed deze man nu precies verkeerd?

  2. cees

    In ieder geval voor de mensen gaan staan bij de roltrappen bij v&d. En uiteraard verkeerde reden opschrijven.

  3. Danny

    Volgens mij weet jij heel goed wat hinderlijk gedrag is Jiri! Je bent er zelf namelijk erg goed in als ik je opmerkingen lees hier op DUIC!!

  4. Theo

    Waren alle bedelaars in de binnenstad maar geld aan het inzamelen om naar hun woonplek terug te gaan.

  5. Wim Vreeswijk

    Bij ons in de buurt (Tuindorp-Oost) zit ook een bedelaar, maar die zit gewoon in een hostel met een uitkering en die bedelt gewoon voor dure drugs. Wordt dan ook regelmatig aangehouden door de politie.

  6. Peewee

    Nederland staat bekend als vrijgevig bij bedelaars uit west europa en maken heel goed gebruik van, jammer dat ze de grenzen niet sluiten

  7. Geenstijl@Utrecht.

    Kan het COA hem niet inhuren, om cursus te geven aan gelukzoekers om terug te gaan op eigen gelegenheid.

  8. Smekelaar

    Geef die man dan zsm. een enkeltje Moeland. Alsof hij die boete ooit gaat betalen.

  9. Frank

    Handig om die man z’n 140 Euro af te pakken. Zo duurt het nog langer voordat-ie weg is.

  10. Dirk

    Er hangen ook tegenwoordig steeds vaker een of meerdere bedelaars rond bij de noordertunnel (meestal wat later ‘s avonds) die je al toeschreeuwen wanneer je nog niet eens in de buurt bent of je kleingeld hebt. Ik ben zelf lang en vind het geen probleem om nee te zeggen, maar ik zie vaker mensen stoppen en geld geven (jonge vrouwen met name en ik begrijp het heel goed).

    Het is erg vervelend dat er mensen staan te bedelen op plekken waar je als voetganger je ook nog druk moet maken of je wel kunt ontsnappen als ze gek gaan lopen doen wanneer je nee zegt. Ik weet niet of de politie hier alert op is, maar het zou mooi zijn als ze hier wat vaker gingen kijken ‘s avonds.

  11. Geenstijl@Utrecht.

    Dit is de realiteit in Utrecht 2015, wen er vast maar aan, want het zal nog erger worden.
    Ieder land krijgt wat het verdiend, zo ook het volk voor het links/rechts stemmen.

  12. John Pechthold

    Eindelijk bekent Geenstijl@Utrecht kleur; een echte D66’er!

  13. Geenstijl@Utrecht.

    @John Shithold, ik ben niet links of rechts, wel realistisch, en jij vooral ouwehoeren en niets doen.
    Zelfs blonde Greet zal geen oplossing brengen voor deze problemen.

  14. hilbert

    @Geenstijl@Utrecht:

    hoe verdiend (?) het volk dan iets beters, waar moeten we dan ‘realistisch’ op stemmen volgens jou?

    trouwens, beticht jíj mensen van ouwehoeren en niets doen?! haha!

  15. Joe

    Beetje onduidelijk verhaal dit. Was het nou een ‘echte’ bedelaar die op een hinderlijke en leugenachtige manier bedelde, of was het een ludieke grap van een aantal vrienden om te kijken of ze hun terugreis bij elkaar konden bedelen?

    Voor de fijnproevers: de Hoge Raad vindt niet dat iedere vorm van bedelen hinderlijk gedrag is, dus er zal meer bij moeten komen kijken. Ook het vertellen van een leugen op zo’n bord is bij mijn weten op zich zelf niet strafbaar. Ben dus wel benieuwd wat nu precies het hinderlijke gedrag is geweest waardoor deze man is opgepakt.

    http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:HR:2010:BL3179&keyword=bl3179

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).