RamBam kwam, zag en liep met een koninklijke onderscheiding weg. Het kan zomaar. | De Utrechtse Internet Courant RamBam kwam, zag en liep met een koninklijke onderscheiding weg. Het kan zomaar. | De Utrechtse Internet Courant

RamBam kwam, zag en liep met een koninklijke onderscheiding weg. Het kan zomaar.

RamBam kwam, zag en liep met een koninklijke onderscheiding weg. Het kan zomaar.
Tijdens de traditionele lintjesregen in Utrecht heeft programmamaker Jelte Sondij van RamBam een onderscheiding in ontvangst genomen terwijl hij daar geen recht op had. Sondij had een plakbaard op en kreeg een lintje dat voor iemand anders bedoeld was.Dat meldt RTV Utrecht.

Tijdens de traditionele lintjesregen in Utrecht heeft programmamaker Jelte Sondij van RamBam een onderscheiding in ontvangst genomen terwijl hij daar geen recht op had. Sondij had een plakbaard op en kreeg een lintje dat voor iemand anders bedoeld was.Dat meldt RTV Utrecht.

De gemeente kreeg vermoedens toen een van de gedecoreerden direct na de uitreiking vertrok en ook niet op de foto ging, aldus een woordvoerster van de gemeente. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd. Voor wie het lintje eigenlijk is bedoeld, wilde de gemeente niet zeggen.

Sondij zegt tegen NOSop3 dat hij het lintje had aangevraagd voor en willekeurige Utrechter. Met een paar verzonnen goede daden kreeg de Utrechter het lintje. Hij durfde die echter niet op te halen, waarna Sondij met een plakbaard op het lintje in ontvangst nam.

“Ik ben heel erg verbaasd dat dit zomaar kan”, zegt Sondij tegen NOSop3. “Je zuigt wat projecten uit je duim en je krijgt een koninklijke onderscheiding “, aldus Sondij. Blijkbaar kun je de grootst mogelijke onzin insturen. Het is allemaal niet gecheckt, terwijl het met wat googelen te achterhalen was geweest.”

De gemeente Utrecht gaat uitzoeken hoe RamBam het lintje heeft kunnen krijgen. Brugemeester Van Zanen zegt dat een lintje belangrijk is voor de ontvanger. “Het zou jammer zijn als zo’n bijzonder moment door een onjuiste uitreiking zou worden ontsierd.”

Dat vindt Sondij ook en hij zal het lintje daarom teruggeven. “Als iemand hem niet verdiend heeft, ben ik het.”

11 Reacties

Reageren
  1. herman

    Geweldige stunt!

  2. Rob

    Beetje sneu, dit.
    Als er ergens vertrouwen is dan is het kennelijk een sport om dat te schenden, en dan rond te gaan roepen dat er geen controle is.
    De overheid wordt dan gedwongen om alles te controleren, en als dat gebeurt dan krijg je weer dat de privacy geschonden wordt en er vanalles gecontroleerd wordt waar er toch vertrouwen moet zijn.
    Dit soort galbakken maakt dat allemaal nog veel vervelender. Er kan niks meer op goed vertrouwen, zelfs niet meer het belonen van mensen voor goed werk.

  3. Andreas

    @rob het is juist goed dat gewoon is aan de kaak wordt gesteld hoe simpel het is om een lintje te kunnen krijgen je verzint wat onzin en er wordt nul komma nul iets gecheckt dan klopt er toch iets niet. Niet dat ik het vermoeden heb dat er nu allerlei nederlanders met verzonnen projecten een lintje hebben gekregen. Maar een beetje controle zou geen kwaad kunnen.

  4. Luuk Upuuk

    Wat mij betreft verdient het team van RamBam echt een lintje!!
    Fantastisch zoals ze zaken aan de kaak stellen.

  5. Top

    Top dit.

  6. Hans Brouwer

    Het lintje werd toegekend op basis van leugens. Aangifte wegens valsheid in geschrifte lijkt mij dan ook op z’n plaats.
    Hans Brouwer

  7. Jolanda

    Tja, ik vind het nogal dom van het Kabinet van de burgemeester van Utrecht. Lijkt mij dat er niet zo heel slimme ambtenaren werken bij de gemeente, of te goedgelovig. Ik vind het prima dat dit aan de kaak gesteld wordt, moet je als gemeente Utrecht maar beter opletten. Dan sta je ook niet in je hemd.

  8. Frank

    @Luuk Upuuk: Wat is er precies “aan de kaak gesteld”?. Welke slechte of schandelijke zaken, welke misstanden, welk onrecht, welke frauduleuze handelingen, Welk abject gedrag?

  9. @ Frank

    Wat ze aan de kaak hebben gesteld is het volgende:

    Kennelijk lopen er veel mensen in Nederland rond met een erg makkelijk verkregen lintje. Zo is het lintje geen verdienste meer, maar iets wat je zonder goede check erg makkelijk kan fixen voor je zelf.

  10. Frank

    Nee, dat hebben ze niet aan de kaak gesteld. Het simpele feit dat ik als ik één keer bij groenteboer Jansen de winkel in stap en daar een appel kan jatten, bewijst niet dat er veel mensen zijn die appels jatten.

  11. President Paardenworst

    Het is niks nieuws dat je koninklijke onderscheidingen kan ontvangen met een heleboel onzin. Heb je die pipo gezien die gisteren in een bootje in Dordrecht stond te hannesen de hele dag? Die schijnt allerlei rare titels te hebben waar ‘ie niks voor gedaan heeft!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).