Roeiverenigingen tegen watertaxi op Merwedekanaal | De Utrechtse Internet Courant Roeiverenigingen tegen watertaxi op Merwedekanaal | De Utrechtse Internet Courant

Roeiverenigingen tegen watertaxi op Merwedekanaal

Roeiverenigingen tegen watertaxi op Merwedekanaal
Roeiverenigingen Orca en Triton zijn tegen het gebruik van watertaxi’s op het Merwedekanaal. De verenigingen zijn bang dat er niet genoeg ruimte meer op het water is voor de roeiers en te veel golfslag, dat meldt Trajectum.

Roeiverenigingen Orca en Triton zijn tegen het gebruik van watertaxi’s op het Merwedekanaal. De verenigingen zijn bang dat er niet genoeg ruimte meer op het water is voor de roeiers en te veel golfslag, dat meldt Trajectum.

De gemeente presenteerde gisteren uitgebreide plannen over de inrichting van het westelijk deel van het stationsgebied. Het Jaarbeursgebied moet een gezondheidszone worden. Onderdeel hiervan is het autoluw maken van dit stukje stad, bezoekers van het centrum parkeren hun auto verderop en kunnen bijvoorbeeld met de watertaxi richting het stationsgebied worden gebracht.

Orca en Triton zijn niet blij met het plan van de gemeente om bezoekers van de binnenstad te vervoeren met een watertaxi. Een watertaxi zou namelijk te veel golven geven op het smalle Merwedekanaal. Volgens Orca moeten de roeiers inhouden als de taxi’s gaan varen en kunnen boten elkaar niet meer inhalen of passeren. De roeiers van Orca en Triton maken dagelijks intensief gebruik van het Merwedekanaal op het stuk tussen Ikea en de Sluisjes in Oog in Al, waar hun keerpunt is.

7 Reacties

Reageren
  1. Hallo....

    Eehhh, de Merwede kanaal is niet eigendom van de een Roeivereniging. !
    Water taxi, is uitstekend leuk idee ! Kijk in Rotterdam hoe het daar goed werkt. Utrecht is namelijk ook een knooppunt van vaarwegen. Grachten, Singels, Oude kanalen, Riviertjes, het zwarte water in vogelbuurt, de grift, alles staat met elkaar in verbinding..ZIE VAARKAART UTRECHT

  2. Fred

    Persoonlijk ben ik ook tegen het gebruik van de snelweg door vrachtwagens. Die zorgen voor extra drukte en creëren files en vallen soms om.

  3. Sietze

    maximale snelheid daar is volgens mij 5km per uur. Dus hoe kan dat golfslag veroorzaken?

  4. Rob H.

    Er kan vier man (m/v) in zo’n boot. Er zijn er minimaal twee nodig om te roeien, dan heb je twee plekken over. Die studenten willen tijdens het sporten ook wat bijverdienen, dus ik zie hier een puike winwin-situatie: Uberboot! De alternatieve (water)taxidienst. Even registreren en binnenlopen…

  5. Herman

    @Rob H.

    +1

  6. Geenstijl@Utrecht.

    Waarom geen duikboten !!!.

  7. Truus

    Je zou als roeier ook gewoon kunnen leren hoe je met andere watergebruikers om moet gaan. Ik heb zelf geroeid op het Maas-Waal kanaal bij Nijmegen en daar voer gewoon vrachtverkeer. We moesten dus regelmatig de boot stilleggen en zodanig manoeuvreren dat we zo min mogelijk last hadden van de -vrij behoorlijke- golfslag. Went gauw genoeg.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).